Hae
Aino Mäkelä

Naisille

Ihanaa Naistenpäivää kaikille teille ihanaisille!

Musta on ihan huippua, että mä oon oppinut arvostamaan omaa naiseuttani ja olemaan ylpeä siitä. Olen rehellisesti vahva, rohkea nainen, joka osoittaa rohkeutensa myös näyttämällä heikkoutensa. Tuntemalla aidosti ja elämällä rehellisesti oman näköistään elämää.

Pitkään yritin elää muottien mukaan ja mietin ihan liiaksi asti, mitä muut miettii ja miten mun tulis toimia, jotta saisin hyväksyntää. Se kaikki rajoitti mun omaa potentiaaliani ja tukahdutti sitä elämänjanoa mikä mun sisällä pauhasi odottaen sitä hetkeä, että uskaltaisin vihdoin päästää sen valloilleen. Että uskaltaisin olla rohkeasti sitä mitä olen – ainutlaatuinen yksilö, jolla on oma tarina kerrottavana ja oma polku talsittavana.

Me eletään täällä vaan kerran, joten miksi tyydyttäisiin tekemään se puoliteholla? Miksei vaan laitettais itseämme peliin – mitä menetettävää meillä muka on? Kun tehdään asioita puhtaalla sydämellä ja aidolla intohimolla, se ei pelkästään tunnu hyvältä vaan se usein myös huomataan. Ja silloin voidaan saada aikaan jotain suurta 🙂

Kaikkeudessaan me ollaan jokainen täydellisiä juuri tälläisenä kuin ollaan ja me jokainen ansaitaan rakkautta, rohkaisua, läheisyyttä, lämpöä, hyväksyntää ja lempeyttä. Ei ainoastaan muilta, vaan ennenkaikkea itseltämme – nimittäin siinä vaiheessa kun itse uskomme itseemme, asioita alkaa tapahtua. Ja silloin myös muut huomaavat, mihin meidän rahkeet oikein riittääkään! Vaikka maailman valloitukseen, jos vaan niin päätetään, sillä sitähän meiltä naisilta löytyy: sisua, päämäärätietoisuutta ja lujaa luonnetta.

Naiset, nauttikaa naiseudestanne! Ja hemmotelkaa itseänne. Olkoon se sitten kauniita sanoja, hartaudella valmistettu ja rauhassa nautittu herkkuaamiainen, hetki omaa aikaa, rentouttava kylpy tai kimppu kauniita kukkia – mikä vaan susta itsestä tuntuu tänään hyvältä, mitä ikinä vaan tänään kaipaatkaan 🙂

Mä ajattelin itse suunnata työpäivän jälkeen mun lemppari joogaopettajan tunnille mun ihanan ystäväni kanssa – niitä molempia on nimittäin ollut ihan hirvittävä ikävä <3

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

7 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Ihania sanoja. Kaunista naistenpäivää, Aino! ❤

 2. Hemu kirjoitti:

  Seuraan sun blogia ja sulla on mahtavia postauksia, mutta nyt en kyllä mitenkään pysty allekirjoittamaan noita käyttämiäsi lainauksia eivätkä ne mun mielestä ole linjassa myöskään niiden asioiden kanssa, joista tässä postauksessa puhut.

  ”Open books, not legs”. Naisen vapautunut seksielämä on siis edelleen tabu? Ilmeisesti edelleen joku ajattelee että seksin harrastaminen laskee naisen arvoa, ja naisen seksuaalisuuso on ristiriidassa asiantuntijuuden ja älykkyyden kanssa. Toki perusajatuksena tuossa on varmaan se että naisen ei kuulu olla vain objekti ja että naisesta on muuhunkin kuin sivurooliin. Mutta seksin harrastaminen ei tee naisesta automaattisesti miellyttäjää tai objektia.

