Hae
Aino Mäkelä

Viikonlopun herkut ja raikas tonnikalawrap

Tulispa mulle hyvä omatunto, jos voisin kertoa viettäneeni viikonlopun tiiviisti nenä kirjassa istuen. Todellisuudessa opiskelun lisäksi siihen kuului myös treenaamista, huoletonta pyöriskelyä pitkin Helsinkiä, paljon hyvää ruokaa ja kavereiden kanssa nauraen kesästä nauttimista! Kyllä sitä elämää pitää olla pääsykoekirjojenkin ulkopuolella, jotta jaksaa taas paahtaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAAamupala ja supertee mun uudesta Yogi -lempparista – positiivista energiaahan tarvitaan aina, hihhi!

Torstaina on edessä vielä viimeinen pääsykoekoitos ja siihen kyllä panostan parhaani mukaan, mutta välillä on myös hyvä pitää huilia. Lukuhetkiä oonkin sitten motivoinut parhaani mukaan erilaisilla herkuilla ja tässä teille vähän teasereitä parhaimmistosta, olkaa hyvä:

SUPERTEEN OHJE: sekoita yhteen kupillinen haudutettua teetä, kananmuna, macaa, MCT-öljyä ja kookosöljyä. Nauti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERASitruuna-lakritsifudge <3

Keskiviikkona sitten starttaakin meidän Raakasuklaa-workshop roadtrip Lahden ja Jyväskylän kautta Ouluun ja sieltä Vaasan kautta takaisin! Jos ette oo vielä osallistunut ”Tuleeko raakasuklaaherkut sun luo kylään?” tapahtumaan tehkää se heti sillä voitte voittaa privaatin herkkuhetken ystävienne ja raakasuklaan parissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKinder-raakasuklaata, nammmm!

Ilmoittautukaa myös workshoppeihin, joita matkan varrella järjestetään! Torstaina 12.6 Jyväskylässä, 13.6 Saarijärvellä, 14.6 Oulussa ja 16.6 Vaasassa – kaikkiin edellämainittuihin voi ilmoittautua TÄÄLLÄ kirjoittamalla lisätietokenttään oman paikkakuntasi. Workshopin kesto on noin pari tuntia ja siellä siis pääsee itse tekemään suklaata sekä herkuttelemaan omilla teoksillaan ja samalla kuulemaan paljon kaikkea ihanaa raakasuklaasta itsestään sekä tietty sen terveyshyödyistä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERASuklaalätty ja päällä itsetehtyä nutellaa sekä hasselpähkinäsiirappia. Tajuton setti!

Ja ettei tää nyt ihan pelkiksi herkkuhommiksi mene, niin haluan jakaa teille myös aivan älyttömän herkullisen ja yksinkertaisen, mitä ravitsevimman reseptin joka sopii kuin nakutettu kesän herkkupöytään – saanen esitellä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERARAIKAS TONNIKALAWRAP
kaksi avokadoa
tuore chili
kaksi valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
mustapippuria ja ruususuolaa
desilitra idätettyä kvinoaa
paprika
purkki tonnikalaa

Halkaise avokado, irroita kivi ja kaavi täytteet kulhoon. Lisää joukkoon hienonnettu chili sekä valkosipulinkynnet ja muussaa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää idätetty kivona ja hienonnettu paprika joukkoon ja sekoita. Purista joukkoon sitruunan mehu sekä rouhi mustipapippuria sekä ruususuolaa antamaan makua – käytä maltilla! Kun seoksen maku miellyttää lisää viimeisenä joukkoon valutettu tonnikala.

VINKKI: Täytteestä saa myös loihdittua myös mitä täydellisimmän suolaisen raakapiirakan! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERALISÄKSI
Cosmopolitan -salaattia / tortilloja / tacoja / rieskaa / grillattu kesäkurpitsavene

Asettele täytettä valitsemasi lisukkeen päälle, kääri rullalle ja nauti! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERATonnikala on ainakin mulle sellainen ruoka, johon mulla on hieman ristiriitainen suhde – se on herkullista ja helppoa, mutta sen eettisyys on aina jaksanut vaivata mua – enkä varmasti oo ainut! Tai mä uskoisin ainakin, että moni teistäkin on jättänyt tonnikalan syönnin vähemmälle juurikin siitä syystä.

