Hae
Aino Mäkelä

Q&A: OURA hyvinvointisormus

Saan aika paljon kysymyksiä OURA -sormuksestani ja koska tykkään siitä niin hirmuisesti, niin mielelläni aina vastailen ja jaan omia kokemuksiani sormuksesta. Kokosin tähän postaukseen muutamia kysymyksiä, jota multa on kysytty ja lisää saa aina esittää, niin vastailen aina niin pian kunhan vaan ennätän! 🙂Q: Käytätkö sormusta treenatessa?
Juu, tää uusi on sormessa lähes aina! Vanhempi sormus oli niin paljon massiivisempi, että sen kanssa treenaaminen ei ollut niin mukavaa, mutta tän uuden kanssa ei oo ollut mitään ongelmia. Eli kyllä käytän 🙂

Q: Antaako appi konkreettisia neuvoja?
Juu, kyllä antaa! Esimerkiksi tänään se kehottaa mua menemään normaalia aikasemmin nukkumaan ja aikaisemmin oon saanut palautetta muun muassa mun treeniajankohdista. Sormus muistuttaa myös pysymään liikkeessä, jos tulee istuttua liian paljon!

Q: Oliko sun helppo valita oikea koko? Sopiiko sormus useampaan sormeen?
Oikean koon valitseminen on helppoa, kun ennen varsinaista sormusta kotiin lähetetään ”testipaketti” jossa on kaikki eri kokovaihtoehdot. Mun sormus menee tällä hetkellä kolmeen sormeen, mutta pidän sitä yleensä aina tuossa samassa 🙂

Q: Onko sormus vastannut odotuksiasi?
Kyllä! Kyllä! Ja kyllä! Tykkään tästä ihan älyttömästi ja oon oppinut tän avulla paljon itsestäni. En vaihtais mihinkään 🙂

Q: Mitä kaikkea sormuksesta saa irti?
Itse seuraan lähinnä päivittäistä aktiivisuutta ja unen laatua, ja noista kahdesta enemmän jälkimmäistä. Se muutos minkä oon vuoden aikana tän sormuksen avulla saanut on ihan huikea! Vihdoin oon alkanut palautumaan ja nukkumaan paremmin, sekä saanut treenaamisen suhteutettua järkivästi mun arjen kuormitukseen. Tykkään! Sormuksella pystyy seuraamaan monia eri tekijöitä jotka vaikuttaa unen laatuun ja palautumiseen, ja on ollut kiva huomata niitä isoimpia tekijöitä jotka minuun vaikuttaa.

Q: Toimiiko unen mittaukseen niin, että pitää vain yöllä vai täytyykö pitää koko ajan?
Jos pelkkää unta haluaa seurata, niin silloin ei tarvitse pitää koko aikaa 🙂

Q: Minkä verran OURA aiheuttaa säteilyä? Elämme langattojen verkkojen ja laitteiden maailmassa, joidenka säteily on meille terveysriski..
Ihana kysymys! Kiitos! Tää on mun mielestä yks OURAn parhaimmista ominaisuuksista, nimittäin sen voi pistää lentokonetilaan 🙂 Mun sormus on aikalailla 95% ajasta lentokonetilassa ja aktiivisena vain ne hetket, kun siirrän dataa eli pari kertaa päivässä. Data säilyy sormuksessa jopa kuusi viikkoa, eli sitä ei tarvitse edes siirtää joka päivä ellei itse tahdo. OURA on siis myös tältä osin mietitty ihan loppuun asti!

Heräskö lisää kysymyksiä? Kommenttiboksi on avoinna, joten hyödyntäkää sitä! 🙂

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

9 kommenttia

 1. t kirjoitti:

  Oon jo vuosia käyttänyt aktiivirannekkeen herätystä, kun herään paljon aiemmin kuin puoliso. Onko ourassa joku värinäherätys mahdollista?

 2. Enin kirjoitti:

  Pohdin tuota lentotilaa. Sormus siis silloinkin mittaa, vaikka on lentotilassa? Mitä tarkoitit datan siirtämisellä?
  Kuinka se mittaa unta, jos sormus ei ole yön aikana sormessa?
  Öh. Ehkä vähän hölmöjä kysymyksiä, mutta jäi vaivaamaan heh.

  • Aino kirjoitti:

   Heippa! Ei ollut hölmöjä kysymyksiä ollenkaan, taisin olla itse hieman epäselvä 🙂

   Sormus siis mittaa lentotilassa ja sen on siis oltava sormessa, jos sen halutaan mittaavan unta 🙂 Datan siirtämisellä tarkoitan sormuksen keräämien tietojen siirtämistä puhelimeen ja OuraCloudiin, jossa niitä voi sitten tutkailla ja analysoida.

 3. Jenni kirjoitti:

  Moi! En voi käyttää töissä sormuksia, joten meneeköhän idea vähän pilalle kun 8h päivästä jää mittaamatta? Kuitenkin työ on suht kuormittavaa.

 4. aino kirjoitti:

  Moi Jenni! Ja apua, anteeksi että mulla jäi epähuomiossa vastaamatta sun kysymykseen! Jos haluat mitata vain unta ja seurata sen laatua, niin silloin ei haittaa jos sulla jää työpäivä mittaamatta 🙂 Toki sormus ei samalla tapaa pysty seuraamaan sun päivittäistä palautumista eikä välttämättä osaa antaa sulle samanlailla vinkkejä oman palautumisen parantamiseen, mutta yön aikaiseen dataan ja sen analysointiin se ei kuitenkaan vaikuta.

 5. Anneli Kihlström kirjoitti:

  Menin nukkumaan yli puolenyön. Aamulla ei ollut mitään mittaustuloksia unesta. Miksi Oura ei mittaa, jos ei ole mennyt nukkumaan ennen vuorokauden vaihtumista?

  • aino kirjoitti:

   Moikka! Tuohon en osaa kyllä vastata.. oman kokemuksen mukaan OURA on kyllä mitannut myös yöunet, jotka on alkaneet seuraavan vuorokauden puolella. Kannattaa laittaa viestiä heidän asiakaspalveluun ja tiedustella, mistä vois olla kyse! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.