Hae
Aino Mäkelä

Helsingin parhaat aamiaiset

Hei vaan taas,

ja kiitos kaikille uudistuksen ihanasta vastaanotosta! RAWinto tulee kyllä olemaan huikea ja tietysti edeltäjäänsä parempi, joten mulla on tästä todella – todella – hyvät fiilikset 🙂 Äärimmäisen iso kiitos siis kaikille teille sinne ruudun toiselle puolen vielä kerran.

Multa kysytään todella usein vinkkejä hyvistä ruokapaikoista, valitettava tosiasia kun ettei gluteenton ja maidoton tarjonta (varsinkaan laadukas ja maittava) ole mikään itsestäänselvyys kaikkialla. Lounaiden ja illallisten sijaan mä kuitenkin päivän ateroista nautin kaikista mieluiten aamiaisen ulkona. Onko edes mitään parempaa tapaa aloittaa päivää kuin kunnon aamiainen? Siispä esittelenkin teille mun makuun Helsingin parhaat paikat, joissa kannattaa aamunsa aloittaa 🙂
Helsingin parhaat aamupalat

 • Deli Cafe Maya Punavuorenkatu 3
  Jo aiemminkin hehkuttamani Punavuoren Deli Cafe Maya vie puhtaasti voiton, kun puhutaan Helsingin parhaista aamupaloista. Keskiviikosta perjantaihin tarjolla on kattava aamiaisbuffet ja myönnänkin viettäväni lähes joka viikko yhden pitkän aamun Mayan herkuista nautiskellen. Kyseinen buffet vastaa hyvin pitkälti monien paikkojen brunssia, joten en edes osaa kuvitella minkälaista tarjontaa Mayan viikonlopun brunsseilta löytyy! Jos jossain siis kannattaa edes kerran elämänsä aikana käydä aamupalansa nauttimassa mä suosittelen Cafe Mayaa. Erittäin lämpimästi 🙂
 • SIS. Deli  Kalevankatu 4 / Pursimiehenkatu 7
  SIS. Delissä on arkisin tarjolla aamupalabuffet ja viikonloppuisin Punavuoren SIS. Delissä on myös mitä ihanin brunssi! Cafe Mayan tapaan tarjolla on paljon kaikkea ihanaa tuoretta ja raikasta sekä laadukasta, luomulaatuista herkkua joita allekirjoittanut rakastaa. Täällä(kin) voi viettää ikuisuuden herkutellen sekä nautiskellen ihanista makuelämyksistä ja jatkaa sen jälkeen päivää takuulla hymy korvissa asti.Helsingin parhaat aamupalat
 • Block by Dylan – Eteläranta 18
  Block by Dylanin loistavaan lounaaseen ihastuneena voin kertoa, ettei aamiaiseenkaan tarvinnut pettyä! Aamupala on ihan peruskauraa ja siihen kuuluu sekä leipä että smoothie js tietysti puuroa, jogurttia sekä mysliä erilaisine lisukkeineen. Pyytämällä sain tietysti gluteenittoman leivän, joka oli varmasti paras gluteeniton leipä jonka oon ikinä syönyt.. Niin ihanan kuohkea ja pehmyt, että jos mun vatsaan olis mahtunut niin olisin varmasti käynyt ostamassa toisen. Siis aivan uskomattoman herkkua!
 • La TorrefazioneAleksanterinkatu 50
  Ensimmäinen positiivinen aamiaiskokemus Helsingistä jää varmasti ikuisesti mieleeni, joten tietysti La Torrefazione saa ansaitsemansa maininnan 🙂 Listalta voi valita mieleisensä aamiaismenun ja mikä parasta: settejä voi muokata omien allergioiden ja rajoitteiden mukaan! Muistan edelleenkin, kuinka onnellinen olin täydellisestä ja täyttävästä munakkaasta sekä laadukkaasta kahvista. Aijaijai! Menusta löytyy suosikki varmasti jokaiselle.

Helsingin parhaat aamupalatMikä on sun suosikki aamupalapaikka? Mikä helmi uupuu mun listalta? Missä mun kannattais käydä? Myös brunssisuosituksia otetaan vastaan! Seuraavaksi nimittäin listaan ne.. 😛

Listasta siis jäi auttamatta pois paikat, joissa hinta-laatusuhde ei kohtaa tai joista en oo saanut lähteä tyytyväisen kylläisenä. Mä kyllä tyydyn vähään, mutta tunnustan olevani aika natsi mitä ruokaan tulee.. 😀

Ihanaa aamua,
<3 Aino

PS. Fiksuimmat varmaan jo arvaa, mistä mut voi tänäaamuna bongata. Hihhi!

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

7 kommenttia

 1. Teea kirjoitti:

  Hihiii, melkein arvasin oikein ?

 2. Mervi Keskinen kirjoitti:

  Hei. Nuo ovat ihania. Mutta kokeile Cafe Tin Tin Tango Töölössä. Saa myös hyviä gluteenittomia sämpylöitä.

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Moikka Mervi,

   ja kiitti vinkistä! Oon kerran käynyt Tin Tin Tangosta ja muistan jääneeni nälkäiseksi.. Kaikki gluteeniton tais olla loppunut eikä maidottomia vaihtoehtoja oikein ollut. Hedelmiä toki löytyi, mutta niillä ei meikäläisen nälkää pelkästään onnistuta selättämään 🙂

   Pitänee antaa vielä uus mahdollisuus! Jospa tällä kertaa onnis suosis 🙂

 3. Jaana kirjoitti:

  Hotelli Scandic Simonkenttä oli kesälomalla positiivinen yllätys. Lämmin, itse leivottu, gluteeniton aamiaissämpylä pöytään hymyn kera tarjoiltuna teki vaikutuksen! …ei todellakaan ollut sitä hotellien peruskamaa kumileipää, jolla hetken päästä vois hakata nauloja.. ?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo, mä tykkään Simonkentästä kans! Pari kertaa oon käyny siellä aamupalaverilla ja nautiskellu samalla aamiaisen antimista 🙂 Ainut vaan, et on aika suolasen hintanen jos ei satu asumaan hotellissa.. 😀

 4. Minna Koistinen kirjoitti:

  Ihana ja aina niin ajankohtainen teksti! Brunssikirjoitusta odotellessa… :):)

  Mulla on yleensä ongelmana se, että jään nälkäiseksi, jos ei ole buffa-aamiainen. Käydään aamutreenien jälkeen puolison kanssa silloin tällöin aamiaisella ja yleensä aina Fazerilla (kaavoihin kangistunut, kun ei ole parempaa löytynyt… tai uskalla kokeille, ettei tule pettymyksiä hirveässä aamunälässä :D). Nyt otan sun listalta kuitenkin paikkoja testiin – heti ensi viikolla!

  Olisiko sulla Aino suositella hyvää hotelliaamiaispaikkaa? 🙂 Scandic Marskin aamiaisbuffamainoksen näin tässä joku päivä, mutta sitä ei ole tullut testattua. Vaakunassa on hyvä aamiainen, Radisson Blue Seasidessa taas on aika luokaton!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.