Hae
Aino Mäkelä

A goal without a plan is just a wish

Hellurei ja hellät tunteet!

Täällä kirjottelee yks itseensä aika älyttömän tyytyväinen typyli 🙂 Kävin siis siellä kehonkoostumusmittauksessa ja sehän meni aivan niinkuin odotinkin. Edellisen kerran kävin mittauksessa tasan 2kk sitten eli juuri ennen joulua ja tässä vähän vertausta siihen..

PAINO -4,7kg
RASVAPROSENTTI -7,4% (ja viskeraalinen rasva tippui kahdesta yhteen)
RASVAN MASSA -5,9kg
LIHASMASSA +1,4kg

JEE ! Eli niinkuin oli tarkoituskin, lihasmassan piti lähtä kasvuun 🙂 Hetki toki meni, että opin syömään riittävästi joten tulokset tuon lihaskasvun suhteen ei ole mitkään maksimaaliset tietenkään – mutta tyytyväisiä ollaan, sillä oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Tämä kaikki siis saatiin aikaan ruokaa lisäämällä ei suinkaan vähentämällä! Salitreenin laatu muuttui myös vuodenvaihteessa enemmän lihasta kasvattavaksi eli useampia sarjoja vähemmillä toistoilla ja isommilla painoilla. Ja painomäärät nousee jatkuvasti 🙂

Ja kuukauden kehityskuvat, olkaa hyvä 😀

Fiilis kyllä omasta kropasta muutenkin on viimeaikoina ollut hyvä – vahva, energinen ja toimiva. Tiedättekö – ei oo paikat kipuillet, kolottaneet ja oon jaksanut touhuta kellon ympäri. Tää mittaus oli oiva varmistus sille, että oikein olin kuunnellut kroppaani joka hohkaa hyvinvointia 🙂 Viimeaikoina oon saanut jopa muutamia kommentteja mun muuttuneesta ulkomuodosta.. näytän nykyään kuulemma terveeltä! Voiko parempaa kohteliaisuutta saada?

Toiveena ois tietty vielä ainakin pebaan sekä muutenkin alakroppaan saada lisää lihasta ja nyt kun ollaan oikealla tiellä niin varmasti kevään aikana edistystä senkin suhteen tapahtuu 🙂 Eli jatkan treenaamista ja syömistä nyt näillä hyväksi havatuilla tavoilla ja uusin kehonkoostumusmittauksen taas parin kuukauden päästä.

Tiedän kyllä, että mun aerobinen treenaaminen häiritsee lihasmassan kasvua, mutta en aio sen takia lopettaa vesijumppailuja tai juoksulenkkejä. Mä vaan satun nauttimaan niistä niin paljon ja se on mulle paaaljon tärkeämpää! Liikunnan tuoma hyvä fiilis on kuitenkin ihan ykkösjuttu 🙂

Sama muija – samat housut! Jotka nykyään jo pussittaa mukavasti..
30.08.2012 / 16.02.2013
-11,7kg

Haluan vielä kiittää kaikkia ihania lukijoita, teidän viimeaikainen aktiivisuus kommenttiboksien puolella on ollut tosi mahtavaa! 🙂

Aloitin tän blogin aikoinaan motivoimaan itseäni takaisin terveellisten elämäntapojen pariin. Olen saanut tästä blogista paljon enemmän, mitä olisin edes voinut uskoa! Ja paljon enemmän lukioita, mitä kuvitella saatoin 🙂 Tää blogi on mulle yks tärkeimmistä motivaation lähteistä ja tänne kirjoittelusta tulee tosi hyvä mieli. Suurimmaksi osaksi teidän lukijoiden takia, joten kiitos teille ja tervetuloa kaikille uusillekkin <3

Toivottavasti tekin saatte mun jutuista motivaatiota ja inspiraatiota panostaa omaan hyvinvointiin 🙂 !

