Hae
Aino Mäkelä

Marjapiiras -pannukakku

Marjapiiras -pannukakku

Eilen oli jotenkin ihan super hyvä maanantai! Nyt kesällä viikot ja etenkin viikonloput on ollu tosi toiminnantäyteisiä, joten maanantaina on yleensä ollu kaikkea muuta kuin levännyt olo – mutta eilen kaikki oli toisin. Mulla oli jotenkin ihan älyttömän kevyt, helppo ja huoleton fiilis sekä tietysti ihan älyttömästi energiaa.

Tehokkaan työpäivän jälkeen hyppäsin pyörän selkään ja helteestä huolimatta tein tosi hyvän 30km pyörälenkin, renkaat vaan rullas kuumalla asvaltilla ja kevyt tuulenvire viilensi kivasti. Lenkin jälkeen en paljon kerenny löysäilemään kotona, kun vedin kumpparit jalkaan ja lähettiin pomimaan mustikoita. Hieman huonolla menestyksellä tosin.

Marjapiiras -pannukakku

Marjapiiras -pannukakku

Kotimatkalla käytiin vielä uimassa ja sen jälkeen laitoin kotona hösseliksi! Mulla teki tosi paljon mieli mustikkapiirakkaa, mutta en jaksanut nähdä niin paljon vaivaa – joten kehittelin jotain vastaavaa, tosin helpompaa ja erittäin herkkua. Siis marjapiiras -pannukakkua!

Ja kyllä – se on gluteeniton, sokeriton ja vegaaninen eli ei sisällä edes maitotuotteita. Wadaap!

Marjapiiras -pannukakku

Marjapiiras -pannukakku

1 dl kaurahiutaleita
1 dl riisiproteiinia, vanilja
0,5 dl lupiinijauhoa
1 rkl kookosöljyä
2 tl psylliumia
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
2 dl vettä
+ 2 dl marjoja

Hienonna kaurahiutaleet blenderissä. Mittaa joukkoon muut kuivat aineet ja vesi. Sekoita huolella minkä jälkeen voit lisätä taikinaan viimeisenä kookosöljyn. Lisää lettupannulle kookosöljyä ja taikinaa, mihin voit ”upottaa” marjoja. Paista miedolla lämmöllä niin, että ulkokuoresta tulee rapea ja sisälmyksestä pehmeä. 

Marjapiiras -pannukakku

Mitkä on teiän lemppari marjaherkut? Piirakat on varmaan mun lemppareita, jos ei lasketa suoraan puskista syömistä – tuoreimmillaan ne on nimittäin ihan parhaita sellaisenaan.

Ja hei, jos muuten joskus mun resepteistä bongaatte jotain itselle outoja ja vieraan kuuloisia raaka-aineita niin kannattaa yleensä kurkata FitnessFirstin -verkkokauppaan. Se on mun oma lemppari laadukkaiden, luomulaatuisten raaka-aineiden ostospaikka sillä siellä on a) tosi kattava valikoima ja b) ihan lyömätön hinta-laatusuhde. Sieltä myös löytää kaikkea todella ravinteikasta ja vähän erityisempiä raaka-aineita, joita ei välttämättä kaikilta löydy – kuten lupiinijauho, joka on niin koostumukseltaan, maultaan kuin ravintoarvoiltaan yks mun keittiön ykköslemppareista 🙂

Ja kun joku kysyy kuitenkin niin halutessaan lupiinijauhot voi korvata 2 rkl jauhetuilla chian-siemenillä/chia-jauholla ja lisäämällä makeutusta oman maun mukaan 😛

Marjapiiras -pannukakku

Tätä kirjoittaessa mulla alkoi tehä niin paljon mieli marjoja, että mun on ihan pakko siirtää siivousoperaatio tältä iltaa huomiselle ja lähtä kokeilemaan onnea marjametsään. Toivottavasti tänään ois vähän parempi onni matkassa mitä eilen, hah! Ainakaan kovin paljon huonompi se ei voi enää olla.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

9 kommenttia

 1. hanna kirjoitti:

  Tää kyllä näyttää niin hyvälle! Ja kiitos vinkistä miten korvata lupiinijauho, olisin sitä tullut kysymään heti 😉 Oot ollut todella tehokas, mä koitan selviytyä ja sisäistää että huomenna on eka työpäivä kolmeen viikkoon. Olisin voinut olla vielä koko viikon lomalla, mutta velvollisuus kutsuu.

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Aino kirjoitti:

   Hahha, mä arvasin et se tulee tarpeeseen 😉 Tsemppiä ekaan työpäivään! Se on loman jälkeen aina yhtä vaikeeta.. Siks mä oonkin päättänyt, etten vietä kunnon lomaa tänä kesänä ollenkaan 😀

 2. maija kirjoitti:

  Heippa! Näyttää herkulta! ? Oisko siulla vinkata hyvänmakuista riisiproteiinia? Mitä käytit tähän? Kokeilemani on maistuneet aivan karmealta….

  • Aino kirjoitti:

   Mä itse käytän Foodinin riisiproteiinia, joka on tosi hienojakoista ja maustettu aidolla vaniljalla (tai kaakaolla, jos haluaa käyttää suklaista!) sekä stevialla. Ja toinen mistä oon tykännyt on Plant Forcen riisiproteiini 🙂 Niissä on laadussa tosi isoja eroja, joten kannattaa sinnikkäästi etsiä sitä itelleen hyvää!

 3. Emilia kirjoitti:

  Näyttää tosi hyvälle!! Mutta mutta mä kun en käytä edes noita chiajauhoja tms. niin milläs ne vois korvata? 😀 Mikä noiden lupiini-/chiajauhojen virka on tossa reseptissä?

  • Aino kirjoitti:

   Heh – ne on siinä korvaamassa kananmunaa 🙂 Eli kahdella kananmunalla voi kokeilla korvata! Ja tietysti myös vähentää nesteen määrää, veikkaisin ettei sitä tarvi ihan hirveästi laittaa jos munalla tekee 😛

 4. Nina Malmberg kirjoitti:

  Kauanko paistoit tuota? Itse paistoin noin 15-20 minsaa ja tuntui edelleen jäävän raa´aksi…. 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Hmm, voi harmi 🙁 Voiskohan olla, että kun mulla on sellainen pieni lettupannu (halkaisija about 10cm) niin se paistuu siinä paremmin? En mä paistellut sitä itse kun kymmenisen minuuttia..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.