Hae
Aino Mäkelä
Kaupallinen yhteistyö

Maidoton valkosipuli-ruohosipulilevite

Kaupallinen yhteistyö: Puhdas+

”Parhaat asiat elämässä on simppeleitä ?? Niinku valkosipuli ja omalla pihalla kasvava ruohosipuli, jotka yhdessä maustaa täydellisesti pähkinäpohjaisen tuorejuuston??Resepti tulee blogiin heti kunhan tokenen tästä lomakoomasta! ???”

No nyt ilmeisesti on se hetki, kun vihdoin olen herännyt lomakoomasta. Tuon tekstin jaoin aiemmin siis instagramiin ja edelleen olen samaa mieltä: parhaat asiat elämässä on simppeleitä ja tämä resepti on yksi niistä! Ruoanlaitossa yksinkertaiset, puhtaat ja aidot maut luo ihan mielettömiä makuelämyksiä jos niille vaan antaa mahdollisuuden – ja niin kävi taas kerran.

Joten jos mielesi tekee jotain terveellistä, ravitsevaa ja ihan älyttömän maukasta niin tämä resepti on just sulle! En tiedä, kutsuisinko tätä levitteeksi vai tuorejuustoksi, mutta pehmeän ja helposti levittyvän koostumuksen ansiosta se sopii täydellisesti niin kräkkereiden päälle kuin lohirullien täytteeksi. Ihanan täyteläisen, juustoisen maun levite saa ravinteikkaista ravintohiivahiutaleista, jotka sisältää muun muassa proteiinia, B-vitamiineja ja foolihappoa. Ravintohiivahiutaleet sopii loistavasti myös maustamaan salaatteja, keittoja ja kastikkeita, minkä vuoksi se onkin meidän keittiössä suurkulutuksessa! 😀

Makumaailmaa voi halutessaan muokata vaihtelemalla yrttejä. Itse olen tehnyt samantapaista maidotonta tuorejuustoa mm. aurinkokuivatuista tomaateista ja varmasti myös chili sopisi tähän ihan täydellisesti! Vain siis oma mielikuvitus on rajana, jos haluat inspiroitua ja alkaa kokeilemaan erilaisia versioita.

MAIDOTON TUOREJUUSTO

3 dl cashewpähkinöitä
1,5 dl Puhdas+ ravintohiivahiutaleita
1 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
3 isoa valkusipulinkynttä
1 dl ruohosipulia

Liota cashewpähkinöitä runsaassa vedessä yön yli. Liotuksen jälkeen huuhtele ja laita blenderiin yhdessä oliiviöljyn ja ravintohiivahiutaleiden kanssa. Lisää mukaan karkeasti hienonnettu valkosipuli ja ruohosipuli, sekä suola. Aja massaa blenderissä rauhassa niin kauan, että koostumus on silkkisen pehmeää. Nauti tuorejuuston tapaan joko ruoanlaitossa tai kräkkereiden kera!

Kerrohan mulle, jos aiot kokeilla reseptiä – tai jos oot jo aiemmin tehnyt jotain vastaavaa!

Herkkuterkuin,
<3 Aino

LUE MYÖS:
Paluu arkeen – ja treeneihin! / Kesä(loma) pähkinänkuoressa / Näin sain lisää tunteja päiviini

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Kaupallinen yhteistyö: Puhdas+

2 kommenttia

  1. riiakoivisto kirjoitti:

    Kiitos, tämä menee heti testiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.