Hae
Aino Mäkelä

Terkkuja Jyväskylästä!

Täällä taas ollaan ja kyllä ihminen viihtyy! Ihmiset on ihania ja tekemistä riittää – mikäs sen parempaa. Kaikista parasta on ehkä kuitenkin se, että nyt on taas pääsykoerupeama ohi ja nyt saa alkaa nauttimaan kesästä täysin rinnoin. Ahhhh elämääää!

Pääsykokeista ylipäätään jäi tosi hyvä fiilis. Aineistokoe nyt taas tietty tuntui vähän hankalammalta mitä kirjallinen osuus, mutta hyvin sain vastattua omasta mielestäni siihenkin – ainakin paremmin mitä viime vuonna. Kirjallinen osuus tais olla itseasiassa täsmälleen sama viime vuonna, sen huomasin vikan sivun Alzheimer tehtävästä.. ehh. Tuntuu hassulta, että en oikeasti viime enkä tänä vuonna lukiessa kiinnittänyt huomiota ollenkaan koko osa-alueeseen materiaaleissa, hahha! Kuukausihan tässä sitten on sitä jännittämistä edessä, mut nyt sitä ei enää tarvi miettiä – enkä aiokkaan.

No mutta, eilenhän meillä siis starttas GreenStreetin #raakasuklaatour. Aivan loistava tapa aloittaa kesä – roadtrip Helsinki-Lahti-Jyväskylä-Saarijärvi-Oulu-Vaasa-Helsinki raakasuklaata tehden, uusia ihmisiä tavaten ja innostaen sekä elämästä nauttien. Tekee kyllä ihmeitä ihmiselle päästä vähän ulos omista ympyröistä ja heittäytyä täysin fiiliksen vietäväksi!

Meillähän oli siis Facebookissa skaba, jossa pystyi voittamaan meidät kotiinsa tekemään suklaata, herkuttelemaan ja pitämään hauskaa. Eilen oli sitten ensimmäinen pysähdys yhden onnekkaan luona Lahdessa ja tupa olikin täynnä positiivista energiaa! Vaikka mua ainakin vähän pienesti jännitti ennakkoon niin leppoisa tunnelma vei mut kyllä heti mennessään.

Vietettiinkin rennosti hauskaa suklaata tehden ja herkutellen molempien ”tiimien” onnistuen täyden kympin arvoisesti – vai voiko raakasuklaan tekemisessä edes epäonnistua? Jätettiinkin taaksemme joukko iloisia naisia jatkaessa matkaa eteenpäin!

Hartolassa pysähdyttiin La Kar de Mummaan nälän iskiessä ja se oli kyllä napakymppi valinta: kokonainen vitriini täynnä gluteenittomia herkkuja, mmmmm! Muutenkin valikoimasta löytyi paljon ihania Vuohelan Herkun tuotteita sekä myös raakasuklaata – jota tietty piti ostaa, eihän siitä koskaan saa tarpeekseen, hihhi. 

Lämpimästi siis suosittelen kaikkia Helsinki-Jyväskylä väliä ajavia pysähtymään täällä – ette taatusti tuu pettymään!

Yöni vietin tuttuun tapaan ystävän nurkissa ja nukuinkin sikeämmin kuin aikoinin, vaikka aluksi tuntui vähän hankalalta nukahtaa kun tulevan aamun pääsykoe muistu mieleen..  Aamulla sitten heräsinkin pirteänä ja kävin ammentamassa aamulenkiltä positiivista energiaa auringosta sekä luonnosta tulevaa koitosta varten!

Lenkillä sain pään tyhjennettyä levottomista ajatuksista ja mulle tuli jotenkin tosi rauhallisen seesteinen olo – sellainen terveen itsevarma, vahva luotto omaan osaamiseen ja olemiseen.

Ja aamulenkin jälkeen alkoi pääsykoe-dopingit: aamukahvia macalla ja raa’alla kaakaolla sekä superyrteillä sekä suklaata samoilla terästeillä! Suklaata säästin myös nautittavaksi just ennen h-hetkeä ja pakko myöntää, että pärisi kyllä ehkä vähän liikaakin sillä en ois millään malttanut istua paikoillaan, mutta kynä kyllä sauhusi kuin viimeistä päivää ja kirjoittaminen sujui kuin itsestään.

