Hae
Aino Mäkelä

Kohti vuotta 2013

Hups, niin se aika vain kuluu kuin siivillä ja ylihuomenna onkin jo vuosi 2013. Tuntuu kuin viime vuoden juhlinnasta olisi vain hetki aikaa, hassua!

Kulunut vuosi oli mulle todella opettavainen. Kasvoin henkisesti todella paljon, opin itsestäni hirveän paljon uutta ja opin arvostamaan elämää aivan uudella tavalla. Uskon elämäntapamuutoksellani olevan aika iso rooli näiden juttujen kanssa – kun voi hyvin ajatukset on selkeämpiä, kuva itsestä selkiintyy ja oppii mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

 
 
 

 

Kuluneen vuoden aikana perheestä on tullut mulle tosi tärkeä. Vietän nykyään paljon enemmän aikaa perheeni ja muiden läheisten, niiden tärkeiden ihmisten, kanssa mitä ennen. Opin arvostamaan myös enemmän vapaa-aikaa ja rauhoittumista kiireen keskellä. Aina ei tarvitse suorittaa – se on ehkä yksi tärkeimmistä asioista jonka opin viime vuoden aikana. Ei kukaan jaksa ellei välillä pysähdy ja keskity hetkeksi itseensä ja lepää 🙂

Vuoden 2013 aloitan terveempänä, parempikuntoisena, iloisempana ja onnellisempana mitä vuosi sitten. Mun elämä on nyt enemmän tasapainossa ja mulla on kokonaisempi olo, samalla jotenkin keveämpi sekä henkisesti että fyysisesti 🙂 Mä en enää pidä asioita itsestäänselvyyksinä vaan nautin elämästä enemmän ja pidän huolta mulle tärkeistä asioista sekä ihmisistä.

Tärkeintä oli ehkä oppia se, että muiden mielipiteillä ei ole väliä. Ei ole väliä vaikka joku ajattelis, että oon lihonut. Tai laihtunut. Tai että mitä syön lounaaksi. Oikeasti mä elän tätä elämää itselleni enkä muille, joten saan tehdä sen omalla tavallani just niinku tykkään 🙂 Toivottavasti tekin teette niin! 

Oliko teillä millainen vuosi? 🙂

Entä sitten Uuden Vuoden lupaukset? Aiotteko tehdä? 🙂 

Mä en hirveesti fiilistele Uuden Vuoden lupauksia, sillä yleensä ne ei onnistu. Yleensä luvatan mahdottomia juttuja ja pienen vastoinkäymisen kohdalla luovutetaan. Suosittelen siis olemaan realistinen lupauksien kanssa 🙂

Tsempit kaikille jotka aikoo ryhtyä elämäntaparemonttiin! Kannattaa tehdä pieniä muutoksia kerralla – lisää vaikka jokaiselle aterialle enemmän vihanneksia/kasviksia/marjoja/hedelmiä ja karsi esimerkiksi huonoja hiilihydraatteja pois. Valitse parempia rasvoja huonojen kovien rasvojen sijaan. Muutosten ei tarvitse olla massiivisia, sillä pienistä puroista syntyy yleensä suuri virta 🙂 

 Ajattelinkin ensi viikolla postailla hieman vinkkejä teille, jotka elämäntaparemonttiin ryhdytte – kirjata vähän ylös niitä omia vinkkejä ja keinoja, joilla aikoinaan muutoksen tielle lähdin. 

Vaikka en yleensä Uuden Vuoden lupauksia harrasta teen tänä vuonna poikkeuksen. Lupaan olla itselleni armollisempi ja kunnioittaa itseäni. Itsensä kunnioittaminen näkyy luonnollisesti monipuolisena, tasapainoisena ruokavaliona sekä liikunnallisten harrastusten jatkamisena. Lupaan myös rentoutua ja rauhoittua enemmän sekä antaa itselleni aikaa aina tarpeen vaatiessa. Eiköhän siinä oo jo lupauksia ihan tarpeeksi? 🙂

3 kommenttia

  1. wanttu kirjoitti:

    Täällä yksi elämätaparemonttilainen. 🙂 Täytyykin ajatuksella tulla lukemaan sun blogia. 🙂

  2. Niina kirjoitti:

    Elämäntaparemontti aluillaan ja vinkkejä odotetaan täällä jo kovalla innolla 🙂

  3. Aino kirjoitti:

    Mahtavaa! Tervetuloa seurailemaan 🙂 Yritän saada heti alkuviikosta elämäntaparemontti-postauksia kasaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.