Hae
Aino Mäkelä

Piparijäätelö

PiparijäätelöMontakohan kertaa oon kertonut teille, että mä rakastan jäätelöä? Se oli mun lemppariherkku jo lapsena eikä mulle ollut silloinkaan mikään ongelma syödä kokonaista litran pakettia kerralla (enkä edes huijaa).

Blogista löytyykin monenmoista jäätelöreseptiä, mutta tää resepti – tää on ehkä yks mun omista lemppareista. Tää ei ole raaka eikä vegaaninen, vaan täynnä hyvää energiaa joka saa kehon kehräämään ja makunystyrät hykertelemään onnesta!

Piparijäätelö

Voisin oikeastaan kutsua tätä jäätelöä tietynlaiseksi ”bulletproof-jäätelöksi” ja halutessaan tästä voikin jättää kaikenlaiset krumeluurit pois ja tehdä ihan simppelin perusversion tai lisätä joukkoon haluamiaan superfoodeja! Kuten vaikkapa macaa ja raakakaakaota, joiden yhdistelmä on ihan taivaallinen.. Mmm, taidankin tietää millä herkuttelen tänään.

Nyt saatte kuitenkin reseptin ihan rehellisen jouluisena, piparkakkuversiona 🙂

Piparijäätelö

PIPARIJÄÄTELÖ
2 kananmunaa
2 keltuaista
1 dl kirkastettua voita
1 dl kookosöljyä
0,5 dl MCT-öljyä
0,5 dl koivusokeria
1,5 tl piparkakkumaustetta
0,5 tl vaniljajauhetta

Laita blenderiin kananmunat, erotellut keltuaiset, kirkastettu voi, kookosöljy, MCT-öljy ja makeutus sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos joko jäätelökoneeseen tai kulhoon, ja nosta pakkaseen – pakkasessa olevaa massaa on hyvä sekoitella noin puolen tunnin välein.

2 rkl mantelitahnaa
2 tl kookosöljyä
2 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa
+ rouhittua piparkakkua tai piparkakkumassaa

Sekoita mantelitahna ja kookosöljy keskenään, ja lisää mausteet. Sekoita kastikkeeseen piparkakkumurua ja lisää sitä jähmettyneen jäätelön sekaan. Anna hyytyä vielä kylmässä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Piparijäätelö

Tää jäätelö maistuu ihanalta vaikkapa kuuman chai-kaakaon tai glögin kera! Ja mikseipä sitä vois yhdistää vaikka muiden joulun herkkujen, kuten piparisuklaan tai piparitryffeleiden kera 😉

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

3 kommenttia

 1. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

  Kuulostaa herkulliselta! 🙂 Oonkin just sopivasti miettinyt mihin saisin MCT-öljyn kulumaan. 😉 Voisikohan voinkin korvata kookosöljyllä ja sillä?

  Siiri / Pilkettä-blogi
  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

  • Aino kirjoitti:

   Joo, varmasti onnistuu! Mausta vaan voi tulla sitten aika kookoksinen.. 😀 Toisaalta itse jos lähtisin korvaamaan voita jollain, niin käyttäisin varmaan kookosmannaa kookosöljyn sijaan eli jos sulla löytyy sitä niin kannattaa kokeilla!

  • Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

   Kiitos! Kookosmanna kuulostaisi kyllä aika herkulta tässä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.