Hae
Aino Mäkelä

Monta syytä uppoutua kirjaan + lukijoiden kirjasuositukset!

Milloin olet viimeksi lukenut? Ei opiskelumielessä, vaan rentoutuen ja antautuen kirjan vietäväksi?

Viime vuosina oon hehkuttanut paljon äänikirjoja ja tykkään niistä edelleen! Ne on loistavaa viihdettä ja lisää erityisesti siivoamisen, kävelylenkkien ja pitkien ajomatkojen viihtyvyyttä huomattavasti. Ja juuri äänikirjojen ja niiden ”helppouden” vuoksi oon lukenut viime vuosina hälyttävän vähän..

Mutta kuitenkin niistä puuttuu se lukemisen taika.

Se tunne, kun saat käsiisi niin hyvän kirjan ettet malta lopettaa sen lukemista vaikka silmät ei meinaa enää pysyä auki. Tunne, kun uppoudut tunneiksi kirjan maailmaan unohtaen kaiken todellisen – kuinka pystytkään päästämään kaikesta irti ja unohtumaan kirjan ja oman mielikuvituksen pauloihin.

Se on niin ihanaa!

Lukeminen on tärkeää läpi koko elämän

Aivotutkija Minna Huotilainen kertoi maanantaina Helsingin Sanomissa, että lukeminen on tärkeää läpi koko elämän. Kuulemma tutkimusten mukaan aikuisilla lukeminen kehittää empatiakykyä ja parantaa tiedollista ymmärtämistä, minkä lisäksi kirjan lukeminen on myös hyvä testi aivoille ja keskittymiskyvylle! Lukemisen avulla voikin kehittää omaa keskittymis- ja rauhoittumiskykyä.

Mun on kuitenkin viime aikoina ollut tosi vaikea antautua kirjojen vietäväksi ja uppoutua niiden maailmaan – kyse on ehkä ollut keskittymisongelmista tai sitten ihan vaan siitä, ettei kirjat oo yksinkertaisesti olleet tarpeeksi hyviä.. Siksi mä kysyinkin teiltä Facebookin puolella kirjavinkkejä ja sainkin niin loistavia vastauksia, että halusin jakaa nää teidän kaikkien kanssa!Toivottavasti näistä on teillekkin iloa <3

❥ Kaikki Terry Pratchettin Discworld sarjan kirjat – ihan mahtavaa fantasiaa 😀

❥ FBI-agentti Pendergast ?

❥ Miten elämänkerta? Itseäni kiinnostaa Sara Hildenistä kertova kirja, jossa kerrotaan orpotytöstä josta tuli Tampereen rikkain nainen. Kirjan nimi tais olla Hyvä Sara.

❥ Harry Potterit ? nimim. Edelleen ne vaan toimii ? ja Risto Isomäen kirjat ovat imaisseet minut aina mukaansa, ympäristötrillereitä ehkä lähinnä ? ja viimeaikaisin koukuttaja oli Claire Mackintoshin Annoin sinun mennä. Lukeminen kannattaa aina ?

❥ Minä olen tykästynyt tämän Cecelian kirjoihin 🙂

Tämä (Miina Supinen – Säde) on viimeksi jäänyt mieleen hieman erilaisena kirjana. Muuten on tullut luettua perusdekkaria, jotka kaiken tieto/terveyskirjallisuuden lukemisen keskellä on helppoa luettavaa.

Oisko sulla vielä joku hyvä lukuvinkki, josta vois olla iloa meille muillekkin?

Ensi viikolla aion suunnata kirjastoon ja etsiä käsiini yhden tai useamman teidän suosituksistanne rauhoittamaan mun joulunodotusta.  Juuri silloin kun tuntuu ettei ole aikaa lukea, on paras aika tehdä se.

Rentouttavaa Itsenäisyyspäivää,
<3 Aino

EURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.