Hae
Aino Mäkelä

Lomalla arjesta

Elä sellaista elämää, josta et kaipaa lomaa.

Tuo on ollu mun motto jo pitkään ja oonkin ollu ihan todella onnekas, kun oon voinut elää sen mukaisesti. Ja elän edelleenkin! Mä en muuttais mun elämästäni mitään – paitsi että lisäisin vuorokauteen kuus ylimääräistä tuntia, jos voisin.

Oon ihan tosi innoissani opiskeluistani ja mitä pidemmälle me edetään, sitä enemmän fiiliksissä mä oon. Ja sitä myöten kun opin lisää mä myös haluan tehdä lisää töitä käsilläni, jotta saisin tuotua teorian käytäntöön ja pystyisin sitä kautta sisäistämään asiat vielä paremmin. Kun on joka toisen viikonlopun koulussa ja useamman illan viikosta joko tekee harjoitushoitoja tai pänttää teoriaa, ei siinä hirveästi jää aikaa muulle..

Vaikka joidenkin mielestä mä kestän hyvin stressiä, niin itse en allekirjoita sitä lainkaan ja just siksi haluankin pitää mun arjen mahdollisimman stressittömänä. Mutta aivan kuten treenatessakin: myös arjen suorittamisesta pitää välillä ottaa lepoa!

Niinpä mä maanantaina päätin, että tää viikko on pyhitetty levolle. Ei opiskelua, ei harjoitushierontoja eikä treenaamista. Sen sijaan oon viettänyt paljon aikaa ystävien kanssa, nauttinut aurinkoisista pakkaspäivistä ulkoillen, kokkaillut hyvää ruokaa ja ihastellut pentujen menoa.

Stressin purkamista varten kirjoitin listan tekemättömistä asioista, jotka vaivas mun mieltä. Kivi vierähti sydämeltä kun tajusin miten lyhyt se loppupeleissä oli – ja miten nopeasti se lista lyheni, kun vaan murehtimisen sijaan tartuin tuumasta toimeen! Stressi kun helposti lamauttaa ja saa vain ajatukset juoksemaan kilpaa päässä ilman mitään tarttumapintaa.

Nyt kolmen ”lepopäivän” jälkeen mulla on jo sellainen fiilis, että kun suljen tän koneen mä avaan koulukirjat ja aamulla taidan suunnata salille ennen töitä. Siis jo muutaman päivän hengähdys sai mun olon kevenemään ihan huomattavasti – ja sen täysin turhan kireyden katoamaan! Eli vaikka mä en lomaa elämästäni kaipaiskaan, niin se ei tarkoita sitä etteikö se välillä tekis hyvää. Itseään on osattava kuunnella sen verran, että osaa hiljentää kun sen hetki on.

<3 Aino

LUE MYÖS:
Ei hyvää ilman pahaa / 33 x totuus poikaystävän suusta / Huolettomat kuukautiset

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.