Pääsykokeiden jälkeen fiilis olikin aika tyhjä ja loput energiat mentiin kuluttamaan Crossfit Jyväskylän uusiin tiloihin – naureskelinkin, että mun ois pitäny päästä sinne jo eilen: oisin varmasti saanut vähän lisää motivaatiota pääsykokeisiin, sillä noihin hulppeisiin tiloihin mä haluaisin treenaamaan joka päivä! 

Päätreeninä tein tempausta ekaa kertaa ikinä –  ja kyllähän se rupeskin pikkuhiljaa sujumaan, kiitos vaan loistaville valmentajille! Siihen päälle tehtiin sitten vielä vähän leukoja, vatsoja ja wallballeja eli kokonaisuudessaan tuli sellanen treeni tehtyä, että huomenna ei varmaan tarvikkaan sitten tehdä yhtään mitään.. hahhha.

Treenin jälkeen sitten tein itestäni ihmisen ja suunnattiin kohti seuraavaa onnellista herkkuhetken voittajaa! Ja arvatkaa mitä? Taas napakymppi! Ihan parasta päästä herkuttelemaan muiden tekemillä suklailla, kun ne on aina niin erilaisia – tekijänsä makuisia eli aina tietysti onnistuneita.

Herkkuhetken jälkeen jatkoin omien herkkujen parissa: eilen tehtiin täällä mun majapaikassa raakasuklaata (ja onnistuin koukuttamaan maailman parhaimman sokerihiiren raakasuklaaseen, success!) ja tänään vuorossa onkin jätski-ilta. Minttusuklaaraakajätski onkin loistava kruunu ja palkinto tälläisen päivän päätteeksi! 

Tiiättekö, että kun on näin paljon kaikkee kivaa hommaa kokoajan meneillään niin unohdin jo tässä kirjoittaessakin, että olin tänään aamulla pääsykokeissa. Niin hassua! Osittain se varmasti johtuu siitä, että mä tällä hetkellä saan tehdä just niitä juttuja mitä haluan: myös sitä terveyskasvatusta omalla tyylilläni, just mun näkösellä tavalla jakaen mun omaa osaamista sekä innostumista muille lisäten hyvää mieltä mun ympärille. Ja se on aika siistiä se!

Huomenna matka jatkuu siis Saarijärven kautta kohti Oulua! Seuratkaahan instagramissa @makelaino meiän menoa niin pysytte mukana – myös @johanneslaine ja @greenstreet_fi on aika kovia ja huomenna kun matka jatkuu, niin taas on uusia roadtrip-vinkkejä ja fiilistelyä tarjolla! 

Kauniita unia,
<3 Aino

4 kommenttia

 1. Annie kirjoitti:

  Oi tuo jätski näyttää niin hyvältä! Olisikohan siihen reseptiä saatavilla? En ole vielä muutaman kokeilun perusteella saanut semmoista tooosi hyvää raakajätskiä, niin ohjeet/neuvot olisivat tervetulleita, kun kuitenkin kovin mielellään itse teen! 🙂 Ja vielä aiempaan Cafe Kruda vinkki -kommenttiin lisäisin, että kannattaa tosiaan käydä siellä nyt kesällä, kuulemma syksyllä paikkaa ei välttämättä enää ole 🙁

  • Aino kirjoitti:

   Ai voi vitsit :/ Tosi harmi! Mut sinällään ei yllätä, kun Oulussa ihmiset on niin hitaasti lämpeneviä kaikelle uudelle.. :/

 2. hanna kirjoitti:

  Moikka! Olin itsekin terveyskasvatuksen pääsykokeissa ja minuakin jäi mietityttämään se tehtävä jossa kysyttiin liikunnan vaikutusta eri sairauksiin 🙂 meni ihan arvailuksi koko tehtävä 🙂 on muuten myös pakko kysyä että kai vastaamatta jättämisestäkin sai miinuspisteitä, vai ymmärsinkö väärin? 😀

  • Aino kirjoitti:

   Joo älä, aivan ihmeellinen 😀 Mutta oikeasta vastauksesta tosiaan sai +,05pistettä ja väärästä tai tyhjästä -0,25p eli joku raksi kannatti laittaa 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.