Siksi mä olinkin super innoissani kuullessani, että John West -tonnikaloilla on MSC-sertifikaatti! Se tarkoittaa siis sitä, että niitä voi syödä puhtaalla omallatunnolla sillä ne on pyydystetty kestävän kehityksen mukaisesti eli yksittäin vavalla ja siimalla mikä minimoi meren eliöstölle haitallisen sivusaaliin – helpottavaa kuulla, eikö totta?

OLYMPUS DIGITAL CAMERATäyte toimii myös loistavasti nokkosnäkkärin päällä!

Omilla valinnoillaan voi oikeastikkin vaikuttaa ja mä ainakan maksan mielummin hieman enemmän eettisesti pyydystetystä tonnikalasta kerta sellainen mahdollisuuskin meille annetaan, hihhi. 

Be the change you want to see in the world.

<3 Aino 

13 kommenttia

 1. Johanna kirjoitti:

  OH LORD, please sano että kinder raakasuklaan reseptiä on tulossa?!?! *droool*

  • Aino kirjoitti:

   Tulee! Mutta ensin hion reseptin täydelliseksi, sillä ansaitsette vaan parasta – hihhi.

 2. emilia kirjoitti:

  Hei!
  Ei liity yähän postaukseen mitenkään, mutta olisin halunnut kysyä sulta opiskelusta HEO:ssa. Sanotaanko näin että olen valmistunut muutama vuosi sitten, enkä edelleenkään oikein tiedä mitä haluaisin opiskella. Moni asia kiinnostaa mutta mikään ei oo ns. ylitse muiden. Mietinkin, että hakisin opiskelemaan juurikin Heoon liikunta- ja terveystieteitä, jonka jälkeen ensi vuonna hakisin ehkä liikunnanohjaajaksi (amk) tai liikuntapedagogiikkaa Jyväskylään. En kuitenkaan ole täysin varma yhtään mistään, joten kannattaako ottaa riski ja maksaa kallis koulutus (lainalla) ja sitoutua vuodeksi opiskelemaan jotain mikä vain kiinnostaa mutta ei täysin tiedä haluaako siitä joskus ammattia? Koulu muuten kiinnostaa musta tosi mielenkiintoselta, vaikka vähän hinta epäilyttääkin, varsinkin kun on kuullut HEO:sta niin ristiriitaisia mielipiteitä. Maksaako sun mielestä koulutus itsensä takaisin? Ärsyttää olla ”jo” kahdenkympin paremmalla puolella ja edelleen niin hukassa!

  • Aino kirjoitti:

   Moikka! Mä lähetän sulle mielummin sähköpostia vastaukseksi, niin saat kattavampaa tietoa 🙂

   • emilia kirjoitti:

    sori vielä! mutta laitatko niin ettei tuo sähköposti näy?:D

   • Johanna kirjoitti:

    Moikka Aino! Pohdiskelen itsekin juurikin samoja asioita kuin emiliakin, olisitko halunnut avata kokemuksiasi HEO:sta minullekin 🙂 ?

 3. sini kirjoitti:

  Moikka! Kuulin myös tosta tonnikalasta ja oon nyt muutaman kerran ostanut tuota. Tonnikalaahan ei suositella syötäväksi kun noin. pari kertaa kuukaudessa, runsaan elohopeasuuden takia. Pitääkö siis tätäkin tonnikalaa syödä maltilla terveydellisistä syistä vai vaikuttaako tuo ”eettisesti pyydystetty” myös tähän elohopeasuuteen?

  • Aino kirjoitti:

   Moikka! Kyllä ihan maltilla kannattaa syödä elohopean suhteen, valitettavasti pyydystäminen ei siihen onnistu vaikuttamaan :/

 4. Eve kirjoitti:

  Oh jea, pian nähään! 🙂 Mut hei, kai me tehdään sit kurssilla tota kinderisuklaata??!! 😛 😛

  • Aino kirjoitti:

   Hihhii niiiinpä <3! No hmmmm-m saa nähä mitä keksitään – kyllä sä vinkit ja ohjeet sen tekemiseen ainakin saat 😉 😀

 5. Amy kirjoitti:

  Tonnikala sisältää elohopeaa, minkä vuoksi runsaanlainen käyttö ei ole suositeltavaa. Tietty se, minkä käyttää, kannattaa ostaa sertifioituna, mutta raskasmetallien kannalta ei kannata käyttää sitä enempää kuin pari kertaa kuussa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.