Hae
Aino Mäkelä

6x Onnistunut roadtrip

Tuntuu ihan hurjalta sanoa tää ääneen, mutta kesäkuu oli todellinen roadtrip kuukausi! Kuukauden aikana tuli nimittäin reissailtua lähes 6000 kilometrin edestä! Koko kuukausi menikin enemmän tai vähemmän reissuja myötäillen ja kotona tuli vietettyä aika vähän aikaa – ja se vähäkin aika meni pyykätessä ja voimia kerätessä 😀

Onnistunut roadtrip Onnistunut roadtrip

Onneksi nyt on jo heinäkuu ja kilometrikertymä tulee tällä kertaa pysymään ”normaaleissa” lukemissa 😉 Kuitenkin 6000 kilometrin kokemuksella ajattelin jakaa teille hyviä roadtrip-vinkkejä!

  • Pakkaa mukaan tarpeeksi eväitä. Tää on ainakin omalla kohdalla tärkeää, koska keliaakikkona eväitä – ainakaan niitä laadukkaita ja ravitsevia 😀 – ei aina oo teiden varsilla saatavilla, etenkään syrjäisillä seuduilla. Väsymys, pitkät ajomatkat ja nälkäkiukku ei oo yhtään hyvä yhdistelmä!
  • Käytä Google Mapsia, vaikka osaisitkin reitin. Sinne nimittäin päivittyy ajankohtaisesti tietoa ruuhkista ja liikenneonnettomuuksista, ja sen avulla voitkin onnistua välttämään hidasteet reitin varrella ja etenemään sujuvasti kohti määränpäätäsi 🙂

  • PODCASTIT on ihan loistavaa matkaviihdykettä! Valitkaa joku kaikkia kiinnostava aihe ja nauttikaa kuuntelemisesta – ja jatkakaa keskenään keskusteluja aiheen parissa. Me kuunneltiin sekä Tanskan että Ruotsin reissuilla todella mielenkiintoista Jäljillä-podcastia ja matkat sujui kuin siivillä.. vaikka toki sai kaks kertaa miettimään, että haluanko oikeasti viettää yöni teltassa 😀

Onnistunut roadtrip

  • Myös tietovisat on ihan loistavaa viihdettä – ja samalla voi myös sivistää itseään! Innostuin keväällä Haulatko Miljonääriksi -ohjelmasta ihan uudella tavalla ja oonkin sen jälkeen kuluttanut ahkerasti Älypäätä. Tietovisasta voi tehdä myös haastepelin koko seurueelle :D!
  • Istuminen on kropalle tosi rankkaa – erityisesti lonkankoukistajille ja pakaroille, joten suosittelen kahta asiaa: taukojumppaa ja ”istuinta” jalkojen väliin! Esimerkiksi rullalle käärityn pyyhkeen päällä istuminen vapauttaa lonkankoukistajiin ja alaselkään kohdistuvaa painetta ja tekee istumisesta mukavampaa. Kannattaa kokeilla!
  • TÄRKEIN: valitse seura huolella.  Mikään ei oo kamalampaa kuin sulloutua ahtaaseen autoon seurassa, jossa ei koe oloaan mukavaksi eikä voi olla täysin oma itsensä. Pitää pystyä pieraisemaan jos siltä tuntuu 😉 Jos seura ei miellytä niin on melkeinpä ihan sama kuinka hyvät eväät on pakannu mukaan tai miten monta vastausta saa Älypäässä oikein! 😀

Onnistunut roadtrip

Millaiset on sun kesän suunnitelmat? Onko ohjelmassa roadtrippejä? 😉

<3 Aino

SEURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.