Hae
Aino Mäkelä

Viikkokatsaus

Jeijjj, se ois perjantai! Vuorotyötä tehdessä en oo tajunnut joka viikkoista perjantaihehkutusta, mutta viimeisen kolmen viikon aikana oon kyllä oppinut odottamaan perjantaita. Hyvähän se on nyt oppia, kun jatkossa tästä ei sitten enää nautitakkaan.. hahhaaa! Just kun totuin tähän tasaseen viikkorytmiin niin tää tietty loppuu. Kuinka yllättävää 😉

Ja koska tänään on perjantai ja takana ensimmäinen ”normaali” viikko aikoihin niin tänään onkin vuorossa sitten tsekkausta viikon reippailuihin. Oon kyllä ylpiä itestäni ja intoa on riittänyt niin lenkkipoluille kuin salillekkin, wubbiduuuu!!

Maanantaina viikko starttas reippaasti aamulenkillä – se on merkki siitä, että edessä on reipas viikko! 25minuutin HIIT-lenkki 3×1 vedoilla ja voin luvata, että tuli kyllä hikoiltua viikonlopun synnit pois 😀

Töiden jälkeen oli vuorossa Voimalan treenit ja tällä kertaa vuorossa oli vatsatreeniä yhdistettynä mäkispurtteihin. Tehtiin siis aikaa vastaan keskivartalotreeniä ja kellon soidessa pinkaistiin mäki ylös ja palattiin jatkamaan tekemistä. Tsiisus, oli kyllä tehokas treeni ja seuraavana päivänä vatsapalikat kipeenä. Ja musta kun on tuntunut, että en enää saa treenattua vatsoja kipeiksi.. olin väärässä 😉

Tiistaina kävin töissä tappamassa aikaa kellarin kuntosalilla. Sali itsessään ei oo kovin kummoinen, mutta sieltä löytyy mun uus rakkaus – kahvakuula! Lämmittelyt ja kolme liikettä 20-30 toistoa ja kolmesti läpi – syke kivasti koholle ja hiki naamalle 😉

Salilla kävin tekemässä hartiat, olkapäät ja ojentajat. Siinä on treeni, josta aluksi en tykännyt mutta nykyään rakastan! Se on ehkä mun tän ohjelman lemppari sillä siinä on eniten mulle haastetta. Jokaisen liikkeen kanssa tulee kyllä annettua kaikkensa ja vedettyä loppuun asti naama irvessä. Yhden käden ranskalainen punnerrus on liike, jota sekä vihaan että rakasta samanaikaisesti….yäk<3

Illalla parannettiin vielä maailmaa pyöräily- ja kävelylenkillä nautiskellen ihanasta lämpimästä kesäillasta ja auringonpaisteesta. Oispa aina kesä.Keskiviikko oli kyllä yhdenlainen superpäivä! HIIT-juoksu starttas aamun ja karisti unihiekat silmistä. Vaihtelun vuoksi tein lyhyemmät vedot ja useamman spurtin – syke pysyi koko lenkin ajan korkealla eikä tarvinnut pelätä paleltumista.

Illemmalla auringon paahtaessa ja muiden maatessa rannalla suuntasin sinne itsekkin – treenaamaan tosin 😉 Kyllä sitä välillä epäilee omaa mielenterveyttään. Eikä taaskaan treenit jättäny kylmäksi! Mä kyllä niin fiilistelen tollasta toiminnallista treenaamista – kivaa vastapainoa perus kuntosalilla kuljailuun.

Ja koska treeni sekä paahtava aurinko ei saanu musta imettyä kaikkia mehuja suuntasin vielä salille. Selkä, hauis ja vatsat sai kyytiä. Oli kyllä jonkinlainen treenihurmio päällä ja tekemisessä oli älytön tatsi! Sain kyllä puristettua itestäni kaiken eikä illalla tarvinu paljon Nukkumattia odotella.orstai olikin sitten vähän kevyempi päivä 🙂 Kävin taas töissä heiluttelemassa kahvakuulaa – taas kolme liikettä, 20-30 toistoa ja kolme kierrosta. Innostuin myös ottamaan vähän matsia nyrkkeilysäkin kanssa ja rupesin ikävöimään takaisin potkunyrkkeilyn pariin. Löytyisköhän Helsingistä joku kiva potkunyrkkeilymesta? 

Torstaina mä myös katkaisin yhden mun elämäni pisimmistä suhteista 🙁 Nimittäin mun salijäsenyyden, hahha! Oon käynyt samalla salilla jo kahden vuoden ajan, joten tuntui kyllä hirveältä laittaa nimi alle paperiin ja alkaa totutella ajatukseen, että kohta treenataan jossain muualla. Onneksi kuitenkin saan käydä siellä aina Ouluvisiiteillä, ihanaa. Vocatum on kyllä sali, jota suosittelen kaikille Oululaisille – lepposa ilmapiiri ja mahtava henkilökunta!

Niin ja kyllä siellä salilla treenattiinkin, jalkoja nimittäin! Otin mun perus jalkatreeniin muutaman teholiikkeen mukaan ja työstin kunnolla mun ongelma-alueita. Taisin myös ekaa kertaa ikinä treenata pohkeita salilla.. en tiedä, miksi niitä ei oo aiemmin tullut treenattua – ehkä en oo koskaan ajatellut, että siitä olisi mitään hyötyä?
Oon saanut lisämotivaatiota mun treeneihin käyttämällä työpäivät hyväksi tutkien kirjoja ihmisen anatomiasta ja lihasharjoittelusta. Oon just sellanen tyyppi, että innostun kun tiedän miten ja miksi joku toimii – saan tavallaan syyn tehdä jotain, minkä avulla kehityn. Uteliaisuus on hyvästä ja tieto ei siis aina lisää tuskaa, vaan tässä tapauksessa intoa 😉No entäs tää perjantai sitten? Tässä mä nyt istun töissä – aamulla heräsin taas ennen kellon soittoa (oikeastaan en varmaan nukkunut koko yönä, niin malttamattomana odotin tätä päivää 😉 )  joten vedin lenkkarit jalkaan ja otin ajastimen kouraan – HIITtiä taas! Oikeasti alan vakaasti olla sitä mieltä, että normipäivää ei voi paremmin aloittaa, hih.

Äskön kävin kahvakuulailemassa kellarissa ja kohta mä pääsenkin jo töistä. Sitten mulla alkaakin miniloma ja viikonloppu täynnä hauskanpitoa sekä tietty ansaittua lepoa! Meillä on Oulussa festariviikonloppu ja ekaa kertaa ikinä olin niin aikuinen, että ostin ihan lipun molemmille päiville.

Niin että terkkuja vaan J. Karjalainen – kohta nähdään 😉 Huippua viikonloppua kaikille muillekkin, toivottavasti aurinko hellii meitä kaikkia tasapuolisesti! Nautiskellaan<3

2 kommenttia

  1. Kaisa Kurtti kirjoitti:

    Siis voihan että! J.Karjalainen, OIKEESTI?!?!? ”Villeejjäääää lupiiinejaaaa…aaaaaa”

    Mut ei muutaku railakkaita vestareita! 🙂 Nautihan! Tommosen superviikon jälkeen oot sen taas ansainnu. Mä en oo tehny taas mittää muuta ku kattonu suurinta pudottajaa, tyydyn siis kuuntelemaan Robinia pikkumankasta 😉

    • Aino kirjoitti:

      J.Karjalainen on ihan paras! Ja Eput. Ja oikeesti ei kyllä Qstockissa ollu yhtään huonoa keikkaa, jolla oisin ollu 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.