Hae
Aino Mäkelä

Ideoita Vappubrunssille!

Mulla on hieman ristiriitaiset fiilikset tulevasta Vapusta. Huhtikuu on ollut sen verran rankka ja täynnä jos jonkinmoista pientä vastoinkäymistä, että mulla tekis suomalaiseen tapaan heittäytyä hurjaksi ja lähteä ystävien kanssa juhlimaan. Toisaalta ajatus bilettämisestä kaiken tän jälkeen ei kiinnosta yhtään.. Ajattelinkin päätyväni kompromissiin ja järjestää elämäni ensimmäisen Vappubrunssin, jonka avulla saan rentouduttua ja pidettyä hauskaa sekä nautittua ystävieni seurasta!

Vappubrunssi tulee olemaan ensimmäinen laatuaan mun uudessa kodissa, jossa ei ole edes ruokapöytää, mutta onneksi se ei ookkaan se pääasia – eikä edes ruoka, vaikka nyt tässä postauksessa keskitytäänkin siihen. Muuttohässäkän keskellä en välttämättä pysty unelmieni brunssia kasaamaan, mutta tässä vähän osviittaa millainen se tulis olemaan:

Alkudrinksuiksi tarjoaisin tuorepuristettua mehua! Edellisillasta väsyneille juhlijoille vihreää (kurkkua, selleriä, omenaa, lehtikaalta, persiljaa, fenkolia ja inkivääriä) tai keväisen oranssia (porkkanaa, appelsiinia, inkivääriä), joka toimii hyvin kesää kohden myös intensiivistä rusketusta halajaville.

Kevyempänä snäkkinä tarjoilisin siemennäkkäriä ja sen kera guacamolea, pestoa sekä hummusta. Kylkeen vielä kurkkua, paprikaa ja ehkä ekstrana tomaattista cashewtuorejuustoa, mmm!

Pöydän pääateriaksi väsäisin ruokaisan kvinoasalaatin, jonka resepti on alkujaan mun ystävän Hannan käsialaa – mutta joka on niin toimiva, että teen sitä aina kerta toisensa jälkeen uudelleen. Niin hyvää!

 Jälkkäripuolella tarjoilisin kakkujen ja piiraiden sijaan pieniä makeita, kuten porkkanakakku-cakepopseja ja double-troublea joka surkeista kuvistaan huolimatta on ihan taivaallisen hyvää..!

✓ Eikä brunssi ois mitään ilman mun lempparielementtiä eli jäätelöä, jonka valmistaisin itse vaniljanmakuisena bulletproof-tyyliin ja tarjoilisin marjojen ja hedelmien kera!

Näiden lisäksi meillä ois pannullinen tuoretta luomukahvia ja tietysti Vapun kunniaksi myös pullollinen kuohuvaa. Ei mikään perinteisin Vappumenu, mutta ei sillä väliä – sillä en mäkään oo mikään perinteisin vapun juhlija 😛

Miten sä aiot viettää Vappua? On hyvä muistaa, että jos 80% ruokavaliosta ja elämästä menee ”oppikirjojen mukaan” niin voi ihan huoletta ottaa sen 20% sitten hieman löysemmin, jos siltä tuntuu 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.