Hae
Aino Mäkelä

Sushisunnuntai

KvinoasushiViime viikonloppuna mulla oli yökylässä spesiaali vieras, mun rakas ystävä Siiri jonka kanssa meillä on aika värikäs yhteinen historia. Yhteiset mielenkiinnon kohteet ja kokemukset on luonu meidän välille voimakkaan siteen, yhteyden jota vois myös sielunsisaruudeksi kutsua. Hih!

Näihin yhteisiin mielenkiinnon kohteisiin kuuluu myös ruoka, joten kun oltiin sulateltu aamun brunssi oli aika siirtyä keittiöön ja aloittaa neitsymatka itsetehdyn sushin maailmaan. Eikä minkä tahansa sushin, vaan kvinoasushin joka päätettiin toteuttaa myös vegaanisesti 🙂 Tekemisen lomassa myös vähän inspiroiduttiin ja onnistuin loihtimaan mitä herkuimman sushikombon!KvinoasushiKvinoasushiMä itse rakastan sushia ja himoitsen sitä aika usein. Viime kesästä asti mulla onkin ollu tarkotus alkaa valmistaan sitä itse ja etenkin sen jälkeen kun kuulin, että ravintoloissa sushiriisissä on aina lähes poikkeuksetta sokeria. Onneksi ennakkoluuloista huolimatta sushin valmistaminen oli paljon helpompaa mitä kuvittelin ja homma sujui loistavasti ilman bambumattoakin, joka korvattiin luovasti Abeego-kääreellä 😀 Suosittelen valmistamaan kvinoan jo ennakkoon, jolloin jäähtymistä ei tarvi sitten itse h-hetkellä sen kummemmin odotella.

Kvinoasushin tekemiseen suosittelen käytettäväksi ehdottomasti kotimaista luomukvinoaa, joka puuroutuu keittäessä. Ulkolaiset jää valmistaessa ”irtonaiseksi” jolloin niistä voi olla hankalaa saada jäähtyneenäkään käärittyä tiiviitä rullia 🙂

Valmistus pähkinänkuoressa: Keitä kvinoa ohjeiden mukaan, lisää joukkoon hieman riisiviinietiikkaa ja anna jäähtyä. Pilko valitsemasi täytteet ja ala hommiin! Levitä kvinoaa norilevä-arkin rajaan asti ja levitä päälle tasaisesti täytteitä. Ja sitten se haastellisin osuus, eli rullan kääriminen ja koska en oo itekkään tässä guru niin kannattaa googlettaa ”how to roll sushi” 😀 Kun rulla on tiivis ja suljettu kostuttamalla leikkaa se tasaisiksi suupaloiksi ja nauti!

Perinteisesti sushia nautiskellaan soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kanssa eikä kvinoasushi oo sen suhteen poikkeus. Namskis 🙂

KvinoasushiKvinoasushi KvinoasushiMe tehtiin siis kahdenlaisia rullia, joista toisissa oli kurkkua/avokadoa/tofua ja toisissa päärynää/viikunaa. Joo, kyllä vaan – makeaa sushia! Ja voi vitsit että se oli hyvää.

Itseasiassa niin hyvää, että inspiroiduin tekemään sushia vielä parina iltana sen jälkeen. Ensimmäisellä kerralla korvasin riisiviinietiikan kookosöljyllä, jolloin kvinoasta tuli vielä tahmeampaa ja toisella kerralla kookosmannalla, jolloin myös mausta tuli vielä entistä parempi ja koostumuksesta täyteläisempi. Mmmm-mmm-mmm. Suosittelen todellakin kokeilemaan!

Kvinoasushi on siis tullut jäädäkseen mun keittiöön. Itseasiassa Siiri puhui meidän molempien puolesta kun ruokailun lomassa totes kvinoasushin olevan perinteistä riisisushia parempaa. Ja tekemällä itte saa aina just sellasta mitä haluaa – vaikkei tosin ehkä kauneinta mahdollista, mutta lupaan jatkaa harjottelua ulkomuodon hiomisen suhteen 😉

Tykkäättekö tekin sushista? Teettekö itse vai onko teillä joku suosikki sushipaikka?

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kuvat: Siiri Saarela

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.