Hae
Aino Mäkelä

Herkkuja äideille, tosielämän supersankareille

Sunnuntaina on edessä yksi vuoden tärkeimmistä päivistä eli äitienpäivä. Mä oon ainakin sitä mieltä, äiti jos joku ansaitsee sitä parasta herkkua ja hemmottelua mitä vaan tarjota saattaa – eikö totta? Ainakin mä aion hemmotella äitini ihan pilalle niin raakasuklaalla kuin -kakullakin eikä tää nyt tullu varmaan yllätyksenä kenellekkään, ei edes äitille!

Joko teillä on ideat äidin hemmotteluun valmiina? Jos ei, niin osuit just oikeeseen paikkaan!

Seuraavana onkin siis vuorossa sitten inspiraatiopläjäys mun tietokoneen kätköistä sunnuntain herkkuideoita varten! Mutta ensin mä jaan teille reseptin mun wappuhulinoiden suklaa-appelsiinikakkuun, joka siis toimittaa loistavasti äitienpäiväkakun virkaa jos on vähääkään perso suklaan ja appelsiinin yhdistelmälle. Ja jos koskaan ei oo kyseistä komboa kokeillut niin nyt viimeistään kannattaa sillä mä lupaan, että tää herkku vie kyllä kielen mennessään..!OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SUKLAA-APPELSIINIKAKKU
(maidoton, gluteeniton)

POHJA
250g taateleita
1dl saksanpähkinöitä 
1dl pekaanipähkinöitä
ripaus suolaa

Muussaa pehmeistä taateleista sauvasekoittimella tasainen massa ja jauha pähkinät tehosekoittimella jauhoksi. Sekoita pähkinäjauhot taatelimassaan, lisää ripaus suolaa ja painele pohja tasaisesti kakkuvuoan pohjalle. Nosta vuoka pakkaseen odottamaan täytteen valmistusta.

TÄYTE
2 avokadoa
banaani
1dl kaakaojauhetta
0,5dl riisinlesejauhetta
raastettu appelsiinin kuori
0,5dl sulaa kookosöljyä

Sekoita pehmeät avokadot sekä banaani blenderissä tasaiseksi massaksi. Sekoita massaan tasaisesti kaakaojauhe, riisinlesejauhe ja raastettu appelsiinin kuori. Viimeistele täyte sulalla kookosöljyllä ja kaada se tasaisesti pohjan päälle, jonka jälkeen kakku nostetaan jääkaappiin hyytymään – kakun päälle voi vielä ripotella kaakaorouhetta lisäämään intensiivistä kaakaon makua.

Ja jos vesi ei vielä herahtanut kielelle, niin katsokaas seuraavat..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kookostäytteinen raakasuklaaOLYMPUS DIGITAL CAMERALakritsi-inkamarja raakasuklaa
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Trooppinen raakakakkuOLYMPUS DIGITAL CAMERAMulperimarja-suklaafudge
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mokkainen raakakakkuOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERASuolaisenmakea sekä sitruunakrokanttinen raakasuklaa
OLYMPUS DIGITAL CAMERA MustikkaraakakakkuOLYMPUS DIGITAL CAMERARaakasuklaa ja -kinuskipäällysteiset hedelmätOLYMPUS DIGITAL CAMERAToffeepäällysteiset browniet

Nam. Mulla kyllä rupes inspiraatio heti virtaamaan sekä toinen toistaan hurjempia ideoita sunnuntain varalle kehittymään – toivottavasti teilläkin! Musta rupes vahvasti tuntumaan siltä, että mä taidan poiketa vähän tyylistäni ja loihtia sunnuntaiksi jonkun tosi raikkaan kakun ja jotain mehevän marjaista suklaata, hihhi.

Näiden herkullisten fiilisten saattelemana haluankin toivottaa kaikille oikein ihanaa viikonloppua! Mä nimittäin lähden nyt Ouluun viettämään äitienpäivää ja nauttimaan mun rakkaiden seurasta – instagramin puolella @makelaino kannattaa seurata mun menoa sillä paljon Oulufiilistelyä on kyllä tiedossa, hihhi! 

