Hae
Aino Mäkelä

Raakasuklaa-mansikkakakku

Äitienpäivän herkkukakku – se onnistunut luomus joka sulatti kaikkien sydämet ja huumasi makuhermot. Toisaalta kuka voi pettyä, kun herkulliset tuoreet mansikat yhdistetään pehmeään vaniljaan sekä syntisen herkulliseen suklaaseen?

Tältä kakulta en halua viedä enempää huomiota hassunhauskoilla letkautuksillani, joten innostukaa ja inspiroitukaa, kokeilkaa ja kokkailkaa, herkutelkaa ja rakastukaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERARAAKASUKLAA-MANSIKKAKAKKU
(gluteeniton, maidoton)

POHJA
kymmenen tuoretta taatelia
150g saksanpähkinöitä2rkl raakakaakaojauhetta
2rkl sulaa kookosöljyä

Hienonna saksanpähkinät jauhoksi ja sekoita tasaiseksi massaksi taateleiden kanssa. Lisää joukkoon sula kookosöljy sekä raakakaakaojauhe ja sekoita taikina tasaiseksi niin, että siitä muodostuu kiinteä massa. Levitä pohja kakkuvuoan päälle ja nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASUKLAAFUDGE
4rkl kookosöljyä
1dl raakakaakaojauhetta
4rkl hunajaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja sekoita sekaan raakakaakaojauhe. Makeuta hunajalla (tai kookosnektatilla, agavesiirapilla – your choice!) ja kaada suklaamassa pohjan päälle.

VÄLIIN
tuoreita mansikoita

Viipaloi mansikat halamasi kokosiksi ja asettele ne kauniisti suklaafudgen päälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVANILJAKERMA
3dl cashewpähkinöitä
1dl mantelimaitoa
0,5tl vaniljajauhetta
2rkl kookosöljyä

Laita cashewpähkinät jo hyvissä ajoin (vähintään neljä tuntia ennen valmistusta) likoamaan. Blendaa liotetut cashewpähkinät ja mantelimaito yhdessä tasaiseksi, samettiseksi kermaksi ja mausta se vaniljajauheella. Viimeistele vaniljakerma vesihauteessa sulatetulla kookosöljyllä. Nostele kerma mansikoiden päälle tasaisesti ja nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKoristeluun saatte täysin vapaat kädet ja vain oma mielikuvitus on rajana! Itse käytin tuoreita mansikoita ja kaakaorouhetta – erittäin toimiva ja herkullinen kombo, kuten koko kakkukin. Kahvipöydässä lapsia varoiteltiin ja varmisteltiin, että ”haluatko varmasti tuota kakkua”, mutta kaikkien yllätykseksi kakku maistui jokaiselle herkkusuulle, joka mansikasta ja suklaasta tykkäsi.  Ja lapsen suustahan se totuus aina tulee, hihhih.

Ja seuraavalla kerralla pitääkin sitten kuulemma taikoa jääkiekkokakku.. challenge accepted!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKakkukestit ja hymyn äidin naamalle mahdollisti GreenStreet, jonka herkkuja on muuten tarjolla myös lauantaina ravintolapäivän kunniaksi Annantalolla! Ja pakkohan se on tunnustaa, että minä ihan ite oon siellä hääräämässä raakasuklaaherkkujen parissa klo 11-16, joten tulkaahan ihmeessä kaikki moikkailemaan ja herkuttelemaan jos Helsingissä päin liikutte, hihhi. Osoite on Annankatu 20, 00100 Helsinki.

Makoisia herkkuhetkiä kaikille,
<3 Aino

15 kommenttia

 1. Katjaaa kirjoitti:

  Hei! Hieno kakku! Oliko koulutuskommentissani jotain asiatonta, kun et voinut julkaista sitä? Olisi mukava tietää, mitä ajattelit viestistäni.