Mahtavan tehokasta torstain jatkoa teille ihanille !! <3

17 kommenttia

 1. Mimi kirjoitti:

  VAU AINO! Aivan mahtava kroppa sulla! Tuossa on kyllä tavoitetta mulle! 😀 ihanaa, kun motivoit mua tälleen!! aivan järetön muutos siihen, mitä silloin aikoinaan sua näin töissä!! :)) huomaa, miten terveelliset valinnat oikeesti vaikuttaa!

  • Aino kirjoitti:

   Awww kiitti Minna!! 🙂 Joo kyllä huomaa, mutta enemmän omassa fiiliksessä ja olossa, entä peilikuvassa – suosittelen kaikille!

 2. Hanna kirjoitti:

  Vitsi miten ihana postaus! Olen ihan uusi lukija, joten en ole seurannut matkaasi sen kauemmin, mutta olen silti todella iloinen puolestasi ja saavutuksistasi! Antoi todella paljon lisä motivaatiota taas omaankin projektiin! Tykkäsin todella paljon mitä sanoit lihasten kasvatuksen ja aerobisen yhdistämisestä. Itse (yritän laihduttaa n. 10kg) olen saanut kuulla, että jos haluaa laihduttaa on ”turha” tehdä paljon lihaskuntoa. Mutta olen päättänyt, että teen sitä mistä tykkään. Tärkeintä on että motivaatio pysyy korkealla ja ennen kaikkea se että olen iloinen ja rakastan sitä mitä teen! 🙂 Kiitos tästä postaukesta!

  • Aino kirjoitti:

   Kiitti!<3 Ja tervetuloa lukijaksi :)Ja nimenomaan, pitää tehdä sitä mistä tykkää! Ei sitä jaksa kovin kauaa harrastaa jotain, mistä ei yhtään tykkää – mun mielestä elämästä pitää nauttia, kaikesta siitä. Ja elämäntapamuutos pitää tehdä niin, että vois elää sillä tavalla loppuelämänsä. Tsemppiä sulle painonpudotuksen kanssa!:)

 3. Pauliina kirjoitti:

  Hurjasti onnea upeista tuloksista! 🙂 Näytät todellakin hyvältä ja sporttiselta, ole ylpeä saavutuksistasi. Omalla kohdallakin on sama ongelma, ettei lihaskasvu pääse ihan optimaaliseen tilaan sillä rakastan yli kaiken juoksemista ja spinningiä. Onneksi en ole minneen kisoihin menossa, vaan treenaan ihan omaksi iloksi niin teen sitä mistä tykkään. 😉 Onko sulla muuten jotain tavoitetta juoksuharrastuksen suhteen? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kiiiitos! 🙂 Jep, kyllä se pitää tehdä just sitä mikä itestä tuntuu kivalta 🙂 Oon aina ollut niin rapakuntoinen, että ihan vaan kuntoa kohentelen juoksemalla.. tosin nyt kun se kunto on ruennut paranemaan huimasti niin on alkanut tehdä mieli asettaa jotain tavotteita ja haasteita sen suhteen.. 😀 Let’s see!

 4. Anonymous kirjoitti:

  vau! oisko mahdollista saada esim viikon ajalta ruokapäiväkirja postaus? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   🙂 tottakai! Mulla vaan vuorotyöläisenä on niin epäsäännölliset rytmit, että ne ei oo kovin loogisia.. mutta ruokapäiväkirjoja tulee kyllä, sillä niitä pyydellään niin paljon.

 5. Anonymous kirjoitti:

  Vau :O oon sanaton :O sulla on upea vatsa! ja kädet kanssa! saaks kysyä et mikä sun rasvaprosentti nyt on? enää ei kyl varmaan kannata tiputtaa, lähtee muuten tisseistä sillä tosta vatsassa ei kyl enää pahemmin rasvaa löydy.