  Naistenpäivässä on kyse tasa-arvosta. Tasa-arvo on sitä että jokainen kohdataan yksilönä, sieluna, eikä ensisijaisesti esim sukupuolensa edustajana. En usko että tasa-arvoa lisää esimerkiksi se, että sanotaan ettei mies voisi käyttää hametta. Myös sellaiset ajatusmallit joissa vaaditaan naisen vahvuutta ja itsenäisyyttä ovat epäreiluja. Meitä on tällä pallolla joka lähtöön. Mun mielestä ajatuksena ei ole se että naiset olis jotenkin sisukkaampia tmv kuin miehet, vaan se että jos naisia ei oteta mukaan yhteskunnaan ja heidät eristetään vain tietyille elämän osa-alueille, hukataan puolet ihmiskunnan potentiaalista. Jokaiselle on paikka yhteiskunnassa ja sukupuolen ei tulisi sitä määrittää.

  • Aino kirjoitti:

   Kääks! Ei ei ei! Nyt sä ymmärsit mut ihan väärin! 😀 En tarkottanu tuota sillä tavalla mitä ajattelit, en ollenkaan. Mä itseasiassa oon just kirjoittanut viiden postauksen sarjan juurikin sillä teemalla, että haluan rikkoa tuota tabua seksin suhteen! Oikeastaan otin noi lainaukset mun kahden vuoden takaisesta postauksesta, enkä edes miettinyt, että nuo vois tajuta noinkin.. Oon tosi pahoillani omasta ajattelemattomuudestani 🙂 Juurikin tuon ensimmäisen mainitsemasi lainauksen pointti oli omasta mielestäni enemmän siinä, että naiset uskois enemmän itseensä ja omaan kyvykkyyteensä juuri tuon mainitsemasi objektina olemisen sijasta. Olen täysin sitä mieltä, että nainen ”saa” harrastaa seksiä ja nauttia siitä – todellakin. Onpa harmi, etten ajatellut tuon lainauksen tuota puolta ollenkaan 🙁

   Kiitos tosiaan sun kommentista – sait näkemään mut noi lainaukset eri silmin, nyt tajuan että tuo hamejuttukin oli ehkä vähän ”lyttäämisen kautta nostava” tapa tuoda naisien ns. potentiaalia esille. Enkä mä itsekkään ole sitä mieltä, että naisten tulis ana olla reippaita tai mitenkään vahvoja. En mäkään aina oo. Meillä Suomessa kuitenkin naiset on ns. hyvässä asemassa ja itse oon nähnyt paljon sitä tietynlaista ujoutta/epävarmuutta itseään kohtaan mitä mä halusin nyt nostaa esille ja korostaa, rohkaista naisia uskaltamaan. Sillä vaikkei oiskaan mitenkään sisukas tapaus, niin unelmia meillä varmasti jokaisella on 🙂

   Harmittaa nyt, että noi lainaukset aiheutti noin ristiriitaista sanomaa. Tarkotus oli kuitenkin täysin toinen 🙂

 3. Habah kirjoitti:

  Joo itseäkin kyllä ihmetytti tuo ensimmäinen ja viimeinen sitaatti, eikä missään hyvässä mielessä. Mutta ehditkin jo tarttua aiheeseen.

  • Aino kirjoitti:

   Joo – ne voi näköjään hämmentää, en edes ajatellutkaan että niissä on noin voimakas ns. väärinymmärryksen riski. Tekis mieli nyt melkeen ottaa ne pois, koska rupes niin paljon harmittamaan etten ajatellut asiaa sen jokaiselta puolelta heti alkutekijöiksi vaan annoin kirjoitusflowssa näppiksen laulaa 😀

 4. Aino kirjoitti:

  EDIT / Mua rupes harmittaan noi sitaatit niin paljon, että otin ne pois 😀 En halunnut aiheuttaa yhtään enempää hämmennystä, tai pahaa mieltä kenellekkään, niillä ja pahoittelen omaa ajattelemattomuuttani etten miettinyt sen pidemmälle miten kaikin tavoin ne voidaankaan tulkita.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.