Hae
Aino Mäkelä

Paastopäiväkirja

Paastopäiväkirja
Paastosin juuri seitsämän päivää. 
Kyllä – siis olin seitsämän päivää syömättä. Kuulostaako hurjalta? Ei ihme sillä omakaan suhtautuminen paastoon ei ole aina ollut näin myönteinen kunnes rupesin enemmän tutkimaan asiaa. Kyseessä oli tietynlainen ”ihmiskoe” joita aina aikaajoin tykkään itselläni harrastaa ja huhheijaa, kuinka helppoa tää olikaan!

Paaston aikana ihminen virkistyy, elinvoima lisääntyy ja solut uudistuu. Se on kokonaisuudessaan puhdistava ja voimaannuttava prosessi. Kirjoitan fiksumman, faktapitoisemman postauksen aiheesta ensi viikolla. Sitä ennen toivonkin teidän esittävän mahdollisesti mieltänne askarruttavia kysymyksiä aiheeseen liittyen kommenttiboksiin! 

Kaikenkaikkiaan fiilis koko viikon ajan oli hyvä ja energinen, vaikka tosin otin tarkoituksella hieman rauhallisemmin sillä paasto on kuitenkin keholle kokonaisvaltainen prosessi ja halusin antaa hetken aikaa itselleni. Nukuin pitkiä, sikeitä yöunia ja päivisin saatoin käpertyä viltinmutkaan päiväunille, viihdytin itseäni huonoilla tv-sarjoilla, saunoin, tein kasvonaamioita ja rentouduin. En suinkaan viettänyt viikkoa neljän seinän sisällä vaan olin oikeastaan jatkuvasti menossa, kaikkien kiusausten keskellä.

Joka aamu herättelin itseni joogalla ja parina päivänä kävin nautiskelemassa raittiista ilmasta kevyellä happihyppelyllä.Etenkin joogan avaavat kierrot ja syvään hengittely tehostaa paaston vaikutusta aktivoiden sisäelimiä sekä lisäten aineenvaihduntaa sekä energiaa. Mitä nyt viidentenä aamuna silmissä pimeni hetkeksi, hahha. 

Nyt huomaan, että pelko viikon houkutuksista oli turha. Paastoaminen oli helppoa, kun päätöksen oli tehnyt. Nälkä ei ollut eikä herkkuja tehnyt mieli, vaikka niitä kirjaimellisesti kanenttiin nenän eteen ja kieltäytyminenkin oli ihan älyttömän helppoa! Tajusin taas kuinka paljon ”turhaa” sitä tuleekaan normaalisti syötyä sillä kohtasin houkutuksia siihen päivittäin.

Jännä nähdä millaiseen ruokaeuforiaan mä tänään päädyn, kun viikon jälkeen saan mahaani täytettä 🙂 Saavuin just yöjunalla Ouluun ja vietän täällä pidennettyä viikonloppua, joten käyköhän tässä klassiset äitin jääkaapin äärellä? Hih! Tuskinpa – paasto viisastutti.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Marissa kirjoitti:

  Hih, hullu nainen! Mua ei varmasti saisi noin pitkään suoritukseen, vaikka tiedänkin että se parin päivän kidutuksen jälkeen alkaa tuntua joa ika normaalilta olotilalta. Tulis vaan urheilua liian ikävä <3

  Kerro heti postauksessa, että mitä kaikkea sitten söit paastossa. Tai joit ilmeisesti? 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo, urheilua mäkin kaipaan. Tosin oon jo pitkään joutunut muutenkin olemaan ilman ”kunnon urheilua” ja siis oon tehnyt kyllä sellasta hikijoogaa, että on kyllä tuntunu lihaksissa kivasti! 😀 Mut innolla kyllä oon tänään illalla menossa salille, hihhi 🙂

 2. Tiia kirjoitti:

  Mua kiinnostaa kans yksitoiskohtasempi tieto, että miten paasto toteutetaan :o! Kuulostaa tosi hurjalta olla noin pitkään syömättä mitään kiinteetä (nähtävästi). Lisäks olis kiva lukee jonkunnäköstä ”päiväkirjaa” eri paastopäiviltä. Onko alussa väsyneempi ja missä vaiheessa se muuttuu silkaks energiaks :D.

  Rohkee nainen! Ootan innolla ens viikon postausta

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo mä kerron! Ja siis mun piti kirjottaa varsinainen ”päiväkirja” ja alotinkin sitä, mut siitä tuli tosi tylsä.. Johtuen siitä, että mun olo ei oikeestaan hirveesti vaihdellut päivien aikana mikä oli tosi outoa 😀 Yleensä puhutaan, että ekat päivät on vaikeita ja kolmannen jälkeen helpottaa, mut mulla oli kyllä alusta asti tosi helppoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.