Hae
Aino Mäkelä

24. Kreikkalainen focaccia

Vuoden vaihtuessa ihmiset tekee yleensä lupauksia ja jopa muutoksia omassa käyttäytymisessään, aloittaen uusia harrastuksia tai ruokavaliokokeiluita. Mun kohdalla tää kaikki pohdinta ei oo liittynyt pelkästään muhun itseeni vaan myös mun ympäristöön ja siihen, kuinka voin omilla valinnoillani siihen vaikuttaa. Oonkin jo pidempään syönyt kasvispainotteisesti ja siten kokenut tekeväni ympäristölle parempia valintoja, mutta viime aikoina mulla on herännyt iso mielenkiinto kaikkeen kotimaiseen 🙂

Focaccia

Useamman vuoden yksi mun kotimaisista suosikeista on ollut Yosa, jonka vegaaniset kauravälipalat on tullut monille tutuksi viime vuosien aikana. Mua itseäni Yosassa on kotimaisuuden lisäksi kiehtonut yrityksen tarina ja innovatiivisuus, joka kertoo selkeästi halusta luoda ja tarjota meille parempia vaihtoehtoja.

Innovatiivisuudesta kertoo paljon se, että tuotteet valmistetaan fermentoimalla kauraa. Siis hapattamalla! Ja mähän rakastan kaikkea hapatettua sen terveellisyyden ja suolistoa hellivän vaikutuksen vuoksi. Monesti juttuja tulee syötyä vaan niiden terveellisyyden vuoksi ja pakko myöntää ettei kaikki hapatettu aina oo mitään herkkua, mutta Yosa on kyllä sen suhteen täydellinenw poikkeus 🙂

Yosan kotimaisesta kaurasta valmistetut tuotteet on täysin kasviperäisiä eikä ne sisällä soijaa tai säilöntäaineita – mun makuun ne onkin parasta, mitä kauppojen kylmähyllyiltä voi mukaansa napata!

Focaccia

Etenkin uusi sokeriton Greek Style on täyteläisellä koostumuksellaan oikeutetusti ansainnut mun suosion! Se maistuu ihanalta ihan vaan pelkästään marjojenkin kanssa nautittuna, mutta jos oikein innostuu niin siitä saa tehtyä vaikka ja mitä hyvää 🙂

Kuten herkullisen focaccian ja raikkaan korianterikastikkeen – siinä on nimittäin kaksi reseptiä jotka sopii yhteen kuin nenä päähän! Molemmat reseptit on Yosan tavoin 100% kasviperäisiä 🙂

focaccia-2

FOCACCIA

2 prk Yosa Greek Style -jogurttia
3 dl kurpitsansiemenjauhoa
1,5 dl kaurajauhoa
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl oreganoa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
aurinkokuivattuja tomaaatteja
oliiveja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon jogurtti ja öljy sekä mausteet ja sekoita huolellisesti. Levitä taikina uunipellille ja upota sen pinnalle kuutioidut aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Paista 250 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan minkä jälkeen voitele se heti oliiviöljyllä. Anna leivän jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.

KORIANTERIKASTIKE

1 prk Yosa Greek Style -jogurttia
1/2 ruukku korianteria
2 rkl kurpitsansiemenöljyä
2 rkl ravintohiivahiutaleita
ripaus suolaa
ripaus pippuria

Hienonna korianteri ja sekoita se jogurtin sekaan yhdessä kurpitsansiemenöljyn kanssa. Lisää joukkoon ravintohiivahiutaleet ja mausteet, minkä jälkeen voit nostaa kastikkeen hetkeksi jääkaappiin vetäytymään ennen tarjoilua.

focaccia-1

Tästä reseptistä tuli heti kertaheitolla mun suosikki ja leivoinkin sitä heti kerralla kolmesti viikon sisään.. Mutta voiko kukaan vastustaa koostumukseltaan täyteläisen pehmeää, pinnalta rapsakkaa, makumaailmaltaan herkullista ja samalla ravinteikasta leipää? Mä en ainakaan.Allekirjoitus
Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

6 kommenttia

 1. Ella kirjoitti:

  Mitä halvempia jauhoja tähän voisi käyttää? 🙂 t. superköyhä opiskelija

  • Aino kirjoitti:

   Voit käyttää kokonaan vaikka kaurajauhoja tai vaikkapa tattarijauhoja, kokeilemalla varmasti selvittää mikä sopii parhaiten! Itse oon tosiaan käyttäny vaan tota komboa, mutta varmasti muutkin toimii 🙂

 2. Pulmu kirjoitti:

  Näyttää niin hyvältä!! Mutta voisko kurpitsansiemenjauhon korvata jollain muulla? (vehnä- tai mantelijauho) Tota on niin vaikea löytää meiltä päin.. :/

  • Aino kirjoitti:

   Joo miksipä ei! Tottakai kurpitsansiemenjauholla on oma ominaismakunsa, mutta koostumuksen puolesta muutkin jauhot käy hyvin 🙂 Mantelijauho on varmasti ihan hyvä vaihtoehto, mutta esimerkiksi tattari olis koostumuksensa puolesta parempi!

 3. Jemina kirjoitti:

  Voi apua. Naaaam… mun on pitkään jo pitäny kokeilla jotain tän tyyppistä reseptiä! kiitos tästä tätä täytyy kyllä testailla ! toi yosan uus kreikkalainen jugurtii on kyllä hyvää! maistoin sitä siellä iloveme messuilla mutta nyt en kyllä ole kaupoissa sitä nähnyt! osaatko sanoa saako sitä mistäään? :/

  ps. Mun blogissa juttua mun snapchatistä! Mikäli mm. mun koristellut kokkailut, aamupala, smoothiebowlit ja sun muut askareet kiinnostelee niin saa käydä addailemässä mut nimellä: jeminaneaa 🙂 <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/01/food-snapchat-shots.html

  • Aino kirjoitti:

   Käsittääkseni tuota Yosaa on just vaan K-kaupoissa eli niistä kannattaa ettiä 🙂 Se on kyllä ihan superhyvää, joten toivottavasti löydät sitä jostain!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.