Hae
Aino Mäkelä

9. LUUKKU

Koska Joulukalenterissa on parhaillaan käynnissä arvonta sekä teille lukijoille on myös tämän viikon ajan huikea tarjous voimassa halusin paljastaa 9. LUUKUsta taas jotain hieman erilaisempaa.

Sateisina ja synkkinä päivinä itsellä ainakin tulee helposti jäätyä kotiin muiden rientojen sijasta (eilen me hullut kyllä uhmattiin säätä ja käytiin tutustumassa ihaniin Tuomaan markkinoihin!) mikä ainakin mulla tarkoittaa yleensä innokasta touhuilua keittiössä – televisiota kun en enää edes omista.

Kotimainen, sokeriton luumuhillo
Lumista maata osotellessa Joulufiilikseen voi virittäytyä vaikkapa kokkailemalla terveellisempää versiota perinteisestä luumuhillosta, joka onnistuikin herättämään ihailua jo aiemmin instagramin puolella.

Tässä siis reseptiä – olkaa hyvä!

KOTITEKOINEN, SOKERITON LUUMUHILLO

1/2dl chiasiemeniä
3dl vettä
1rkl kanelia
1rkl acai-jauhetta
2dl kuivattuja luumuja

Laita chiasiemenet likoamaan veteen ja anna muodostua kunnon tiiviiksi hyytelöksi. Laita chiahyytelö, kaneli, acai-jauhe ja puolet neljäsosa luumuista tehosekoittimeen. Kun seos on tasainen voit lisätä aina puoli desiä kerrallaan luumuja lisää. Sekoita niin kauan kunnes hillo on tasaista ja kaikki luumut ovat sekoittuneet hyvin joukkoon. Halutessasi voit jättää luumusattumia hillon sekaan!

Kotitekoinen, sokeriton luumuhillo
Monet teistä varmaan ihmettelee miksi ihmeessä hilloon on laitettu acai-jauhetta? Vastaus on yksinkertainen: värin vuoksi! Tein hillosta useamman testiversion, joista ensimmäinen on tämä lettukuvissa näkyvä. Siinä käytin chiasiementen lisäksi myös seesaminsiemeniä, mutta ne ei oo itse hillon kannalta oleellisia vaan itsellä ne oli lähinnä kalsiumlisänä. Kuten huomaatte niin väri on tässä vaiheessa vielä haalea ja nyt vasta kotiin palattua sain värin fiksattua kohdilleen nimenomaan lisäämällä acaita joukkoon – makuun se ei onneksi vaikuta mitenkään.

Acain siis voi halutessaan jättää kokonaan pois, mutta suosittelen sitä kyllä lämpimästi sillä se sisältää paljon antosyaaneja, välttämättömiä rasvahappoja ja monipuolisesti proteiineja runsaan vitamiini ja kivennäisainepitoisuutensa lisäksi. Superruokaa siis parhaimmillaan, kuten marjoilla onkin tapana olla!

Acai-jauhe sekä chiasiement on saatu ja niitä voi halutessaan tilata CocoVilta.

Kotitekoinen, sokeriton luumuhillo
Kuinka moni muuten hoksasi koskettavan tarinan Riikasta ja Joulutontusta? Myös sulla on mahdollisuus luoda helposti ja vaivattomasti joulumieltä lahjoittamalla yhdessä mun kanssa rahaa Hope Ry:lle. Se onnistuu merkkaamalla Instagramissa kuvaasi #kiitosjoulu ja @makelaino. Vaivattomasti hyvä mieli ja iloisempi Joulu meille kaikille! Etenkin kaikille avun tarpeessa oleville viattomille lapsille.

Herkullista tiistaita,
<3 Aino

Tsekkaa aikaisemmat Joulukalenterin luukut TÄSTÄ.

PS. Herkuttelemaan voi tulla myös PUR-kaupalle, jossa myös minä oon viettämässä Pikkujouluja tänään klo 16-19! Herkkujen lisäksi paikalla on Secret Santa, musiikkia sekä mielenkiintoista ohjelmaa. Lisätiedot pikkujouluista TÄSTÄ.

8 kommenttia

 1. Essi kirjoitti:

  Just eilen mietin, että täytyy kekkailla omatekonen luumuhillo, mutta tässä se tulikin! Hih jee, kiitos taas <3

 2. elina kirjoitti:

  Hei!
  Säilytetäänkö hillo jääkaapissa vai missä? ja mitenkä pitkään se säilyy?
  Tästä tulikin hyvä lahjaidea jouluksi! 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo, jääkaapissa! 🙂 Kyllä se tollasessa tiiviissä lasipurkissa säilyy useamman viikon ellei jopa kuukaudenkin – kunhan vaan siis tosiaan pitää suljetussa purnukassa!

 3. Hanna kirjoitti:

  Chiasiemenillä saa kyllä hillolle ihanan koostumuksen ja kaupan päälle vielä kuituja ja hyviä rasvoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.