Hae
Aino Mäkelä

Parhaat retkieväät

RetkieväsTuotteet saatu testattavaksi blogin kautta.

Nälkäkiukku – mikä epämiellyttävä kaveri! Se iskee yleensä juuri silloin, kun ei oo pystynyt keskittymään syömisiinsä. Niikuin reissussa… Mä oon viikossa yleensä päivän tai pari reissussa, enkä tietysti silloinkaan tahdo tinkiä mun terveellisestä ruokavaliosta joten eväät onkin mun arjessa isossa osassa 🙂

Nytkin lähdin jo Helsinkiin viikonlopun I Love Me -messuja varten ja tällä kertaa ei onneksi tarvinut täyttää laukkua pelkillä eväillä sillä messuilla on tarjolla toinen toistaan kivempia herkkuja! Esittelenkin seuraavaksi mun suosikit, jotka kaikki täyttää mun kriteerit ollen gluteenittomia, maidottomia, puhtaita ja tietysti erittäin ravitsevia 🙂

Retkieväs

Helpoin

Välipalapatukat on erittäin näppärä keino hillitä pikkunälkää! Mutta niiden valinnassa kannattaa olla tarkka, sillä usein ainesosaluettelosta löytyy kaikkea vähemmän kivaa… Nää Arctic Superfoodsin EVÄS-patukat on 100% kotimaisia ja valmistettu Lapin puhtaista raaka-aineista. Näitä ravinteikkaita patukoita saat kolmessa herkullisessa maussa, joista oma suosikkini on Tyrni & Kuusenkerkkä.

Messuilla: Arctic Superfoods osastolla 7m61.

Retkieväs

Retkieväs

Monipuolisin

Tutustuin jo yli vuosi sitten Ambroniteen, juotavaan superateriaan joka on valmistettu maailman ravinteikkaimmista raaka-aineista 🙂 Ihastuin jo silloin sen helppouteen sillä se tarvitsee vain sekoittaa veteen ennen nauttimista!

Jauhesekoituksessa on nyt uusi, omaan makuuni herkullisempi, kauraproteiinia sisältävä resepti, joka täyttää päivän ravinteiden tarpeen ja vie nälän mukanaan muutamassa minuutissa. Juoma imeytyy nopeasti ja täten sen jälkeen on energinen ja kevyt olo! Sopii siis ihan täydellisesti nautittavaksi oikeastaan missä ja milloin vain.

Messuilla Ambroniten osastolla 7n61 pääset maistelemaan mm. herkullisia Ambronite-keksejä!

Retkieväs

Edullisin

Mun oma kestosuosikki on ehdottomasti minigrip-pussiin pakattu chiasekoitus, johon kuuluu chiasiementen lisäksi herne- ja riisiproteiinia sekä psylliumia – ja usein myös terästyksenä erilaisia superfoodeja kuten macaa, tocoa ja soijalesitiiniä sekä mausteita 🙂 Ennen nauttimista kaadan sekoituksen astiaan, lisään joukkoon veden ja annan hyytyä noin vartin verran ennen nautiskelua.

Kertaostoksena tää tietysti on näistä kolmesta vaihtoehdosta kallein, mutta yhden annoksen hinta on huokea 🙂 Chia jo ihan yksikseenkin on ihan verraton sisältäen paljon proteiinia, kuitua ja hyviä rasvahappoja – eikä sitä todellakaan oo turhaan kutsuttu Asteekkien voimaruoaksi.

Messusuositus: Chia-siemenet 12€/kg (luomu) Foodinin osastolta 6e71!

RetkieväsKuvat: Anni

Varaudutko sä reissuihin eväillä, vai luotatko siihen että löydät kaupasta just sitä mitä haluat? 

Ja hei! Huomenna on tulossa tarkempi tärppipostaus I Love Me -messuista, sillä sellaista on jo tovin aikaa pyydelty 🙂 Täällä Messukeskuksessa alkaa jo osastot rakentumaan ja tunnelma kohoamaan sen myötä – jaiks, en millään malttais enää odottaa!

Allekirjoitus

PSSST… Vielä ennätät osallistua mielettömän ravintolisäpaketin arvontaan!

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. rs kirjoitti:

    Kiitos vinkeistä! Olin kuitenkin käsittänyt, että chia-siemenet tulisi murskata (esim. blenderillä smoothieen joukossa), jotta niiden ravintoaineet imeytyisivät eivätkä vain kulkisi sulamatta suolen läpi? Sama juttuhan on pellavansiemenien kanssa; ravinnehyödyt saa vaan jos siemenet rikkoutuvat ennen ruoansulatuskanavaan menoa, ja tähän ei purenta riitä. Onko sulla muuta tietoa vai haitko tässä vinkissäsi vain vatsan (suolen) täytettä chia-siementen sisältävien kuitujen kautta?

  2. Aino kirjoitti:

    Hei, ihan loistava pointti! Hyvä, että otit se kyseeksi ja oot ihan oikeassa sen suhteen, että ravinteet imeytyy paremmin murskattuna kuin kokonaisena 🙂 Mutta ei ne kokonaisenakaan ihan sulamatta suolen läpi kulje – tosin siihen vaikuttaa hyvin pitkälti suolen kunto ja ruoansulatuksen toiminta, kuten entsyymit. Itse käytän välillä myös chiajauhoa näissä ”matkapuddingeissa”, mutta ne on paljon herkempiä härskiintymiselle mitä ei reissussa pysty aina estämään, joten oon kokenut kokonaiset siemenet paremmaksi vaihtoehdoksi 🙂 Vaikkei kokonaiset chiat ihan 100% imeydykkään, niin tässä matkavanukkaassa on onneksi muiden raaka-aineiden mukana tuomia ravinteita tukemassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.