Hae
Aino Mäkelä

Astetta parempi herkkupäivä

BOOM! Lupasin loppuviikosta jakaa teille mun ihanan kvinoapitsan reseptin, joten tässä se sitten tulee. Kuten oon jo monesti aiemmin sanonu niin en tykkää hirveästi kaupan valmiista gluteenittomista jutuista sillä ne on yleensä a) täynnä lisäaineita b) koostumukseltaan kuivakoita.

Tää kvinoapitsa on siis erittäin yksinkertainen valmistaa sekä ihanan mehevä. Niin mehevä, että edes pitsaa syödessään ei edes tajua sen olevan juustotonta! Kyseessä on siis todellinen terveyspitsa, 100% puhtaalla omallatunnolla nautittava, ja vielä älyttömän herkullinen. Suosittelen kokeilemaan!

DSC_4325 DSC_4319PIZZAPOHJA
1,5dl kvinoaa
0,5dl vettä
teelusikallinen leivinjauhetta
merisuolaa
ruokalusikallinen kookos/hamppu/oliiviöljyä

Idätä kvinoa käyttökelpoiseksi ja huuhtele sekä valuta se huolellisesti. Lisää se tehosekoittimeen yhdessä veden, suolan ja leivinjauheen kanssa ja aja siitä tasainen, samettinen massa. Laita kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi, jonka päälle levität öljyn. Kaada taikina, joka on tässä vaiheessa hyvin juoksevaa, vuokaan ja nosta uuniin 225 asteeseen 15minuutin ajaksi, jonka jälkeen käännä pohja toisin päin ja paista vielä viisi minuuttia. Sen jälkeen lisää pohjan päälle täytteet ja paista viidestä kymmeneen minuuttiin, kunnes pitsa ja täytteet näyttävät valmiilta!DSC_4314 DSC_4315

TOMAATTIKASTIKE
keitetty tomaatti
kourallinen basilikaa
kaksi ruokalusikallista pinjansiemeniä
murskattu valkosipulinkynsi

Vedä tomaatin päälle ruksi ja keitä sitä muutaman minuutin ajan niin, että kuoret alkavat irtoamaan – sen jälkeen kuori ja soseuta tomaatti. Blendaa erikseen basilika, pinjansiemenet ja valkosipulinkynsi tasaiseksi massaksi, jonka joukkoon sekoitat soseutetun tomaatin – ja näin sose on valmis!

DSC_4318TÄYTTEET – voit valita mielivaltaisesti oman maun mukaan!
Mun pitsassa: tonnikala, katkarapu, oliivi, sipuli, rucola

VINKKI: Kvinoan kanssa kannattaa huomioida, että se on itsessään aika tärkkelyspitoista. Eli jos omaa herkän masun niin kannattaa suosia kasvispainotteisia täytteitä raskaiden lihapistoiten sijaan niin vatsa kiittää!DSC_4321

Ja sitten vielä bonuksena vinkki naposteluun! Kiitos mun veljen ja siskon lapsien meidän kaapista löytyy lapsille tarkoitettuja luomu maissinaksuja. Ja mähän innostuin niistä täysin tuossa yks ilta hiilarihimoissani sillä tajusin niiden potentiaalin sillä ulkomuodon perusteella niitä vois erehtyä luulemaan juustonaksuiksi – itsessäänhän ne ei nimittäin maistu yhtään miltään, mutta helposti niistä saa herkkuja niin suolasen kun makeankin nälkään 😉DSC_4338Suolaiset herkut syntyy helposti marinoimalla naksuja haluamissaan mausteissa! Mä itse tykkään vähän pienestä potkusta, joten tein itselleni vähän tulisempia sipsinkorvikkeita. Tein marinadin ja pyörittelin naksut siinä sekä jätin ne vielä hetkeksi marinoitumaan kulhoon ennen herkuttelua.

SUOLAISET MAISSINAKSUT
oliiviöljyä
chilirouhetta
cajunmaustetta
merisuola

DSC_4343DSC_4348Makeaa jos tekee mieli niin yksi keino on naksujen kuorrutus – eli käytännössä makealla marinointi 😉 Ensimmäisenä mulle tuli mieleen tietty raakasuklaakuorrutus, mutta halusin kokeilla jotain vähän erilaisempaa ja niin syntyi makean marjainen kuorrute. Kaikki aineet siis vain sekoitetaan keskenään, kuorrutetaan naksut ja nostetaan hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. So simple – so good!

MAKEAT MAISSINAKSUT
ruokalusikallinen sulaa kookosöljyä
teelusikallinen lucumaa
teelusikallinen Berryfectin mustaherukkajauhetta

Luonnollisen makeuden lisäksi lucumassa on muun muassa paljon B-vitamiinia ja mustaherukka on todellinen superfood sen runsaan C-vitamiini, antioksidantti sekä kaliumpitoisuuden vuoksi. Ja lisäksi mä rakastan sen kivan kirpsakkaa makua, joka tasoittaa kivasti makeutta!

<3 Aino

4 kommenttia

  1. mOm kirjoitti:

    Mä koitin dipata maissinaksuja ihan perus kermaviili-dippiin, nii en siltikään saanu niitä kurkusta alas 😀

  2. Leena kirjoitti:

    Hei Aino! Miten tuo kvinoan idätys toimii? Mulla on olemassa idätysrasia, ei mikään kauhean iso niin mietin että voiko tuon 1,5 dl idättää kerralla? Mulla on kokemusta siitä että sinimailanen ei ainakaan tykkää jos siemeniä idättää kerralla liikaa. Miten olet itte idättäny? 🙂 p.s ihana blogi sulla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.