  • Aino kirjoitti:

   No apua, mun on vaikea vastata tuohon sillä en oo koko kommenttia nähny :/ Tänki sun kommentin löysin sattumalta tuolta ”roskaviesteistä”… Eli jostain syystä se on ajautunut sinne suoraan. Yritän illalla etsiä sen sun kommentin ja toki julkaisen sekä sitten myös kommentoin:)

   • Katjaa kirjoitti:

    Okei! Hahaa anteeksi.:) Pidän sun blogista, luin ton viestin ja kuulosti kieltämättä aika tylyltä:D

 2. Suvi kirjoitti:

  Wow, upeen näköinen kakku:) Pakko kyllä kokeilla! Aineksetkin löytyy jo kaapista, pähkinöitä lukuunottamatta 🙂

 3. ellaedgy kirjoitti:

  Ah tää on jotenkin niin ihanan näkönen ja kuulonen! Himottais viedä kouluun nyyttäreihin, hehe!

 4. anette kirjoitti:

  Oi näyttää niin hyvälle, harmi vaan että näissä kaikissa on aina pähkinaa, en oikein tiedä milllä sen voisi korvata?

  • Aino kirjoitti:

   Mä tiiän! Pohjaan esimerkiksi tiikeripähkinöitä, mulperinmarjoja tai vaikkapa kookosjauhoa ja sitten täytteeseen kookoskermaa, avokadoa, jne. Tää pähkinöttömyys on mietityttäny mua monesti – oisko sulla mitään toivetta, että millasen pähkinättömän kakkureseptin haluaisit? 😉 Voisin sellaisen sulle mielellään kehitellä!

 5. Ida Jemina kirjoitti:

  Oi vitsi! Sun luomukset näyttää kyllä niin herkullisilta wau! 🙂 ite väsäsin ekaa kertaa elämässä raakasuklaakonvehteja just äitienpäiväks ja niistä tuli omaksi yllätykseksi tosi hyviä! Heitin ainekset ja määrät suht päästä mutta ne onnistuikin niin hyvin että kokeilen varmasti toistekin! Musta tuli kertaheitolla kunnon raakasuklaafani! Tämmöisiltä mun esikoisluomukset näytti, yksinkertaista mutta kaunista 😀 http://idajemina.blogspot.fi/2014/05/raakasuklaan-valmistus-itse.html

  • Aino kirjoitti:

   Oii loistavaa! Raakasuklaa on kyllä ihan maailman paras juttu ja niin ihanaa, että sitä on vielä niin älyttömän helppo itsekin tehä 🙂 Ei voi elämä enää helpommaks mennä! Ja loistavaa, että heti ekalla kerralla onnistuit – ootahan vaan seuraavaa kertaa, lupaan että on nimittäin vielä parempaa 😉 Ihanilta näytti sunkin herkut!

 6. Jonneli kirjoitti:

  Ihana kakku varmasti!! Aion tehdä ensi viikon synttäreilleni jonkun raakakakun ja jotain muuta raakaherkkua. Siskoni on allerginen pähkinöille ja mantelille myös, joten menee hieman hankalaksi minun reseptin etsiminen….. Osaatko antaa jotain neuvoa millainen raakakakku olisi hyvä tehdä, jotta ei tarvitsisi laittaa pähkinää? Voiko auringonkukansiemenillä korvata?

  • Aino kirjoitti:

   Joo auringonkukansiemeniä voi kyllä käyttää! 🙂 Eikä täytteeseenkään tarvi laittaa pähkinää – avokadoa, banaania, marjoja, hedelmiä, kookosmaitoa jne – kyllä niillä hyvä tulee, ellei jopa loistava 😉 Mulla on itseasiassa blogissa yks pähkinätön raakakakkuohje, http://getfitstayhealthy.fitfashion.fi/2013/11/16/raakakakku-fitnesstyyliin/.

   Ja ens viikolla menee testiin taas yks pähkinätön kakku, koska pähkinäallergisia tuntuu löytyvän paljon ja pitäähän niillekkin saada herkkuja.. hihhi 🙂

 7. Ella kirjoitti:

  AINOOOOOO sinä senkin herkkukeisari <3 mä en malta oottaa et pääsen kokeileen tätä! mumsmums

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.