Hae
Aino Mäkelä

Terveellistä pikaruokaa (maidoton, gluteeniton)

Ootko jo kokeillut jotain kirjan reseptiä?
”En oo kerenny – oon viimeaikoina kerenny syömään vaan salaattia ja munakasta”
”Mutta rakas, se kirjahan on täynnä pikaruokaa!”

Viimeaikoina mun panostus ruoanlaittoon on ollu minimissä. Oon kantanut kaupasta kotiin perusaineksia ja tehnyt niistä joka päivä aikalailla samaa ruokaa – oon pysynyt sillä hengissä ja se on ollu kyllä tosi terveellistä, mutta rehellisesti sanottuna erittäin mielikuvituksetonta. Eräänä iltana, Hannan kanssa käydyn keskustelun innoittamana, otin illalla iltalukemisekseni Hannan uuden kirjan Pienet Suuret Reseptit ja valmistauduin inspiroitumaan.

Kirja on ihana, täynnä toinen toistaan herkullisempia kuvia, yllätyksellisempiä reseptejä ja mikä parasta: ohjeet on helppoja ja sopii jokaiseen keittiöön kokkailtavaksi! Eikä mun kauaa tarvinut kirjaa selailla, kun jo tiesin mitä haluan seuraavana päivänä nauttia illalliseksi 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHannan aasialainen kvinoasalaatti. Mä rakastan kvinoaa ja syön sitä tosi paljon, mutta pitkään aikaan en oo jaksanut panostaa siihen näin paljon! En tajua miksi oon unohtanut ruoan perusteellisen maustamisen sillä tässäkin nimenomaan yksinkertainen kastike, joka valmistui parissa minuutissa, oli koko aterian kruunu.

Tuttuun tapaani tietysti vähän sovelsin reseptiä – en siksi, että Hannan reseptissä olis ollut jotain vikaa, vaan halusin hyödyntää mahdollisimman pitkälle omasta keittiöstä jo valmiiksi löytyviä aineksia. Se ruoanlaitossa onkin parasta, kun tää ei oo just niin vakavaa! Ja se näkyy näissäkin Hannan resepteissä mikä musta on aivan ihanaa.

Rentous ja rakkaus ruoanlaittoon.

HANNAN AASIALAINEN KVINOASALAATTI AINON TAPAAN
illallinen kahdelle

1dl kvinoaa
2dl vettä

2rkl mantelivoita
2tl hunajaa
1rkl soijakastiketta
1tl raastettua tuoretta inkivääriä
1rkl karpalojauhetta
loraus hamppuöljyä
loraus balsamicoa

kolmasosa punakaalista
puolikas parsakaali
kaksi porkkanaa
punasipuli
purkillinen kikherneitä
kaksi kourallista cashewpähkinöitä
korianteria
ruohosipulia

Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä ja lisää kvinoa kiehuvaan veteen. Jätä kvinoa kattilaan miedolle lämmölle ja hauduta kannen alla kypsäksi. Kun vesi on imeytynyt lähes kokonaan ota kattila liedeltä ja anna sen jäähtyä.

Kvinoan kypsentymisen aikana valmista kulhoon kastike: laita pohjalle mantelivoita sekä hunajaa ja sulata se vesihauteessa notkeaksi. Lisää joukkoon muut kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Hienonna punakaali, parsakaalin nuput, raasta porkkanat ja silppua punasipuli. Sekoita kvinoa, kasvikset ja kastike keskenään isossa kuhossa. Lisää joukkoon kikherneet ja viimeistele tuoreella korianterilla ja ruohosipulilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAJa voi että kuinka hyvää se oli! Peittosi mennen, tullen ja palatessa mun viimeaikoina vakioksi muodostuneen kvinoasalaatin, joka koostuu pussillisesta pakastekasviksia sekä keitetystä kvinoasta ja vihreistä linsseistä. Hahhha! Ja sen sijaan, että roikuin somessa kvinoan kypsyessä mä sain hetken hengähdyshetken itseni kanssa ruokaterapian parissa kastiketta valmistaessa. Kiitos Hanna, että muistutit mua taas siitä kuinka helposti hyvästä ruoasta voi saada vielä entistä parempaa! Ja kuinka rauhoittava heti ruoanlaitto voikaan olla.

Jatkossa otankin ahkerammin käyttöön keittiön kaappeihin unohtuneet purnukat ja toivottavasti inspiroidun niin, että jaan myös teille enemmän ”oikeita” reseptejä. Kirjasta löytyi muuten myös toinen to-die-for -resepti, jonka aion testata omana versionani heti ens viikolla – silloin luvassa jotain perinteistä herkkua terveellisellä twistillä! Stay tuned.

<3 Aino

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.