Hae
Aino Mäkelä

Viikonlopun lempparicombo

Hola, hola!

Ja ihanaa viikonloppua. Mä saan edelleenkin nauttia Espanjan auringosta täällä Bilbaossa ja koska en osannut päättää, mistä alottaisin matkakertomuksien kanssa päädyin toisenlaiseen ratkaisuun. Nimittäin täydelliseen aamupalareseptiin! Tää kaksikko on kuulunut mun aamuihin satunnaisen vakituisesti jo parin vuoden ajan ja se on niiiin loistava, että reseptit löytyy myös meidän Välipalat – Virtaa Superfoodeista -kirjasta.

Voimavanukas & suklaa-kookosmysliTäyteläinen, ravinteikas vanukas ja rapean rouskuva, herkullinen mysli toimii loistavasti yhdessä ja antaa päivään takuulla onnistuneen startin! Ja myönnän, että herkkusuuna tää kuuluu myös mun suosikki välipaloihin sisältäen kaikkea tärkeää ja tarvittavaa just hyvässä suhteessa.

VOIMAVANUKAS
2dl nestettä
2rkl chiasiemeniä
2rkl siemensekoitusta
0,5tl psylliumkuitua
1tl macajauhetta
1rkl kaakaojauhetta
0,5dl proteiinijauhetta
banaani

Laita kaikkisiemenet sekä psylliumkuitu yhdessä nesteeseen liukenemaan yön yli tai vähintään kahden tunnin ajaksi. Mittaa maca-, kaakao- ja proteiinijauhe sekä pilko banaani valmiiksi tiivistyneen siemen-psylliumseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi joko sauvasekoittimella tai blenderillä.

SUKLAA-KOOKOSMYSLI
3rkl kookosöljyä
3rkl hunajaa
2rkl kaakaojauhetta

1dl kaurahiutale
1dl riisihiutale
1dl kaakaonibs
2dl siemeniä
2dl kookoshiutaleita

Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Sekoita joukkoon hunaja sekä kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Mittaa hiutaleet (kaura ja riisi), kaakaonibsit, haluamiasi siemeniä sekä kookoshiutaleet kulhoon ja sekoita keskenään. Kaada seos kookosöljy-hunaja-kaakaokastikkeen sekaan ja pyörittele tasaisesti niin, että koko massa on kastikkeen peitossa. Nosta massa pellille leivinpaperin päälle ja paahda sitä 150 asteisessa uunissa noin 20minuutin ajan ja sekoittele mysliä välillä, jotta saat mahdollisimman tasaisen lopputuloksen. Mysli on herkkä palamaan, joten kannattaa tarkkailla uunia tasaisin väliajoin jotta vältytään vahingolta!

Ihanaa, aurinkoista viikonloppua ja uutta alkavaa huhtikuuta kaikille! Mä ainakin aion nauttia näitä herkkuja heti, kun pääsen taas kotiin. Siis sinne Jyväskylään, wihiii!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.