Hae
Aino Mäkelä

Uudenlaista itsevarmuutta

Muistattekoo kun alkuvuodesta pohdiskelin kuinka haluaisin aloittaa uuden harrastuksen, jonka avulla pääsisin kehittämään itseäni uudella tavalla? Oon vuosien varrella treenannut paljon kestävyyttä, nopeutta ja voimaa vaativia lajeja, mutten oikeastaan mitään erityisesti kehonhallintaa ja taitoa vaativia lajeja. Ne onkin mun heikkoudet, joita oon jo pitkään halunnut alkaa treenaamaan ja nyt vihdoin tein sen – aloitin nimittäin tankotanssin!

Pole4fit Pole4fitOon käynyt parin viime vuoden aikana muutaman kerran kokeilemassa tankotanssia ja viimeisin kipinä syttyin, kun käytiin tyttöjen kanssa kokeilemassa Pole4Fit:in alkeistuntia SportSetterin kautta. Tunti oli hauska, vaikka en osannutkaan mitään. Musta oli hauska heittäytyä rohkeasti mukaan ja yrittää parhaani mukaan tehdä tuttavuutta tankoon, sekä sen kautta omaan kroppaani. Kotiin kävellessäni tiesin, että tää tulis olemaan mun juttu.

Vaikka alku olikin kirjaimellisesti kankea ja välillä pieni epäilys yritti nostaa päätään muistutin aina itselleni, ettei mitään voi oppia ellei harjoittele. Tankotanssiin tarvittavaa voimaa mulla onneksi löytyy, mutta mun täytyi vaan oppia luottamaan siihen. Toisaalta mun täytyi myös keskittyä tajuamaan kuinka saan sen voiman kanavoitua oikein, jotta pystyn pyörimään sujuvasti tangon ympäri.

Edelleen mua aina vähän jännittää tunnille meno, mutta joka kerta kävellessäni kotiin mun naama loistaa kuin Naantalin aurinko. Joka tunti, oon oppinut aina jotain uutta ja uskaltanut vähän enemmän. Ja joka kerta voin olla ylpeä itestäni, sillä oon yrittäny parhaani 🙂

Pole4fitPole4Fitin tuntikalenterista löytyy tankotanssin lisäksi myös sitä tukevia sirkus ja lattia- & ilma-akrobatiatunteja, joissa harjoitellaan juurikin kehonhallintaa. Sirkustunneilla on ihan parasta päästä heittäytymään takaisin ”lapseksi” ja tehdä kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja muita temppuja samalla kehittyen aivan kuin huomaamattaan. Ilon kautta! Siitä mä tykkään ja sen takia oonkin varmasti nauttinut mun uudesta harrastuksesta niin paljon 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Kuvat on parin vuoden takaa, kun kävin ensimmäistä kertaa ikinä tankotanssitunnilla! Kiitos Monnalle kuvista ja lajiin tutustuttamisesta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.