Hae
Aino Mäkelä

Kurpitsansiemen-falafelit

Rakastan helppoa ja maistuvaa arkiruokaa, ja mielestäni sitä onkin erittäin helppoa tehdä kun muistaa kaksi ohjenuoraa: käytä laadukkaita raaka-aineita ja maistele ahkerasti kokkailun edetessä 😉

Tykkään hakea kokkailuuni inspiraatiota myös maailmalla matkatessani ja tänään kävinkin täällä Sri Lankassa kokkauskurssilla mun uuden kaverin kanssa, johon tutustuin eilen rannalla. Elämä täällä on kyllä niin helppoa, kun kaikki on niin ystävällisiä ja hyvällä tuulella! No mut hei, kukapa ei olis kun aurinko paistaa lähes taukoamatta ja jokaisesta kadunkulmasta saa ostettua tuoreen kookoksen sammuttamaan janon?

Kokkauskurssista mulla muistui mieleen nää falafelit, jotka tein pari viikkoa sitten. Tai falafel ei välttämättä oo oikea sana sillä näitä ei oo tehty kikherneistä vaan valkoisista pavuista, jotka on ainakin meikäläisen ruoansulatukselle paljon ystävällisempiä kavereita. Samantyylisiä herkullisen mausteisia kasvispyöryköitä nää kuitenkin on ja sopii erinomaisesti raikkaan salaatin sekä tahinikastikkeen kera nautittavaksi!

Pääraaka-aineena valkoisten papujen lisäksi näissä on kurpitsansiemenjauho, joka on proteiinirikas ja vähärasvainen sekä ihanan aromikas! Normaalisti jauhot ei itsessään maistu millekkään, mutta kurpitsansiemenjauhosta saa proteiinin lisäksi ruokiin ja leivonnaisiin myös kivaa makua 🙂

KURPITSANSIEMENFALAFELIT
2 dl valkoisia papuja
1 dl kurpitsansiemenjauhoa
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa tahinia
1/2 tl suolaa
1/2 punttia tuoretta korianteria
1 tl juustokuminaa
1/4 tl kardemummaa
ripaus mustapippuria
+ kookos/oliiviöljyä paistamiseen

Soseuta valkopavut sauvasekoittimella tai blenderissä. Sekoita joukkoon öljy ja tahini sekä kurpitsansiemenjauho ja mausteet. Kun massa on sekoittunut tasaiseksi, pyörittele siitä halkaisijaltaan parin sentin paksuisia pyöryköitä. Paista pyörykät joko runsaassa kookosöljyssä paistinpannulla tai 225 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan – jos valitset uunin, niin pyörittele falafelejä oliiviöljyssä ennen uuniin laittamista! Oma suosikkini näiden kanssa on valkosipulin makuinen, joka tuo pyöryköihin kivan lisävivahteen.

Herkullista uutta viikkoa! Ja kunhan palaan reissusta niin lupaan, että tuutte saamaan herkullisia curryreseptejä.. Niiden tekoa me nimittäin tänään opeteltiin ja pakko myöntää, että lopputulos oli kyllä ihan mieletön! 😀 Kyllä nää täällä vaan oon taikureita mausteiden kanssa 🙂

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Ines kirjoitti:

  Hei! Näyttää ihanalta! En oo ikinä tehnyt falafeleita, vaikka mieli on tehnytkin – oon vaan keräillyt hirveen määrän erilaisia falafel-reseptejä mutta siihen se on vielä jäänyt 😀 Ehkä nyt….

  Mutta tuli mieleen kysymys: osaatko sanoa, että onko jotain väliä, että käyttääkö tuota vaaleaa tahinia vai sitä tummempaa? 🙂

  Ihanaa viikkoa <3

  https://myrunwayoflife.blogspot.com

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos Ines! <3 Ja joo ehdottomasti kannattaa kokeilla falafelejä, ne on ihan superhyvää kasvisruokaa ja just sopivan tuhtia mun makuun 🙂 Ja ei oo väliä käyttääkö vaaleaa vai tummaa – tumma on maultaan vähän aromikkaampaa, joten siitä sais näihinkin kasvispyöryköihin varmasti vähän lisää makua 😛

 2. Ella kirjoitti:

  Ai voiko oliiviöljyä käyttää paistamiseen?

  • Aino kirjoitti:

   En mä oliiviöljyssä paistais (reseptissäkin lukee, että paista runsaassa kookosöljyssä), mutta jos tekee uunissa niin nää on helpompi dipata oliiviöljyssä kuin ensin sulattaa kookosöljy ja sitten dipata siinä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.