Hae
Aino Mäkelä

Helsingin kesän helmi

Kävin toukokuun alussa tutustumassa vappuna avattuun Kesäkahvila Kapusiiniin, joka sijaitsee aivan täydellisellä paikalla kesäkahvilalle – nimittäin Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa! Kahvilalle kävellessä mulle tuli jo ihanan kesäinen fiilis, aivan kuin olisin tupsahtanut keskelle ”Liisa Ihmemaassa” elokuvan alkukohtauksia, hihhi.

Osoite: Jyrängontie 2, 00560 Helsinki. Tutustuin Kapusiinin pirtsakkaan Caritaan jo Luomu&Lähiruoka -messuilla maaliskuussa, joten jo entuudestaan tiesin rakastuvani kahvilaan – enkä ollut väärässä. Tiedättekö, kuinka ihanaa on oikeasti löytää ”omanlaisensa” ruokapaikka, kun on tottunut siihen että joka paikassa joutuu tyytymään johonkin, koska ei voi esimerkiksi gluteenia? Varmaan jokainen keliaakikko siellä ruudun takana tuntee mun tuskan ja tietää, kuinka vaikeaa tälläisiä helmiä on löytää!

 Lounaaksi mulle tarjoiltiin ihanan raikasta kvinoasalaattia kylmäsavulohen kera sekä jälkiruoaksi kahta erilaista raakakakkua. Mmmmmm! Varsinkin ihana omenainen kakku oli mun mielestä viehättävä uus tuttavuus ja haluan ehdottomasti itsekin tehdä jotain vastaavaa lähipäivinä.

Valikoiman helmiä: gluteenitonta porkkanakorppua (tää on ihan parasta!) ja itsetehtyä mysliä, nam!

Speltticroissantteja <3

Kapusiinista saa siis ihania herkkuja myös gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon sopivana. Mun on ihan pakko myöntää, että ensimmäistä kertaa ikinä mua oikeasti harmitti mun keliakia kun Carita esitteli mulle tuoreita speltticroissantteja.. Ja korvapuusteja. Kahvilassa  myydään siis tietysti myös itsetehtyjä herkkuja ja mäkin sain mukaani jotain uskomattoman hyvää: Kapusiinin omaa mysliä!kapusiini6 kapusiini7Kahvilassa on myynnissä myös paljon muitakin ihania juttuja, kuten yrttejä sekä käsintehtyjä kortteja sekä koruja. Ja siemeniä! Mä innostuinkin aivan täysin ja aionkin laittaa mun kesäkotiin pystyyn puutarhan, jossa kasvattelen itse yrttejä ja muita ihanuuksia – oottakaahan vaan, hihhi!kapusiini8Kapusiini on ehdottomasti sellainen paikka, jonne haluan viedä omat vanhemmat kesäretkelle kun ne vihdoin päättää Helsinkiin eksyä! Läheltä löytyy myös Kumpulan maauimala, jossa myös on pakko päästä kesän aikana käymään, ja kahvilasta saa ostettua liput kasvitieteelliseen puutarhaan. Puutarhaan on helppo lähteä myös piknikille sillä kahvilasta voi ostaa mukaansa  piknik -korin, joka olisikin uintireissun päätteeksi täydellistä napata mukaan ja suunnata luonnon ihmeellisyyksien keskelle herkuttelemaan, hihhi.

Kahviherkkuja, terveellistä lounasta, maidottomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja, raakakakkuja, luomua ja lähiruokaa. Kapusiini on todellakin paikka, joka on kuin mulle tehty ja siksi suosittelenkin sitä lämpimästi myös kaikille teillekkin – erittäin loistava tapa viettää kesäpäivä Helsingissä!

Aurinkoa,
<3 Aino

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.