Hae
Aino Mäkelä

Lämmönpilkahdus

Kesäisin aamu on ihana aloittaa raikkaalla tuorepuurolla, nauttia välipalaksi kevyt smoothie ja syödä lounaaksi salaattia. Herkuksi maistuu viileä marjasorbetti tai itsetehty raakajäätelö. Aurinko paistaa ja raikas ulkolilma sekä lämpötila vaikuttaa niin mielialoihin kuin myös mielitekoihinkin.

Talven lähestyessä tuorepuuro vaihtuu lämpimään, välipalasmoothiesta tulee tuhdimpi ja raikkaan salaatin sijaan lautaselle tekee mieli lappaa mausteista kasvissosekeittoa. Päivän päätteeksi on ihana sytyttää kynttilät, hautautua lämpimän viltin syleilyyn ja siemailla rauhassa lämmintä teetä sekä nautiskella pari palaa tuhtia raakasuklaata.

Kuulostaako tutulta?

Jäälinjärven rannallaHelly Hansen ja MerrellTottakai on selvää, että vuodenajat vaikuttaa meihin ihmisiinkin. Me täällä pohjoisessa ollaan pidempään pimeän ja kylmän aikakauden armoilla, joten lämmittävät jutut on meille luonnollisesti mieluisia.

Kun asiaa rupeaa miettimään on mielihaluihinkin aina aivan looginen syy: kroppa haluaa tasapainoon luonnon kanssa. Kun ympäröivä todellisuus viilenee kroppa alkaa kaipaamaan lämmittäviä makuja ja ruoka-aineita – kesällä puolestaan kuumalla ilmalla on pieni viilennys paikallaan.

Mä huomaan tätä samaa vuodenaikavaihtelua syömisen lisäksi myös niin pukeutumisessa kuin muutenkin ulkoisessa olemuksessani. Viime keväänä juuri kesän korvilla heittäydyin hurjaksi ja värjäsin hiukseni raikkaan punertavaksi, hieman ruosteenväriseksi. Samalla myös uusin meikkivarastoani ja suosin viileämpiä sävyjä myös meikin suhteen.

Siis silloin kun meikkasin – kesällä sitä tulee tehtyä aika harvoin.

Helly Hansen ja Merrelin-neulePerjantaina kun istahdin luottokampaajani penkkiin oli fiilis täysin erilainen. Halusin hehkua lämpöä ja luonnollisuutta, joten alkuperäinen ajatus jostain räväyttävästä ei tuntunutkaan enää hyvältä. Lopputulos olikin täydellinen: tumma karamellinvärinen liukuvärjäys, joka välittömästi päivitti mut tähän vuodenaikaan ja sai mut tuntemaan itseni entistä elävämmäksi.

Sama näkyy myös kasvoissa: lämpimät, hieman rusehtavat ja luonnolliset sävyt sekä täyteläiset huulipunat tuntuu olevan nyt mulle sitä kaikista ominta.

Sään mukana on tietysti oleellista myös vaatetus. Päivitetyn hiuslookin lisäksi täältä Oulusta tuun kantamaan mukanani myös vaatekaapillisen talvivaatteita mukanani Helsinkiin odottelemaan ilmojen viilentymistä. Talvivaatteissa mulla on kolme tärkeää tekijää, joiden haluan olevan kohdallaan: lämpö – mukavuus – ulkonäkö. Onnekseni oonkin vuosien varrella onnistunut kokoamaan vaatekaappiini täydellisen kombon juuri kyseisiä helmiä, joita tuntuu olevan vaikea löytää.

Reagoitteko tekin huomaamattanne vuodenaikoihin?

Jäälinjärven rannallaTäällä meidän järvi on muuten jo niin syvässä jäässä, että oon aamun saanut ihastella sen jäällä luistelevia ihmisiä. Talvessa ehdottomasti parasta on talviurheilu! Hiihto, laskettelu ja luistelu. Tunnustan kyllä olevani täysin talvi-ihminen ja viimeaikona yksi inspiroivimmasta tulevaisuuden suunnitelmista liittyykin vahvasti talveen, lumeen ja Suomen maagiseen Lappiin. Hihhi 😉 Ja joku kaunis päivä sekin vielä toteutuu, sitten kun oon siihen valmis – siitä oon aivan varma.

Iloa ja lämpöä,
<3 Aino

PS. Oon viimeaikoina törmännyt yhteen pimeyden huonoon puoleen. Joku fiksu varmaan hoksaa tätä postausta katsellessaan mikä se mahtaa olla? Hehhehe.. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.