Hae
Aino Mäkelä

Lämmin lohipastasalaatti

Ihanaa sunnuntaita!

Toivottavasti kaikilla on ollu mukava viikonloppu <3 Mulla on ollu vähän teknisiä ongelmia (puhelimesta loppu akku ja laturi on rikki, heh…), joten oon elelly ilman internettiä enkä oo päässy teille postailemaan. Hihhi, no ainakin on tullu käytettyä kaikki aika hyväksi tenttiin lukien ja luentoja kertaillen – jospa sitä nyt ois tarpeeksi hyvin valmistauduttu huomiseen 😉

Perjantaina tuli myös käytyä pitkästä aikaa vähän tuulettumassa, joten eilen olikin sitten erityisen tärkeetä ravita kroppaa mahdollisimman hyvin 😉 Mikään ei paranna oloa ja kohenna mieltä samallailla, kun hyvä ruoka! Vai onko joku eri mieltä..? Okei, kyllä mäkin keksin pari juttua 😀
OLYMPUS DIGITAL CAMERALämmin lohipastasalaatti kolmelle

500g lohta
3dl spelttipastaa
2 valkosipulinkynttä
punasipuli
150g ruusukaalta
300g vihreitä papuja
2 tomaattia
+ sitruunan mehua, ruususuolaa, mustapippuria, yrttimausteita

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen – mausta lohi sitruunamehulla, mustapippurilla ja haluamillasi yrteillä ja paista 20minuutin ajan.
2. Keitä spelttipastaa ruususuolalla maustetussa vedessä – hauduta samalla ruusukaalta 15minuutin ajan.
3. Hienonna valkosipuli ja pilko punasipuli renkaiksi sekä tomaatti kuutioiksi. 
4. Sulata pavut pannulla ja kun neste on haihtunut lisää valkosipuli, punasipulit ja tomaatti pannulle. Mausta mustapippurilla ja ruususuolalla.
5. Kun lohi on kypsää, ruusukaalit haudutettu ja pasta keitetty sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti!OLYMPUS DIGITAL CAMERAMun blogi on myös Indiedaysin Inspirational Blog Awards ehdokkaana Ruoka -kategoriassa! Käykäähän äänestämässä 😀

Huomenna sitten julkaisen Lux-Case -kilpailun voittajan, nyt kun nää mun nettiongelmat on vihdoin selätetty 😀 Nyt rupean vielä pikasesti kertailemaan tenttimatskuja, että kaikki tärkeimmät asiat on sitten huomenna varmasti hallinnassa – onneksi liikuntafysiologia on niin mielenkiintosta, että näitä juttuja opiskelee enemmän ku mielellään. Tietää olevansa oikealla alalla, hih!

OLYMPUS DIGITAL CAMERATäytyy tunnustaa, että kolmesta annoksesta peräti kaikki kolme tuli syötyä itse. HAHHA! Oli vaan niin hyvää 😉

Herkullista sunnuntai-illan jatkoa kaikille! <3

4 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  mmm, toi näyttää kyllä NIIN hyvältä! Vieläkö syöt kehokuuri-tyyppisesti vai palasitko takaisin normiruokaan?

  Onnea tenttiin! On tosiaan ihana juttu että voi opiskella sellasia asioita mitä muutenkin tykkäisi lukea. Eihän se edes tunnu puurtamiselta 😉

  • Aino kirjoitti:

   Suhteutan syömisen treenaamiseen eli muuten hyvin Kehokuuri-tyyppisesti, mutta hiilareita oon lisänny kun tahdon lihasmassaa lisää 🙂 Eli just tässä salaatissa toi spelttipasta on se, mikä erottaa ton Kehokuuri-ateriasta. Mutta mahdollisimman puhdasta ja laadukasta ruokaa, se on se mun ”ruokafilosofia”!

 2. Annina kirjoitti:

  Heippa, ootko koskaan käyttäny kookosmaitoo mitenkään? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Moi, joo kyllä oon! Ihan ekana tulee mieleen smoothiet, raaka-kaakao (nam!!) ja suklaa-kookosmousse.. eli herkkuihin oon lisäilly sitä:) Niin ja kerran hauduttelin siinä kanaa! Sekin oli tosi hyvää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.