Hae
Aino Mäkelä

Timanttinen eväs (-patukka, resepti)

Kenellekkään ei oo varmasti jäänyt epäselväksi, että mä rakasta ruokaa. Ennenkaikkea funktionaalista ruokaa – ravintoa, jota meidän kroppa rakastaa – sekä huikeita makuelämyksiä, joiden vuoksi meinaa haljeta onnesta. Reseptien, joissa nuo molemmat ominaisuudet yhdistyvät, kehittely saakin mun inspiraation tulvimaan ja olinkin superinnoissani, kun loppukesästä kokosimme Foodinille E-reseptikirjan samaa teemaa noudattaen.

E-kirjasta löytyy reseptejä päivän jokaiseen tilanteeseen ja halusinkin jakaa teille nyt yhden suosikeistani, ihan vaan sokerittoman syyskuunkin kunniaksi 😉 Sokerihimoja vastaan taistellessa kun on tärkeää pitää verensokeri tasaisena ja olo kylläisenä, jossa auttaa suunnattomasti fiksut välipalat – kuten seuraavalla reseptillä valmistetut patukat, jotka kulkeutuvat vaivattomasti mukana missä ikinä kuljetkaan.

Timanttinen eväs

Resepti on maidoton, gluteeniton, soijaton, pähkinätön ja tietysti sokeriton.

TARVITSET VAIN:
1,5 dl Foodin Mustia mulpereita
1 dl Foodin Kuorittuja Hampunsiemeniä
0,5 dl Foodin Chiasiemeniä
2 rkl Foodin Kookosöljyä
1 rkl Foodin Tummaa tahinia
ripaus suolaa

Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Kaivatessasi pientä crunchyä voit jättää patukoihin hieman purupintaa mustista mulpereista. Kun massa on valmis painele se leivinpaperin päälle tiiviiksi levyksi ja nosta pakkaseen vähintään puolen tunnin ajaksi kovettumaan. Leikkaa valmiista levystä haluamasi kokoisia patukoita ja nauti!

Näissä erittäin runsaasti laadukasta proteiinia sisältävissä patukoissa yhdistyy kaikki suosikkini: erittäin proteiinirikkaat mustat mulperit (yli 20g/100g!), tärkeitä rasvahappoja ja kuitua sisältävät chiansiemenet sekä hampunsiemenet, kookosöljy loistavana energianlähteenä sekä herkullinen ja erittäin kalsiumpitoinen tahini. Mmm-mmmm-mmm! Raaka-aineet ovat niin laadukkaita ja herkullisia itsessään, ettei makeutukselle ole mitään tarvetta.

Timanttinen eväs
Tämä resepti oli yksi yhdestä yli kymmenestä luomuksestani, jotka E-kirjaa varten kasasimme. Niiden lisäksi kasasimme yhteen parhaat vinkit, joiden avulla voit vaikuttaa hyvinvointiisi ja elämänlaatuusi positiivisesti. Kukapa ei haluaisi olla energisempi ja iloisempi sekä selvitä arjen kiireistä kivuttomammin? Halusimme jakaa omaa tietämystämme sekä kokemuksiamme, kuinka aamusta asti oman päivänsä kulkuun voi vaikuttaa yksinkertaisin keinoin ja nyt E-kirja onkin kaikkien saatavilla ja ladattavissa täysin ilmaiseksi ! Saat omasi klikkaamalla alla olevaa kuvaa 🙂

Illalla sitten pääsettekin kurkistamaan mun eiliseen sillä jaan toivotun ruokapäiväkirjani teidän kanssa! Siitä saattekin sitten toivottavasti lisää inspiraatiota sokerittoman, puhtaista raaka-aineista rakentuvan ruokavalion noudattamiseen.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

6 kommenttia

 1. Liisa Kivi kirjoitti:

  Jee Aino ihan huikeeta, että jaoit tän reseptin! Itekin justiinsa oon ajatellut kehitellä jonkun patukkareseptin. Inspiroiduin nimittäin tekemään postauksen tuleville ylioppilastutkintoa kirjoittaville. Ideana on helpot ja terveelliset eväät. Oon miettinyt juurikin jonkunlaista patukkareseptiä, muutamaa itseasiassa kokeillut, ja nohh.. niistä tuli ihan hirveitä 😀 Käytänpä tätä sun reseptiä ”pohjana”, ja ehkä mäkin luon (huom: ehkä :D) kohta jotain hyvää :))

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Oi Liisa, toivottavasti onnistuit patukoiden kanssa! Ne saattaa välillä vaatia vähän kikkailua, mutta lopputulos kyllä palkitsee <3

 2. Heli kirjoitti:

  Kiitos mahtavasta e-kirjasta! Satuin käymään tänään treeneissä ja kokeilin lettuja ja suklaamoussea, hyvä setti treenin päälle! 🙂

 3. Karolina Hannonen kirjoitti:

  Kuulostaapa herkulliselta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.