Hae
Aino Mäkelä

Kausikakku parhaimmillaan!

Vierailin pari viikkoa sitten Oulussa perheeni luona. Olin juuri edellisellä viikolla innostunut hortoilusta ja voitte varmaan kuvitella, kuinka olin häkeltyä onnesta kyykkiessäni pusikoissa keräillen toinen toistaan herkumpia yrttejä! Onnistuin herättämään innostuksellani myös ihmetystä kokkaillessani iltaisin mitä eksoottisimpia herkkuja, kuten horsmamunakasta ja nokkoslettuja.

No mutta, pitihän mun tietysti tutustuttaa kotiväki myös villiyrttien maailmaan. Itselleni luonnolliseen tyyliin naamioin kotipihan ravinnepommit, kuusenkerkät, raakakakun muotoon ja tarjoilin sitä ylpeänä höyryävän kahvikupposen kaveriksi. Rohkeimmat maistoivat ja kakku saikin kehuja osakseen sillä se oli kuulemma parasta raakakakkua mitä oon koskaan tehnyt! Ja se on aika paljon sanottu se. 

Kuusenkerkkä-mansikka raakakakkuAinakin terveellisempää kakkua saa hakea sillä tämä gluteeniton, maidoton ja sokeriton herkku sisälsi kuusenkerkän ansiosta myös runsaasti hivenaineita, antioksidantteja ja A sekä C-vitamiinia. Ja vaikka paljas kuusenkerkkä maistuukin hyvin metsälle niin tässä kakussa moista ei tarvitse pelätä!

Jos siis haluat yllättää Juhannuksena ja kattaa pöytään herkullisen, mutta ennen kaikkea ravitsevan jälkiruoan, on tämä kausikakku ehdottomasti paras valinta. Onhan kakussa onneksi myös tuttujakin makuja ja onneksi kotimaisetkin mansikat maistuu jo tässä vaiheessa kesää mukavan makeilta! Kuitenkin on hyvä muistaa, etteivät kuusenkerkät kuulu jokamiehenoikeuksiin ja niiden poimiminen on luvanvaraista, joten niiden kerääminen tulee tehdä omilta mailta.

KUUSENKERKKÄ RAAKAKAKKU

5 taatelia
ruokalusikallinen maapähkinävoita
3dl pähkinöitä
ripaus vaniljaa ja suolaa

1dl kuusenkerkkiä
3dl puolukkaa
tuoreita mansikoita

4dl liotettuja cashewpähkinöitä
1dl kookoskermaa
yhden sitruunan mehu
1tl psylliumia
teelusikallinen vaniljaa
4rkl riisinlesejauhetta
8rkl kookosöljyä

Aloita valmistamalla pohja mittaamalla ainekset tehosekoittimeen ja ajamalla massan tasaiseksi. Voit halutessasi jättää pohjasta karkean säilyttäen purupinnan. Painele pohja leivinpaperoidun kakkuvuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin vetäytymään. Valmista kuusenkerkästä ja puolukasta herkullinen hillo blendaamalla ne keskenään tehosekoittimessa. Lisää halutessasi ripaus vaniljaa korostamaan luonnollisia makuja! Lohko tuoreet mansikat ja asettele ne kakkuvuoan reunoille, jonka jälkeen voit kaataa kuusenkerkkähillon pohjan päälle. Nosta vuoka taas jääkaappiin, viimeisen kerroksen valmistuksen ajaksi. Mittaa kookoskerma ja liotettujen pähkinöiden kanssa blenderiin. Purista sitruunan mehu lasiin ja lisää psyllium sen joukkon turpoamaan. Kun pähkinä-kookosmassa on silkkisen tasainen lisää joukkoon sitruuna-psylliumseos, vanilja ja riisinlesejauhe ja blendaa tasaiseksi. Halutessaan täytteeseen voi lisätä vielä makeutukseksi hunajaa tai agavesiirappia. Viimeistele täyte lisäämällä kookosöljy ja blendauksen jälkeen täyte on valmis laitettavaksi vuokaan kuusenkerkkähillon päälle. Nosta kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään neljän tunnin ajaksi. Koristele kakku halutessasi mansikoilla ja kuusenkerkillä. Nauti antaumuksella!

Kuusenkerkkä-mansikka raakakakku
Äitin blenderi ei ihan kykene yhtä samettiseen lopputulokseen mitä omani, mutta koostumuksen ja ulkonäön sijaan meillä arvostetaankin makua, joka ainakin oli kohdillaan! Lukekaa vaikka blogin Facebook-sivujen kommenteista, jos ette usko 😉 Kuusenkerkkä taipui loistavasti myös loistavasti. Haluaisitteko reseptiä siihen? Se oli kyllä erittäin yksinkertainen ja simppeli unohtamatta hurmaavaa makua. Veikkaanpa, että sellaista jäätelöä ei ihan jokainen ookaan maistanut!

Vielä loppuun Oululaisille ilouutisia! Paljon toivottuna Foodin Akatemia järjestää yhdessä Tuban kanssa Raakasuklaa-kurssin heinäkuun alussa 🙂 Lisätiedot kurssista löydät Facebookista ja Foodin Akatemian sivulta. Kannattaa toimia nopeasti sillä Early Bird -hinnat kurssille on voimassa vain seuraavan kolmen päivän ajan!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

PS. Vielä ennättää osallistua Kirjakyselyyn!

Yksi kommentti

  1. Mea kirjoitti:

    Nii siis kuusenkerkkä taipuu mihin loistavasti? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.