Hae
Aino Mäkelä

Ihania lahjaideoita – ilman turhuuksia

Kuten jo eilen kerroin, mua vähän ahdistaa jouluun liittyvä härdelli ja hössötys. Kuitenkin kaikista eniten joulussa mua tökkii sen ympärillä pyörivä kulutushysteria, joka tuntuu vain pahenevan vuosi vuodelta..

Milloin lahjoista ja materiasta on tullut se pääasia joulussa? Toki kyllähän lahjat kuuluu jouluun ja etenkin lapsiperheissä, mutta mun mielestä monilla ois varaa hillitä vähän.. ainakin niiden perheen pienimpien kanssa 🙂

Rupesinkin miettimään, että millaisia lahjoja mä itse haluaisin tänä vuonna saada tai antaa ja niistä inspiroituneena kasasin teille seuraavan listan. Toivottavasti inspiroidutte!

  1. Yhteistä aikaa.
    Yhteinen aika tuntuu olevan monissa ihmissuhteissa kortilla nykypäivänä. Sen vuoksi ehkä paras lahja onkin oma aikasi – osta liput jonkun hyvän bändin keikalle tai vaikkapa eläintarhaan! Yhteinen, jaettu elämys voi olla mitä tahansa kunhan koette sen yhdessä.
  2. Myös oma aika on tärkeää. Tämä lahja sopii niin itselle kuin läheisellekkin ostettavaksi: Lifeness hyvinvointiviikonloppu. Kyseessä on aktiivinen, rentouttava ja laadukas irtiotto arjesta, joka pitää sisällään liikuntaelämyksiä, stressinpoistoa, nautinnollisia spa-hetkiä ja hyvää oloa inspiroivassa seurassa. Eikö kuulosta hyvältä?!
  3. Minilahjakortit arjen piristykseksi! Näihin on kiva kirjoitella itse kaikkea pientä, minkä tietää ilahduttavan ja helpottavan saajansa arkea. Ideana on, että lahjakortin saa käyttää silloin kun itsestä hyvältä tuntuu 😉 Lahjakortti voi sisältää esimerkiksi valmiin aamiaisen tai sunnuntaibrunssin, kodin siivouksen, auton renkaiden vaihdon, lastenhoitoapua.. siis ihan mitä vaan!
  4. Hemmotteluhoito tai kasvohoito on klassinen lahjaidea ja lähes aina varma valinta. Aivan liian harvoin otetaan aikaa itsemme huoltamiseen ja hemmotteluun, joten sen saaminen lahjaksi olisi aika ihanaa (ainakin allekirjoittaneen mielestä). Erityinen suositus ihanan Rosin ayurvediselle kasvohoidolle!
  5. Ikisuosikki: Headspace. Onko ketään, joka ei hyötyisi meditaatiosta? Ei. Headspace on helpoin ja mutkattomin tapa ottaa meditaatio osaksi jokaista päivää ja oonkin jo useampana vuonna ostanut joululahjaksi lahjakortteja sen käyttöön :D!
  6. Toimii aina: lahjoitus. Jos lahjan saajalla on jo kaikkea etkä keksi yhtään mitään lahjaksi, niin älä ainakaan osta mitään turhaa. Sellaisen tapauksen sattuessa kohdalle kannattaa etsiä jokin hyväntekeväisyysjärjestö tai lahjoittaa vähävaraisille ruokaa vaikkapa VENNERin kautta lahjan saajan nimissä. Näin vältyt turhan materian ostamiselta ja teet samalla hyvää – siis pelkkää voittoa 🙂

Millaisia aineettomia/tai oikeasti hyödyllisiä lahjoja aiotte antaa?

<3 Aino

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.