Hae
Aino Mäkelä

Pastasuositus!

Jaoin viime viikolla Facebookin puolella Safkatutkan artikkelin, jossa kerrottiin gluteenittomien tuotteiden sisältävän yleensä paljon sokeria ja lisäaineita. Tästähän oon puhunut paljonkin sillä oon huomannut, että yleisesti ihmiset ajattelevat gluteenittoman olevan automaattisesti myös terveellistä ja näinhän ei ole.

Harmittavan usein gluteenittomat tuotteet nimittäin aiheuttavat ”terveystietoisille” kuluttajille pettymyksen ollen ravintoarvoltaan ja terveydeltään käyttökelvotonta tavaraa. Mm. tästä syystä itse yleensä jätän gluteenittomat leivät, keksit ja pullat syömättä ravintoloissa ja kahviloissa ellen tiedä tarkalleen mistä ne on valmistettu sillä pelkkien höttöhiilareiden nauttiminen tuntuis musta tosi hölmöltä.

Onneksi on niitä fiksujakin vaihtoehtoja, joita tarkkaavainen kuluttaja onnistuukin kotiuttamaan keittiöönsä 🙂 Näitä on usein luotaisesti gluteenittomat luomutuotteet, mutta tässäkään suhteessa ei sovi yleistää – poikkeuksia nimittäin löytyy! Sen vuoksi itse suosinkin erikoiskaupoissa shoppailua varmistaakseni valikoiman laadun.

Gluteeniton pastasuositus
Halusin antaa erityismaininnan muutamille loistaville gluteenittomille pastoille, jotka kuuluun niihin elintarvikkeisiin jotka onnistuu aiheuttamaan monille päänvaivaa 🙂 Omiin henkilökohtaisiin lemppareihin kuuluukin Explore Asianin papupastat, jotka valittiin juuri myös Ruohonjuuren Vuoden 2015 Ruokatuotteeksi. Enkä kyllä yhtään ihmettele miksi: niissä nimittäin on sekä maku, koostumus että ravintoarvot kohdillaan 🙂 Papupastat on normaalia pastaa täyteläisempiä ja täyttävämpiä sekä tietysi ravintoarvoiltaan proteiinirikkaampia, mikä on varmasti monen mieleen.

Papupastojen lisäksi fiilistelen myös kevyempiä ”palkkaripastoja” kuten King Soban bataatti- ja mustariisipastoja. Hetken aikaa olin myös aivan koukussa saamaani ClearSpringsin tummasta riisistä valmistettuun pastaan, jonka helppouteen hullaannuin – se valmistui nimittäin ilman keittämistä!

Omien suositusteni lisäksi gluteenitonta pastavalikoimaahan löytyy hyrymykkä. Annan teille kuitenkin yhden neuvon, jos päädytte hyllyjen väliin pohtimaan mikä ois se kaikista paras vaihtoehto: mitä lyhempi ainesosaluettelo, sitä parempi. Ja mitä vähemmän E-koodeja, sitä parempi! Kaikki aiemmin mainitsemani täyttävätkin kyseiset kriteerit just eikä melkeen 🙂

Ainiin.. Viimeisenä vielä pieni vinkki, jolla saa pastasta kuin pastasta maistuvaa! Lisäämällä lämpimän pastan joukkoon ruokalusikallisen tahinia ja pari teelusikallista ravintohiivaa, tulee koostumuksesta ihanan täyteläinen ja ruokaisa sekä tuplasti ravitsevampi! 🙂 Mmmmmm-mmmm.

Herkullista tiistaita,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Annika kirjoitti:

    Hei mitä toi ravintohiiva on ja mistä sitä saa? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.