<3 Aino

14 kommenttia

 1. Krista kirjoitti:

  Oi mikä määrä kaikkia ihania herkkuja! Kiva kun on muutenkin nälkä =D Toi appelsiini-suklaakakku kuulostaa muuten ihanalta, mutta millähän ton avokadon voisi korvata? Se kun on meidän perheen suurinhokkeja… Kerran kokeilin jotain suklaakakkua, johon tuli avokadoa, kun ajattelin, että se ”häviää” sinne, mutta ei kukaan tykännyt =( Tänä vuonna en kyllä poikkeuksellisesti ehdi itse kakkua väsäämään, kun lauantai menee HCR:n merkeissä, mut muuten ei kakkuohjeita koskaan ole liikaa 😉

  • Aino kirjoitti:

   Hihhihi nälkäsenä ruokakuvien katselu on yleensä aika tuskasta, tiedän tunteen..! Hmm avokado peittyy kyllä yleensä hyvin juurikin banaanin maun alle, mutta pakko myöntää että mä oon vähän huono neuvomaan tässä sillä mun mielestä avokado ei maistu miltään joten en oo joutunu pähkäilemään tollasten ongelmien kanssa 😀 Sori, kun musta ei ollu ny hirveesti apua! Mutta mä itse tekisin silleen, että maistelisin ja aina lisäisin jotain (esimerkiksi banaania, mustikkasosetta, kaakaojauhetta, riisinlesejauhetta, hunajaa) niin kauan, että olisin tyytyväinen makuun 😀

 2. Jonneli kirjoitti:

  Ajatuksenani olikin tehdä äidille jotain juurikin tämän tyyppistä herkkua! Eli sopivasti osui tämä postauksesi silmiin!:) Mien pääsen parhaiten noihin resepteihin (siis muihin kuin tuohon suklaa-appelsiinikakkuun)?

  • Aino kirjoitti:

   Hihhi ihana kuulla! Mä linkkailen noi muut, jo olemassaolevat, reseptit tuohon postaukseen ja loput sitten kirjottelen myöhemmin omina postauksinaan sillä kaikkia en oo vielä kerenny julkaista:)

 3. maana kirjoitti:

  Voiko ton riisilesejauheen korvata jollain? Ei ole tällä budjetilla rahaa ostella aina kaikkia erilaisia jauheita yms 😀

  • Aino kirjoitti:

   Riisinlesejauhe on onneksi tosi edullista ja riittoisaa, joten oikeesti suosittelen hankkimaan sitä sillä se on ainakin pelastanu monet mun kakut ja leivokset sekä suklaat! Mä en oikeestaan keksi hirveästi mitään mikä ois makunsa ja rakenteensa puolesta samanlaista – psyllium on ehkä lähinnä 🙂 Se on tosi kermaista ja ilmavan pehmeää, ei siis perus jauhojen tyylistä ollenkaan.

 4. camilla kirjoitti:

  ojjj,, vaikuttaa herkulliselta tuo kakku! mistä nuo muiden kuvien reseptit saisi? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Mulla on täällä blogissa muutama ylhäällä, linkkailen niitä tuohon postaukseen ja laitan loput myöhemmin omina postauksinaan! Hihhi 🙂

 5. jenna kirjoitti:

  Voiko tota riisinlesejauhetta korvata? Jauhoilla? Vehnä- tai ruisleseillä?:)

  • Aino kirjoitti:

   En suosittele kyllä – koostumuksen, maun enkä ravintoarvojenkaan vuoksi 😀 Riisinlesejauhe on tosi kevyttä ja kermaista jauhetta, sellaista jota voi oikeasti lusikoida suoraan suuhun kun se on niin hyvää ja rakenne on niin pehmeä, että normaalit jauhot ei kyllä aja samaa asiaa. Psyllium vois rakenteen puolesta kyllä toimia..! 🙂

 6. Cayisamaria kirjoitti:

  Oi kuinka ihanan näköisiä! Täytyy sanoa että olet myös tosi luova ja taiteellinen, tykkään tosi paljon sun kuvista!

 7. Hanne-B kirjoitti:

  Ihanalle näyttää .. Kookos on mun intohimo , saisiko ohjeen tohon kookos raakasuklaaseen .. Mmmmm 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Juu tottakai! Mulla on se resepti ylhäällä kotona, joten kirjottelen kun palailen reissusta:) Oli muuten munkin kavereiden lempparia se!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.