Hae
Aino Mäkelä

Parhaat kesä(loma)lajit

Moni varmaan ajattelee, että ainut ”kunnon treeni” on salitreeni. Tai pysyäkseen kunnossa pitäis päästä salille, ja siksi ajatus lomasta ilman treeniä saattaa tuntua ahdistavalta – tiedän, koska oon joskus itse ajatellut ihan samoin. Ennen  lomalle lähtöä piti aina selvittää kaikki treenimahdollisuudet, ettei vaan vahingossakaan jäis yhtään tärkeää treeniä tekemättä 😉

Enää en harrasta samaa. Oon lomaillut viimeiset kaksi viikkoa ja käynyt sillä aikaa boxilla treenaamassa vain kerran ja voitte vaan kuvitella, kuinka innoissani oon arkeen paluusta sillä se tarkoittaa myös treenirytmin normalisoitumista! Tää ”treenaamattomuus” ei kuitenkaan oo tarkoittanut sitä, että olisin vaan makoillut sängyssä (vaikka välillä oon tehnyt kyllä sitäkin) vaan sen sijaan oon ollut aktiivinen eri tavalla.

Suomessa kesä on lyhyt, joten silloin jos joskus kannattaa olla pois salilta ja kokeilla uusia treenimuotoja. Jokaiselle löytyy varmasti ne omat lempparilajit jotka kolahtaa parhaiten – mun omissa lemppareissa kaikissa on selkeä yhteys, nimittäin kehon kokonaisvaltainen käyttäminen ja luonto.

Pihajooga onnistuu melkeinpä missä vain ja milloin vain! Etkä edes välttämättä tarvitse mitään välineitä, mitä nyt matto on sellainen mikä on kiva olla ellei pääse nurminiitylle. Voit joko tehdä jonkin oman rutiinin tai sitten käyttää apuna Youtubesta löytyviä joogavideoita tai online-joogapalveluita, kuten Yogobea tai Yoogaiaa. Aamujoogat pihalla antaa päivälle rauhallisen ja lempeän startin, sekä herättelee kehon valmiiksi rankempaankin urakkaan.

SUP! Innostuin suppailusta jo useampi kesä sitten ja Helsingissä asuessani kävinkin useasti vesillä. Yhtenä kesänä osallistuin jopa SUP-bodyweight -kurssille ja se jos mikä oli ihan superhauskaa! Suppailussa koko keho, ja etenkin keskivartalo saa tehokkaan treenin ja tasapaino vahvistuu samalla kun pääsee nauttimaan luonnon ja veden rauhoittavasta voimasta.

Onneksi myös mun vanhemmat on innostunut lajista ja nykyään heidän luota löytyykin kaksi SUP-lautaa. Oon myös itse pitkään harkinnut oman laudan hankkimista ja jos kelit olis aina näin hyvät kuin tänä viikonloppuna, niin olisin varmasti tehnyt sen jo aikapäivää sitten 😉

? Maastopyöräily on mulle täysin uusi tuttavuus, sillä kävin vasta tänään ensimmäisellä – mutten varmastikkaan viimeisellä lenkillä! Oon jo vuosia pyöräillyt kesäisin tosi paljon, mutta maastopyöräily vei mun rakkauden ihan uudelle tasolle: samalla kun haastat itseäsi uudessa ympäristössä pääset nauttimaan metsän raikkaasta tuoksusta ja rauhoittavista maisemista. Ja mikä parasta: meno on niin kova, ettei hyttyset pääse häiritsemään! Jes! Aika meni kuin siivillä metsässä polkien ja kotiin palatessa oli ihan loistava, mutta samaan aikan tosi raukea olo.

Mä uskon tälläisen pienen loman omista ”normitreeneistä” tekevän hyvää niin treenimotivaatiolle kuin ärsykkeillekkin, minkä ansiosta loman jälkeen treenifiilis on katossa ja treenikin menee perille paremmin!

Onko sulla jotain kesälajeja, joista nautit erityisesti? Ja jos perustreeniä kaipaa niin aina voi myös tehdä kuntopiiriä ja kehonpainojuttuja pihalla tai kaupunkien liikuntapuistoissa! Mielikuvitus on vaan rajana, jos haluaa haastaa itseään ja saada lihaksiin kunnon tuntuman 😉

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

 

4 kommenttia

 1. Elina kirjoitti:

  Täällä myös parin viikon loma ilman valmista treeniohjelmaa edessä! Lähtö juurikin tänä aamuna.. 😉 En yllättävää kyllä ole yhtään huolissani siitä, päin vastoin! Nautin tällä hetkellä treenaamisesta paljon, mutta pystyn nauttimaan nykyään liikunnasta ja liikkeestä paljon laajemmin. Kävely, pyöräily, puistojooga, hyötyliikunta, kehonpainoharjoittelu, porrasjuoksu… Haluaisin kokeilla myös esim. melontaa 🙂

  Vaikka mulla ei oo mitään pakkoa tehdä tiettyjä treenejä, odotan super innolla erilaisia vastaan tulevia liikuntamuotoja. Eri ympäristö ja innostava seura motivoivat ja vievät ties mihin! Yksi treenisuunnitelma/haave matkaan liittyen kylläkin on – beachjooga Michiganin rannalla ?

  Aurinkoa ja iloa kesääsi Aino! 🙂

 2. Tiinatuulia kirjoitti:

  Kesällä on kyllä ihana viedä treenit eri levelillä ulos 🙂

  Puistojoogien lisäksi tanssilliset tunnit, esim. rantazumba, on tosi virkistäviä, kun voi varsinaisen tunnin jälkeen vielä pulahtaa iltauinnille <3 Suppailua ja beach volleyta olisi vielä ihana uskaltautua kokeilemaan, ne olisi myös sellaisia lajeja jotka varmaan kolahtaisivat omaan kesärytmiin täysillä!

  • Aino kirjoitti:

   Rantazumbaa! Ihanaa, missä sellaista voi harrastaa? Oon ite kans tykästynyt nyt paljon kaikkeen tanssilliseen, joten tuotakin vois ehdottomasti kokeilla 😀 Myös beach volley ois varmasti kans hauskaa, jos vaan ois joku hyvä jengi jonka mukaan vois mennä 🙂

  • Tiinatuulia kirjoitti:

   Uskoisin että ranta/puistozumbaa järjestetään ihan ympäri Suomen, mutta itse oon useampana kesänä nauttinut tästä lomalla lapsuuden kotikaupungissa Lohjalla paikallisen liikuntakeskuksen järjestämänä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.