Hae
Aino Mäkelä

Kasviksilla höystetty makaronilaatikko

Yksin asuessani en ihan hirveästi jaksanut panostaa arkiseen ruokailuuni, mutta nyt kun kuvioissa on kämppis niin tilanne on monellakin tapaa erilainen. Onneksi!

Ensinnäkin mun ei tarvitse kokata joka päivä itse – ja se jos mikä on ihanaa, varsinkin väsyneenä tai kipeänä jolloin usein jää syömättä jollei ruokaa maagisesti ilmesty jostain lautaselle. Toisekseen musta on ihana tehdä ruokaa jollekkin toiselle, nähdä vaivaa ja panostaa. Osoittaa sillä tavalla sitä, että välittää ja toinen on itselle tärkeä. Kolmanneksi kämppis on tehnyt mun ruokailusta myös rennompaa enkä enää suhtaudu niin natsimaisesti siihen mitä suuhuni pistän, vaikka toki edelleen ravinto ja sen vaikutukset omaan kehoon on tärkeitä – mutta niin on myös höllääminenkin.

Kärsiessäni vatsakrampeista yksi ilta mun kämppis ihanasti paisteli mulle lettuja, vaikka oli itse ollut iltavuorossa ja tuli myöhään kotiin. Se kipu oli niin lamauttava, että ilman kämppistä mulla ois tainnut jäänyt syömättä.. Joten mä eilen halusin tehdä ruokaa vähän pidemmän kaavan kautta. Leikkiä kerrankin hyvää vaimoa! Niinpä mä sitten eilen kurvasinkin kotiin kaupan kautta ja laitoin hihat heilumaan..

KASVIKSILLA HÖYSTETTY MAKARONILAATIKKO
400 g rotukarjan jauhelihaa
paprika
sipuli
kesäkurpitsa
kaksi porkkanaa
2 dl kasvikermaa / kuohukermaa
kananmuna
yrttejä*
suolaa, mustapippuria
chili-kikhernemakaronia

Aloita laittamalla makaronit kattilaan runsaaseen veteen ja nosta se liedelle kiehumaan. Hienonna sipuli ja paprika ja raasta kesäkurpitsa ja porkkanat. Kuullota sipulit pannulla voissa ja lisää joukkoon jauheliha. Ruskista pari minuuttia, minkä jälkeen voit lisätä joukkoon muut kasvikset ja yrtit. Sekoita kulhossa kerma ja kananmunat ja lisää mausteet. Laita kypsät makaronit ja jauheliha-kasvisseos uunivuokaan ja kaada päälle munamaito. Sekoita tasaiseksi ja nosta 200 asteiseen uuniin n. puolen tunnin ajaksi.

Tästä tuli ihan älyttömän hyvää! Rakastan ruokia, joissa yrttien ja kasvisten maut tulee kivasti esille ja tää oli juuri sellainen. Aina yrttien kanssa ei oo onnea, mutta me käytetään paljon Lidlin pakastealtaasta löytyviä luomuyrttejä* ja suosittelenkin niitä kaikille! Ihan tosi käteviä ja edullisiakin, ja niiden kanssa tuntuu onnistuvan aina.

Kiinnostaisko teitä muuten postaus, johon kasaisin vinkkejä hyvistä & edullisista raaka-aineista? Ens viikolla aion joka tapauksessa toteuttaa postauksen kauppakassin sisällöstä ruokapäiväkirjan kera!

Ja nyt kun päästiin vauhtiin, niin pakko kehua vielä kikhernemakaroneja! Ostin niitä Lautasella -messuilta jokaista laatua ja niiden maku ja koostumus on ihan mielettömiä. Ei oo lainkaan limaisia tai jauhoisia, vaan ihan tavallisen makaronin tapaisia – mutta tietysti gluteenittomia ja paljon ravinteikkaimpia.

Maukasta viikonloppua,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

2 kommenttia

  1. A kirjoitti:

    Herkulliselta kuulostaa. Mut erittäin tiukan rahatilanteen takia käytän tavallista makaronia ja sika-nautajauhelihaa. Mukavaa kesän odotusta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.