Hae
Aino Mäkelä

Sitruuna-lakritsi raakakakku

Tänään vihdoin jaan teille reseptin, jota oon hautonut ja kehitellyt jo usean kuukauden ajan. Ja se on kieltämättä yks mun omista lemppareista! Eikä vähiten siksi, että siinä yhdistyy mun makunystyröiden mielestä kaksi täydellisesti yhteen soituvaa makua – nimittäin kirpsakka sitruuna ja intensiivinen lakritsi.Koska oon ollut viimeisen viikon kipeänä en tänään aio jaaritella turhaan, vaan kehotan reippaasti kokeilemaan reseptiä sillä mä tahdon päästä takaisin Netflixin ja The Affairin pariin. Mutta olkaa kakun kanssa varuillanne! Se on nimittäin ihan älyttömän hyvää ja saattaa viedä kielen mennessään.. ja ehkäpä juuri siksi se on oikeastaan ainut kakku, mitä mä oon keittiössäni viime aikoina taiteillut 😉

SITRUUNA-LAKRITSI RAAKAKAKKU

POHJA
2 dl mulperi-marjoja
1,5 dl macadamiapähkinöitä
2 dl manteleita
4 medjool-taatelia
2 rkl kookosöljyä
1 tl vaniljauutejauhetta
ripaus suolaa

Laita mulperit, macadamiat ja mantelit tehosekoittimeen ja aja hienoksi. Halutessasi voit käyttää myös muita pähkinöitä, mutta macadamia ja manteli luovat yhdessä täyteläisen makuyhdistelmän! Lisää joukkoon mausteet ja medjool-taatelit yksi kerrallaan, ja viimeisenä kookosöljy. Painele pohjamassa leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle ja nosta odottamaan täytteiden valmistumista.

LAKRITSI
3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2,5 dl kookomannaa
3 rkl mustaa tahinia
4 dl vettä
4 rkl lakritsinjuuriuutejauhetta
10-15 tippaa anisöljyä
1,5 dl kookossokeria
(2 rkl tocoa)
ripaus suolaa
1 dl kookosöljyä

Mittaa blenderiin cashewpähkinät, kookosmanna, tahini ja vesi. Sekoita kärsivällisesti tasaiseksi, silkkiseksi massaksi. Lisää tämän jälkeen mausteet ja halutessasi toco tuomaan massaan pehmeyttä ja kuohkeutta. Maistele ja lisää halutessasi mausteita tai makeutusta. Lisää viimeisenä kookosöljy ja sekoita huolella. Kaada täyte pohjan päälle ja jätä halutessasi osa täytteestä sivuun, koristeeksi sitruunakerroksen päälle.

SITRUUNA
2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1,5 dl kookosmannaa
1,5 dl sitruunamehua
2 dl vettä
1 dl koivusokeria
1 tl vaniljauutejauhetta
1 tl kurkumaa
(2 rkl tocoa)
0,5 dl kookosöljyä

Aloita taas mittaamalla cashewpähkinät, kookosmanna, sitruunamehu ja vesi keskenään silkkiseksi massaksi. Lisää mausteet, makeutus ja halutessasi toco. Maistele ja lisää halutessasi makeutusta – mutta muista, että sitruunatäytteen kirpsakkuuden on tarkoitus tasapainottaa lakritsitäytteen makeutta. Sekoita viimeisenä joukkoon kookosöljy ja kaada valmis täyte lakritsikerroksen päälle. Nosta valmis kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi.

Vaikka ohje vaikuttaa kilometrin mittaiselta on kakku oikeasti helppo tehdä – ja ennenkaikkea kaiken vaivan arvoinen!

Energistä alkavaa viikkoa kaikille! Ja pliis – pitäkää mulle sormet ristissä että parantuisin joskus tästä ikuisuusflunssasta.. 🙂

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

5 kommenttia

 1. Ofelia kirjoitti:

  Nam, kiitos vinkistä!

 2. Tuuli kirjoitti:

  Hei, minkäkokoiseen vuokaan olet tämän tehnyt?

 3. Noora kirjoitti:

  Hei, mulla ei näy raaka-aineita ollenkaan, niistä vain määrät.

 4. Helinää kirjoitti:

  miksi sun resepteis ei näy kuin mitat, ainesosat saa arvuutella 🙁

  • Aino kirjoitti:

   Kyllä ne on kirjoitettu, mutta osa niistä on linkkeinä joten voi olla että jostain syystä sun selain ei näytä niitä..? Kokeileppas valita hiirellä se koko reseptikohta, niin sitten varmasti näkyy! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.