Hae
Aino Mäkelä

Mehevä gluteeniton banaanileipä

Nyt kun oon alkanut treenaamaan enemmän myös mun ruokavalioon on tullut enemmän hiilareita. Ne on mulle se palautumisen avain, se jota ilman en nuku öitäni kunnolla levollisesti ja juuri siksi syönkin yleensä iltapalaksi jättimäisen kulhon puuroa banaanin kera. Hah!

Yksi ilta viime viikolla halusin nautiskella puuroni vähän eri muodossa ja päädyinkin taikomaan mehevän banaanileivän, jonka raaka-aineet ovat hyvin pitkälti samat mitä mun puurokulhosta löytyy iltaisin. Banaanileipää tehdessä annoin siihen maustekaappien kätköissä oman jouluisen säväyksensä ja ensimmäistä palaa nautiskellessa taisin huokaista onnesta – niin hyvää se oli..

Itseasiassa niin hyvää, että söin koko kakun melkein yhdeltä istumalta.

MEHEVÄ BANAANILEIPÄ

3 banaania
3 kananmunaa
4 dl kaurajauhoa/hiutaleita
1 dl vanilja heraproteiinia
2 dl kauramaitoa/vettä
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl psylliumkuitua
1 tl leivinjauhetta
0,5dl sulaa voita tai kookosöljyä
ripaus suolaa

Ja valmisuskin on helppoa kuin heinänteko! Lisää kaikki muut raaka-aineet paitsi rasva blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä voi ja kun taikina on valmis ja maku testattu, niin kaada se voideltuun leipävuokaan. Itse tosin käytin kakkuvuokaa, kun leipävuoka oli hukassa – joten sekin toki käy! Paista 200 asteisessa uunissa reilu puolisen tuntia. Nauti lämpimänä vaikkapa kookosmannan kera!

Unohdettu herkku banaanileipä nousi heti kertaheitolla taas omaksi suosikikseni ja teinkin sitä useamman kerran samalla viikolla. Ja ahh miten hyvin sen nauttimisen jälkeen nukuttaakaan! 😉 Lepo onkin ollut mulle nyt todella tärkeää, kun tuntuu että vuoden loppua kohden elämisen tahti tiivistyy: tasokokeita, koulunäyttöjä, asunnon myymistä, viimeisiä harrastusreissuja ja tietty ne päivätyöt.. onneksi kaikesta huolimatta ennätän öisin nukkumaan jopa yhdeksän tuntia sekä liikkumaan useamman kerran viikossa. Se jos mikä tekee ihmiselle hyvää!

Onko banaanileipä sunkin suosikki?

<3 Aino

TERVEELLISIÄ RESEPTEJÄ:
Täyteläinen lakritsikaakao / Paremmat vohvelit / Gluteeniton proteiinipannari

SEURAA MYÖS:

IG @makelaino / FB RAWinto

2 kommenttia

  1. Essi kirjoitti:

    Siis en oo vielä koskaan tehny banaanileipää.. Tänään se tapahtuu!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.