Hae
Aino Mäkelä

Kiireetön aamu

Musta on tullut aamuihminen. Ennen en ollut, en todellakaan. Heräsin aina kymmenen minuuttia ennenkuin ovesta piti olla ulkona – hirveällä kiireellä juoksin vaatteita ja tavaroita ympäri kämppää, harjasin hampaat ja syöksyin töihin 😀

Nykyään kello soi jo hyvissä ajoin ja ”huomenta prinsessa” -kuvaan on aina ihana herätä – heti rupeaa hymyilyttämään 😀 Ennen mulla tais olla joku ”ulos, ylös ja lenkille” -motivaattorikuva herättäjänä..  Ennen kuin nousen sängystä mietin yleensä aina tulevaa päivää etukäteen ja fiilistelen salitreenejä, treffejä kavereiden kanssa tai illalla odottavaa hemmotteluhetkeä sohvalla.

Aamupalaan uhraan paljon aikaa, valmistan ja syön sen rauhassa enkä halua pilata sitä hetkeä kiireellä. Yleensä aikaisina aamuina pakkaan laukun ja laitan vaatteet jo valmiiksi illalla odottamaan, jotta vältyn turhalta aamustressiltä – se nimittäin pilaa päivän kuin päivän.

Aamut on ihania, kannattaa opetella nauttimaan niistä! <3 Tänään mulla oli vapaa aamu, tosi rauhallinen ja kiireetön. Valmistin aamupalan pitkän kaavan mukaan – pinaattipannukakkuja, kiivi-mansikkasmoothien ja nautin kaverina vielä appelsiinin.

Voiko aamu enää paremmin alkaa? Rauhalinen hetki parhaassa seurassa itsensä kanssa herkutellen. Ahhh. Elämä on vaan niiiin ihanaa 😀

Ootteko te aamuihmisiä, vai torkutatteko viimeiseen asti? 😀

PINAATTIPANNUKAKUT – 2 annosta
4 kananmunaa
200g maitorahkaa
3rkl spelttijauhoja
100g pakastepinaattia
 
”Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää maitorahka, jauhot sekä sulatettu ja valultettu pinaatti. Anna turvota n. puoli tuntia. Paista miedolla lämmöllä kookosöljyssä molemmin puolin.”
 
KIIVI-MANSIKKASMOOTHIE
150g maitorahkaa
1dl soijamaitoa
kiivi
mansikoita
pellavansiemenrouhetta, hamppuproteiinia ja chiasiemeniä

”Laita ainekset blenderiin ja sekoita :)”

 
Eilisen kevyt salaattilounas – puoli kiloa päiväs… eikun lautasella, hahha! 🙂
Tykkään yhdistää salaateissa suolaista ja makeaa.

Ja kun ruokapäiväkirjoja on pyydetty, niin tässäpä eiliseltä 🙂

ENNEN TREENIÄ: banaani
TREENIN JÄLKEEN: palautusjuoma 
AAMUPALA: kaurapuuro + ½banaani, kananmunan valkuainen, raejuustoa, mansikoita, hamppuproteiinia, pellavansiemenrouhetta, auringonkukansiemeniä, kookosöljyä ja kookoshiutaleita (supernam) + aamukahvi ja kaksi itsetehtyä kookoskaurakeksiä
LOUNAS: ananas-kiivi-tonnikalasalaatti + 3x ruislesenäkkäri raejuustolla, tomaatilla ja avokadolla 
VÄLIPALA: itsetehty kookosprotskupatukka (hydrobicin jälkeen)
PÄIVÄLLINEN: kasvischiliä täysjyväspagetin ja wokkivihannesten kanssa
ILTAPALA: maitorahaa omenan, myslin, maapähkinävoin, hunajan ja manteleiden kera

8 kommenttia

 1. Jossu kirjoitti:

  oi noi pinaattipannukakut kuulostaaa tosi hyviltä!:)http://ffitastic.blogspot.fi/

 2. Senja kirjoitti:

  ihania ohjeita taas kerran! ja haha toi salaattiannos leipineen on kyllä aikamoinen väripommi,varmasti päivän kasviskiintiö ainakin täyttyi ;D mä niin ihailen sun elämäntapaa.oon vapaapäivisin aamuihminen. jos tiiän, että saan olla koko aamupäivän rauhassa eikä tarvitse herätä ihan kamalan aikaisin. sillon nautin, syön aamupalan pitkän kaavan mukaan jne. jos taas koulu alkaa esim kahdeksalta, niin käytän saman ajan mielummin nukkumiseen ja herään viimetipassa 😀 ei kyllä lähde päivä yhtä hyvin käyntiin kuin jos olisi herännyt tosi aikaisin ja rauhassa 😀 mutta kuitenkin, rakastan nukkumista liikaa<3

  • Aino kirjoitti:

   Voi Senja sun kommentit kyllä aina on niin ihania! Joo mäkin rakastan kyllä nukkumista, siitä en tingi en sitten millään<3 Mutta jotenki mä oon onnistunut oppimaan niin hyvän rytmin, että aamuisin herään aina ennen kelloa, eikä edes väsytä.. 😀

 3. Anonymous kirjoitti:

  🙂 hankitko lihasta vai laihdutatko?

 4. emilia kirjoitti:

  Hei mulla on ihan sama juttu! Oon varmaa maailman aamu-unisin ihminen, mutta nykyään oon opetellu nousemaan aikasemmin. Ja tärkeintä on, ettei oo kiire! Mäki makoilen varmaa 15 min sängyssä ennen ku nousen ja selaan puhelimella Insragrammia jne. ja sitten meen aamulenkille/aamusalille ja sitten teen rauhassa aamupalaa ja mahtava olo 🙂 Tietenki tämä nyt onki helppoa ku oon lukulomalla, mutta anyway 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Aamukiire on kyllä oikeasti ihan kamalaa, silloin ei kärsi ees potkasta varvasta seinään niin tuntuu että maailma kaatuu.. 😀 Ja aamulla treenaaminen on kyllä ihan parasta, lempihommaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.