Hae
Aino Mäkelä

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

No oho! Jo toinen treeniaiheinen postaus parin päivän sisään.

Huomaatteko, että oon taas löytänyt mun sisäisen duracelini ja vihdoin – ekaa kertaa täysin loukkaantumisen jälkeen, musta tuntuu että mun kroppa pystyy ihan mihin vaan mä sen haluan viedä?

Nyt kun oon ollut itse taas monta kertaa uuden äärellä (uusi kaupunki, työarkeen totuttelu, matkustelu, ja ainiin – se toimiva kroppa) on yhden asian merkitys nostanut taas päänsä esiin. Nimittäin treeniviikkojen suunnittelu, joka on tärkeää monestakin syystä. Omalla kohdallani se pitää huolen, että:

  • tekeminen on kehittävää, eikä kuluttavaa
  • suunnitelmien avulla pääsen lähemmäs kohti tavoitteitani
  • ja muistan levätä

Suunnitteletko sä treenit aina ennakkoon? 

Treenien suunnitteluNäin kesän korvilla monilla myös yleensä treeni-into hiipuu tai ehkä voisi sanoa, että muut houkutukset ottaa enemmän vallan. Halutaan olla ulkona ja nauttia auringosta, kesästä, ystävistä, mökkeilystä ja matkustelusta. Mutta sulkeeko nää asiat urheilullisen arjen pois kalenterista? Ei. Se vaan saattaa vaatia vähän enemmän suunnittelua, mutta tässä suhteeessa voin luvata että sulla on mahdollisuus saada kaikki mitä haluat 🙂

Jättäisitkö ikinä menemättä sovittuun työtapaamiseen tai kahville ystävän kanssa? Todennäköisesti et ellei sulla olis jotain todella painavaa syytä. Sen vuoksi mäkin suhtaudun – ja suosittelen suhtautumaan – suunniteltuihin treeneihin samalla asenteella. Tosissaan muttei liian vakavasti, pieni pilke silmäkulmassa 😉 Ja hyvin harvassa on ne kerrat, kun on treenaaminen on jälkikäteen kaduttanut.

Tällä hetkellä mulle itselle on tärkeintä kasvattaa mun kestävyyskuntoa ja oppia taas hyvä juoksutekniikka – sen vuoksi aloitankin tänään juoksukoulun! Tuun saamaan sieltä oman juoksuohjelman, minkä tueksi tuun itse rytmittämään hieman kuntosaliharjoittelua ja palauttavaa treeniä. Kaikkea sopivassa suhteessa. Kevyempänä on kivempi juosta ja nyt kesällä on muutenkin nautinnollisempaa treenata raittiissa ulkoilmassa, joten sen vuoksi salitreenien määrä väheneekin talvesta jopa puolella. Se tulee olemaan vähän pääkopalle haastavaa, mutta kehityksen kannalta kuitenkin oleellista 🙂

Muuttuuko sun treenikuviot jotenkin kesän myötä?

VartalonmuutosMulle treeni on yks niistä arjen jutuista, joista saan ihan älyttömästi energiaa. Kunnon hikoilusession ja sitä seuraavasta endorfiiniröypystä kiitoksena mun kasvoilla paistaa yleensä aamusta iltaan hymy ja virtaa riittää kuin pienellä sähköjäniksellä. Se on se juttu, mistä tiedän että mulle takuulla tulee hvyä mieli, joten siksi se onkin mulle niin tärkeää ja osana lähes jokaista päivää.

Mun arkeen mahtuu kuitenkin paljon muutakin ja niiden mukaan rytmitänkin treenini: tällä viikolla on luvassa veneilyreissu, pari tyttöjeniltaa ja loppuviikko vanhempien luona. Niiden mukaan siis mennään ja uskon, että sunnuntaina voin olla tyytyväinen viikon suorituksiin 🙂

Energistä (treeni)viikkoa,
<3 Aino

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.