Hae
Aino Mäkelä

Herkkuresepti!

Tein siis sunnuntaina punajuuri-brownieita. Mä fiilistelen leipomista siis ihan täysillä, mutta jauhomätöt ei muhun uppoa enää samallatavalla mitä ennen.. niistä tulee se turvotus ja hankala olo, tiiättekö?
Oonkin ruennu leipomaan paljon vähillä jauhomäärillä. En väitä että nää mun leivonnaiset ois mitään superterveellisiä tai jotenkin vähäkalorisia 😀

Nää browniet oli kyllä ihan mahtavaa herkkua. Ihanan mehevää ja tahmeaa, sellaista suuhun sulavaa. Täydellisiä suklaanhimoon 🙂 Aiemmin syksyllä tein bataatti-suklaakakkua ja tää kyllä kipuaa sen kanssa samaan kategoriaan eli lempparijälkkäreiden top10:iin!

Reseptin alkuperää en muista sillä oon kirjottanu tän joskus aikoja sitten mun reseptivihkoon (ja pieni ikuisuus kuluikin, että sain aikaiseksi leipoa…pitää ryhdistäytyä!).

PUNAJUURI-BROWNIET
500g raakoja punajuuria
200g tummaa suklaata

100g voita
1dl vehnäjauhoja (tosin itse käytin gluteiinitonta jauhoseosta)
2rkl kaakaojauhoa
1tl ruokasoodaa
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
 
”Kuori ja kuutioi raa’at punajuuret. Aseta mikronkestävään kulhoon ja lisää hieman vettä – laita mikroon n. 10minuutin ajaksi, jotta kuutiot pehmenee. Lisää voi ja sulkaa blenderiin, viimeisenä kuumat punajuurenpalat. Vaahdota kananmunat ja sokerit keskenään. Lisää varovast vaahdon joukkoon samettinen punajuuri-suklaa-voi -seos, niin että kuohkeus säilyy. Lisää viimeisenä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina uunivuokaan ja paista uunissa 180asteessa n.30 minuutin ajan.”
 
Jos ruudun takaa löytyy innokkaita leipojia niin suosittelen kokeilemaan näitä brownieita 🙂 Sopii varmasti esimerkiksi jouluherkuksi kuin nappi silmään! Tää sopii niin maitoallergikoille kuin keliaakikoille kunhan valkkaa raaka-aineet oikein, joten jos perheestä sellaisia löytyy niin kaikki voi herkutella näillä yhdessä.
 
Hyviä herkkuhetkiä! 🙂

2 kommenttia

  1. timppa kirjoitti:

    Oioi, kopsasin tän ittelleni ylös! 😀

    • Aino kirjoitti:

      Hei huippua kun kommentoit, rupes itelläki tekeen mieli tätä! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.