Hae
Aino Mäkelä

Hiiohoi HEZA !

Mulla on vähän sekavat fiilikset tällähetkellä. Mun pitäis olla pettynyt, lohduton tai edes vähän surullinen. Sen sijaan mä oon täynnä intoa ja mun vatsanpohjassa on sellainen jännä tunne, positiivinen jännitys, tiedättehän..kun ei malta odottaa, että mitä huominen tuo tullessaan?

Tänään siis kolahti kirje postilaatikosta. Kirje Jyväskylän yliopistolta – viides varasija. TAAS. Mullahan kävi samallai viime vuonnakin, joten menneisyys toistaa itseään 😀 Sain lähes täydet pisteet pääsykoematskuihin pohjautuvasta osiosta, mutta aineisto-osuus ei sitten mennytkään ihan niin nappiin – kuten arvelinkin. 


Näillä näkymin mulla ois sitten reilun kuukauden päästä muutto Helsinkiin edessä! Viikonloppuna kun käveleskelin pitkin kaupunkia mä tajusin, että vuosi Helsingissä ei olis paha juttu ollenkaan. Itseasiassa rupesin jopa kuvittelemaan millaista mun elämä siellä tulisi olemaan – ei ainakaan yhtään sen kurjempaa mitä se olis Jyväskylässä, jos sinne olisin päässyt – siitä oon varma. Sillä kaikkihan on vaan kiinni itsestään ja omasta suhtautumisesta 😉

Eli nyt vietetään sitten vikoja viikkoja Oulussa – apua! Tää on mun koti. Oon asunut täällä aina. Ja kohta muutan pois – kauas pois. Hihhihhiii 😀 Mitäköhän siitäkin tulee, sen näkee sitten. Mutta nyt mä ainakin oon aika hyvillä fiiliksillä!

Vastoinkäymiset vahvistaa ja kaikesta voi löytää jotain hyvää, jos vain itse niin haluaa. Ja vaikka pänttäsin hulluna pääsykokeisiin niin ei se opiskelu koskaan oo turhaa, vaikka tälläkertaa koulun ovet ei auenneetkaan. Mua odottaa edessä uusi kaupunki täynnä rakkaita ihmisiä, mielenkiintoiset opiskelukuviot ja paljon kaikkea uutta, mitä en osaa vielä edes ajatellakkaan. Kyllä sinne Jyväskylään myöhemminkin kerkiää 😉

Lykästikö teillä koulupaikan kanssa? Hurjasti onnea kaikille jotka kouluun pääsi, jokainen on varmasti opiskelupaikkansa ansainnut :)!

8 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  voi harmi tuosta opiskelupaikasta. Luit kyllä ihan hulluna myös äitisi sanoin 🙂 Itsekin muutan elokuun aikana Helsinkiin. En kyllä opiskelemaan sitä alaa mitä halusin, mutta innolla kyllä muuttamassa. Iloa sinun elämääsi Aino 🙂 jatkan blogisi lukemista innokkaasti.

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos paljon Laura! Ja heii sitä samaa myös sullekkin 🙂 Tullaan varmasti molemmat viihtymään Helsingissä, vaikka opiskeluhommat ei ihan putkeen mennykkään 🙂

 2. Senja kirjoitti:

  no voihan! mutta viides varasija on hieno saavutus sekin, vaikka varmasti harmittaa!
  hihii kivaa että tuut helsinkiin, viihdyt täällä varmasti!:)
  ja eihän sitä tiiä jos jengi peruukin noita paikkoja ja pääsetkin:p!

  • Aino kirjoitti:

   Jep, tyytyväinen kyllä oon vaikka tietty harmittaa. Parhaani tein ja tälläkertaa se ei riittäny, minkäs teet 😛
   Ja uskon kyllä, että tuun viihtymään – pieni maisemanvaihdos piristää takuulla 😉 kiitos Senja taas positiivisuudesta<3

 3. Minttu kirjoitti:

  Voi ikävyys. Itselläkään ei tärpänny ja vaikka tiesin etten tuu pääsemään sisään niin kyllä se harmittaa kun tulee ne kirjeet ja lukee sen ihan viralisesti. Tosi hienoa ettet lannistunut tosta vastoinkäymisestä ja yrität ajatella positiivisesti (ei muuten luonnistu ihan kaikilta).
  Mitä aiot opiskella Helsingissä?

  • Aino kirjoitti:

   Joo se kirjeiden aukaseminen on aina yhtä hirveetä, vaikka lopputuloksen tietäisikin 😀 Mä oon onnekseni tajunnut sen, että yks koulupaikka ei mua tee onnelliseksi eikä maailma yhteen hylkäyskirjeeseen kaadu – elämä on niiiiiin paljon kaikkea muutakin, ONNEKSI 🙂

   Meen lukemaan liikunta- ja terveystieteitä, tosiaan ihan ens kevään pääsykokeisiin valmistautumista siis tiedossa 🙂

 4. Heidi kirjoitti:

  Itse jäin samaiseen kouluun varasijalle 4, ja harmittaa myös. Koe oli kyllä vaikea, ja jälkifiilikset olikin sellaset ettei sisään päästä. Jotenkin vaan tuntuu, ettei kolmas kevät nenä kiinni kirjassa enää nappaa.. Muakin kiinnostaa, mitä meet Helsinkiin opiskelmaan vai teetkö kenties jotain ihan muuta?

  Sun blogia on ihana lukea, sulla on jotenkin hyvä ja terve meininki kaiken treenaamisen ja syömisien suhteen. Mulle hyvinvointi on myös sitä, että saa syödä samaa ruokaa pöydän ääressä muun perheen kanssa ja sun ohjeita voi toteuttaa pitkälti ruokakauppojen antimilla, ilman kaikkia niitä superfoodeja. Omaan treeniinkin täältä saa kivasti boostia ja uusia vinkkejä, muun muassa potkunyrkkeilykipinä syttyi tätä kautta. On mukavaa että terveellisiä elämäntapoja ja urheilua voi toteuttaa hyvinvointi ja harrastus mielessä, ilman että vie kaikkea äärimmäisyyksiin. Välillä loma puhtaasti lomana ja pannarit pannarina 🙂

  Tsemppiä sulle kaikkiin tuleviin koitoksiin ja kiitos tästä blogista.

  • Aino kirjoitti:

   Jep, koin itsekin kokeen – etenkin aineisto-osuuden – vaikeaksi. Tuo pääsykokeisiin lukeminen on ollut niin antoisaa, että aion vielä jaksaa kolmannen kerran yrittää ensi keväänä. Tai ainakin fiilikset tällähetkellä on sellaiset 🙂 Meen lukemaan liikunta- ja terveystieteitä elikkäs tarkoituksena on valmistautua juurikin ensi kevään uutta koitosta varten!

   Kiitos kovasti ihanasta kommentista <3 Oli ihana lukea, että joku vielä pitää "tavallista" hyvänä – tuntuu, että tän kaiken fitness-hypetyksen myötä syömisesta ja liikunnasta on tehty niin hifistelyhommaa, että mikään normaali ei kelpaa. Tsemppiä myös sulle, vaikutat kyllä fiksulta tyypiltä – eiköhän me sinne kouluun vielä päästä! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.