  • Aino kirjoitti:

   Kiiiiitos!!:) Viime keväänä kun tiputin painoa väärin keinon, kävi just sillai että se rasva jäi mahaan mutta lähti tisseistä.. nyt on niin onnellinen, että tissit on jääny ja masusta on tullu littana! Prosentti on kahenkympin paremmalla puolella, ei mikään hirmu alhainen siis:) Ja oon kyllä niin tyytyväinen tähän kroppaan, että mitään rasvojen tiputtamista ei oo enää mielessä vaan lähinnä just se lihaksen kasvattaminen 🙂

 6. Senja kirjoitti:

  vautsi vau. sulla on nyt ihan täydellinen kroppa. tosin tosi hoikka, älä ainakaan enempää tiputa 😉

  • Aino kirjoitti:

   Juu ei kävis kyllä mielessäkään tiputtaa enää 🙂 Ja kiiiiitos, oon itse niin hurjan tyytyväinen!

 7. Anonymous kirjoitti:

  Ihan mahtavia tuloksia, onnea! 🙂 Sun käsivarret on muuten todella upeat! Jäin miettimään sitä,kun sanoit, että aerobinen treenaaminen häiritsee lihaskasvua niin millä lailla se häiritsee sitä? Itsellänikin on tavoitteena saada lisää lihasmassaa, mutta tykkään juoksemisesta todella paljon. Kerroit itsekin harrastavasi juoksemista. Kuinka usein käyt salilla ja juoksemassa viikossa? Mietin, että mun kannattaisi varmaan yrittää vähentää juoksulenkkejä ja lisätä salilla käymistä, jos tosiaan niin on, että juoksu häiritsee lihasmassan kasvua. Niin ja sit mietin, että minkälaisia sarjoja sä teet? Olisi mielenkiintoista tietää 🙂

 8. Aino kirjoitti:

  Siis lihasmassa ei kerry yhtä nopeasti, jos harrastaa paljon aerobista sillä aerobinen treeni on kropalle niin kuluttavaa 🙂 Kyllä se lihas silti kasvaa, mutta hitaammin! Mä käyn tällähetkellä juoksemassa noin kahdesti viikossa ja salilla viidesti viikossa 🙂 Salillakin tosin juoksen matolla aina joskus, se vaan on välillä aika tylsää.. :DJa sarjat vähän riippuu – teen joko raskailla painoilla 4 x 8-12 sarjoja tai sitten väsytyssarjoja 4 x25 pienemmillä painoilla 🙂 Riippuu aina vähän siitä, millaista ärsykettä lihakseen haen! Lauantaina esimerkiksi on suunnitelmissa kunnon rääkki jalkatreeni, jolloin pyrin siihen että painot on niin kovat että ei mene kuin se max8 toistoa ja niitä sitten se neljä sarjaa 🙂

 9. Anonymous kirjoitti:

  Hei huippu tää blogi:) kerroit että aikasemmin tiputit väärin painoa, jolloin rasva jäi mahaan ja lähti tisseistä, niin miten muutit sitte treeniä ja ruokavaliota? huikeita tuloksia nimittäin:)

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos tosi paljon!:)No siis viime keväänä mä harrastin ihan hirveitä määriä aerobista, siis todella kuluttavaa treeniä. Samalla itseäni näännyttäen 🙁 Eli mun ruokavalio oli lähinnä maitorahkaa, kaurahiutaleita, veteen tehtyjä kasvissosekeittoja ja raejuustoa.. täysin riitämätön siis edes perus aineenvaihdunnan ylläpitoon.Kesällä sitten lihoin ja hommasin oikein kunnon rasvakerroksen takaisin, joten ei voi sanoa että olisin jotenkin muuttanut treeniä ja ruokavaliota, kun tilanne oli sitten kesän jälkeen aivan eri. Mutta omalla kohdallani avaintekijä näihin tuloksiin on ollut ravinnon määrän lisääminen! Syön tällähetkellä vähintään tuplasti enemmän entä viime keväänä, hahhah:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.