Hae
Aino Mäkelä

Intia: Lomafiiliksissä!

Cochin ayurveda centre Cochin ayurveda centreYleensä lomalla ensimmäinen viikko menee loman totutteluun, mutta me onnistuttin ohittamaan se vaihe todella nopeasti. Selvittiin ilman kulttuurishokkia ja Intia on tuntunut päivä päivältä enemmän kotoisammalta kuin oltais koskaan uskallettu edes ajatella. Sehän tietytty tarkoittaa sitä, että ollaan vihdoin päästy täydelliseen lomafiilikseen!

Marari beachillä vietetyn päivän jälkeen päätettiin jäädä vielä yhdeksi yöksi Fort Kochille ja ottaa totaalisen rennosti. Se tietysti tarkoitti todellista hemmotellua ayurvedahoitojen merkeissä, jotka oltiin varattu jo ennakkoon edellisenä iltana Cochin Ayurvedic Centrestä. Voisiko päivä edes täydellisemmin alkaa kuin rentoutumalla kokovartalohierontaan? Hoito oli hellävarainen minkä vuoksi se oli mulle just soppeli ensikosketus ayurvedisiin hoitoihin. Saatiin myös itse valita öljy, jota hoidossa käytettiin mikä oli tietysti tosi kiva – jokaisella öljyllä kun on omanlaisia vaikutuksia kehoon.

Fort Kochi, Kerala, IntiaFort Kochi, Kerala, IntiaHoidon jälkeen oltiin rentoutuneina valmiina uuteen päivään! Alkuperäiset suunnitelmat meni kyllä uusiksi, sillä zen-fiiliksissä ei huvittanut yhtään istua 40 minuuttia bussissa ihastelemaan Intian suurinta ostoskeskusta. Sen sijaan päädyttiin ”salaiseen” piilopaikkaan rentoutumaan, nauttimaan hiljaisuudesta ja hyvästä seurasta. Kuunneltiin suomalaista musiikkia, herkuteltiin hyvällä ruoalla ja onnistuttiin unohtamaan täydellisesti ajan kulku, josta auringonlasku meitä aikanaan muistutti.

Varkala, Kerala, IntiaVarkala, Kerala, IntiaRentoilupäivä teki hyvää ja saatiin kerättyä seuraavalle päivälle, jolloin oli tarkoitus siirtyä kohti etelän hiekkarantoja Varkalaan. Edessä oli siis ensimmäinen junamatka, joka mua etukäteen vähän hirvitti sillä olin kuullut ja lukenut ties minkälaisia tarinoita paikallisesta junamatkustamisesta.. Mutta jälleen kerran mun omat ennakkoluulot oli aika turhia. Varsinkin kun päätettiin matkustaa ”ykkösluokassa”, joka siis vastas aikalailla meidän pikajunan vaunua. Onneksi tehtiin se sillä ilman ilmastointia matka ois ollu aika tuskainen – varsinkin kun juna oli kotoisasti lähes kaks tuntia aikataulusta myöhässä.Ayushi Ayurveda, VarkalaVarkala, Kerala, IntiaPäästiin turvallisesti määränpäähän ja pakko kertoa, että tää Varkala on aivan ihana!  Täällä on todella vehreää ja tunnelma on tosi seesteinen, vaikka ei todellakaan olla paikan ainoat turistit. Joka kulmalla on tarjolla joogaa ja auyrvedaa, mikä on varma tae rentouttavasta lomasta. Niin.. Eikä tuo rantakaan oo yhtään kurjempi paikka nautiskella auringon hellinnästä 😉

Jatkettiinkin tänään rentoilulinjaa makoilemalla aamupäivä meidän hotellin uima-altaalla täysin omassa rauhassa lueskellen ja aina välillä altaaseen pulahtaen. Iltapäivällä suunnattiin hoitoihin Ayushi Ayurveda -hoitolaan, jonne oltiin varattu tunnin kokovartalohieronnat. Ja voi pojat! Tunnin tehokkaan käsittelyn jälkeen olo oli todella eufoorinen ja hieman auringossa kärsinyt iho öljyllä hemmottelun seurauksena rauhoittunut, pehmeän silkkinen.

Varkalaan ihastuneina päätettiin vielä toistaiseksi jäädä tänne. Täällä on ihmisen hyvä olla!

<3 Aino & Rosi

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.