Hae
Aino Mäkelä

Tee lahjaksi hyvää

 
Myönnän osallistuvani hieman huonosti kaikkiin hyväntekeväisyyskeräyksiin. Mulla ei oikeasti koskaan ole lompakosta käteistä, joten tyhjästä on huono nyhjästä 😀 Aina joulunaikaan pyrin korvaamaan tämän lahjoittamalla kerralla hieman isomman summan yhteen tarkasti valittuun kohteeseen.

Kriteerit lahjoituksen kohteelle vaihtelee aina vähän sen mukaan minkä koen itselle tärkeäksi. Yleensä lahjoitan nuorille/lapsille tarkoitettuun kohteeseen. Oon myös joinain vuosina tehny useamman lahjoituksen – jos en keksi mitään hyödyllistä joululahjaa esimerkiksi vanhemmille, teen lahjoituksen heidän nimissään 🙂 Mun mielestä tää joulun kulutusjuhla on ihan järkyttävää ja mielummin teen lahjoituksia entä ostan turhia lahjoja, joista ei oo iloa kellekkään.

 

Tänä vuonna aion lahjoittaa yhdessä muutaman läheiseni kanssa terveysvalistuksen, jonka avulla Kirkon Ulkomaanapu kouluttaa noin 75 kehitysmaan ihmistä suojautumaan HIV:tä ja epähygienian aiheuttamia sairauksia vastaan.

Lahjoitatteko te hyväntekeväisyyteen? Millaisiin kohteisiin?
 

Mä oikeasti suosittelen skippaamaan niitä turhia joululahjoja, vaikka se läheisten hemmottelu kivaa onkin, ja tekemään jonkun lahjoituksen kaverin nimissä 🙂 Oikeasti tälläisistä pienistä hyvistä teoista tulee aivan älyttömän hyvä mieli. Joulumieli 🙂

kuvat redcross.fi

PSSST! Huomasin just uutisista, että Pelastusarmeijan Joulupadat on taas täällä. Sinne vaan kaikki viemään ylimääräisiä, pieneksi jääneitä vaatteita jne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.