Hae
Aino Mäkelä

Luomutukan päivitys

Moni teistä mun juttuja pidempään seuranneista muistaa varmaan etten oo käyttänyt shampoota tai hoitoainetta kohta puoleentoista vuoteen. Aloitin oman #luomutukka -projektini vuosi sitten lokakuussa, jolloin jätin kaikki hiustenhoitotuotteet pois ja siirryin keittiöstä tuttuihin raaka-aineisiin kuten ruokasoodaan ja merisuolaan minkä seurauksena mun hiukset on pysyneet entistä puhtaampana sekä saaneet lisää eloa sekä tuuheutta.

Mun on myönnettävä, että oon kuitenkin ollut laiska ja koko tän ajan oon kiireeseen vedonneena laiminlyönyt kampaajalla käyntiä.. Hiukset on siis saaneet kasvaa omaa tahtiaan ja ajan mittaan mun päätä koristikin täysin muodoton pehko vailla muotoa tai väriä. Toisaalta olin iloinen omasta luonnollisesta väristäni, mutta silti samalla kaipasin jotain muutosta..

Niinpä aloitinkin tukan päivitysprojektin reilu kuukausi takaperin ensin värjäämällä hiukseni Cultivator -luomuhiusväreillä, jotka sain kokeiltavaksi blogin kautta. Mun hiukset on aiemmin värjätty kampaamossa luomulaatuisilla kasviväreillä, mutta en uskonut sen olevan kotioloissa mahdollista mun muutaman aiemman huonon kokemuksen vuoksi.. Muistan, kuinka aikoinaan puolentoistatunnin vaikutusajasta huolimatta pesun jälkeen hiukset oli täysin samanlaiset kuin ennen koko projektia. Olin kuitenkin kuullut Cultivatorin pigmenteistä, riittoisuudesta, pysyvyydestä ja helppokäyttöisyydestä niin paljon hyvää, että päätin antaa sille mahdollisuuden!

Onneksi.

Cultivatorin hiusvärit tulee kätevissä annospusseissa, joita on yhdessä paketissa neljä. Värjäyshetkellä mun hiukset oli aika pitkät, mutta silti siihen riitti vain kaksi pussukkaa! Eli yhdestä paketista riittää loistavasti kahteen värjäykseen pidemmälläkin tukalla. Koska en ollut varma minkä sävyisen tukan haluaisin päätin sekoittaa kahta väriä keskenään: punertavaa Hennaa ja täyteläisen ruskeaa Caramelia.

Levitin värin päähäni ja odotin hieman varauksella lopputulosta. En halunnut innostua liian aikaisin, sillä en tiennyt mitä uskaltaisin odottaa… Voisiko oikeasti ekologinen ja kasvipohjainen luomuväri toimia? Voi se! Pesun jälkeen kuivatessani hiuksiani ihastelin sen ihanan intensiivistä, lämmintä punasävyisyyttä ja hykertelin mielessäni onnesta. Ihanaa, sain päähäni kauniin värin ja samalla hiusvärin ravitsevat ainesosat hoitivat ja rauhoittivat päänahkaa jättäen hiuksiin pehmeän ja paksun tunteen.

Tältä hiukset näytti ennen värjäystä:

Näillä väreillä värjätessä pysyvyys on parhaillaan kestovärien luokkaa, ja itseasiassa nää uusimmat kuvat on otettu viime viikolla eli yli puolitoista kuukautta värjäämisen jälkeen! Väri on edelleen ihanan kiiltävä ja hiukset näyttää tosi terveiltä, vai mitä sanotte? 🙂

Viimeisimpänä ”hiuspäivityksenä” kävin viime viikolla kampaajalla – siis ensimmäistä kertaa puolentoista vuoden jälkeen. Enkä kyllä enää ikinä anna kampaajavälin venyä noin pitkäksi! Mun hiukset oli kyllä kasvaneet hirmuisesti, mutta latvat oli kaameassa kunnossa, vaikka tukka itsessään olikin todella eloisa. Annoin luottokampaajalleni täysin vapaat kädet ja leikattiin hiusta oikein kunnolla, vaikka olinkin ensin muka ajatellut jatkavani hiusten kasvatusta.. Oon lopputulokseen todella, todella tyytyväinen ja se on mun mielestä ihanan pirteä ja keväisen raikas, sekä samalla söpön nuorekas 😀

Ja tässä on lopputulos:

Olin tottunut pitämään pitkää tukkaa paljon kiinni, joten nyt oon taas saanut totutella pitämään hiuksia enemmän auki. Ja oon huomannut, että lyhyen tukan paras kaveri on ehdottomasti 100% luonnollinen ja tehokas kuivashampoo, joka pelastaa pahimmankin tukkakriisin! Kaikissa luonnollisissa tuotteissa, niin kosmetiikassa kuin hiusjutuissakin, parasta on ehdottomasti se kuinka ne ei pelkästään saa aikaan upeaa lopputulosta vaan samalla myös hoitaa ja ravitsee 🙂 Siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Jos sua kiinnostaa elämä ilman shampoota ja muuta turhaa kosmetiikkaa (koska uskokaa tai älä, niin ilmankin pärjää!) niin kannattaa lukea mun aiemmat #luomutukka -postaukset 🙂

Uusimmat kuvat minusta: Laura Laukka

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Ella kirjoitti:

    Kiitos inspiraatiosta. Terveisin viikko takana ilman shampoopesua. 🙂 Tänään pesin ensimmäistä kertaa ruokasoodalla ja vaikuttaa ainakin tosi hyvältä.

    • Aino kirjoitti:

      Oii ihan huippua! Tsemppiä luomutukkailuun – alku voi olla vähän haasteellisempi kun päänahka tottuu taas tekemään itse puhdistusta, mutta aika nopeasti se siitä tasoittuu ja saa alkaa nauttimaan shmapoottomuuden helppoudesta 🙂 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.