Hae
Aino Mäkelä

Ihania juttuja sekä maidottomia punajuurilettuja

Maanantaiaamuna totesin sen olevan viikon paras päivä ja tänään torstaina huomasin tekeväni samoin. Tää on itseasiassa mielipide joka mulla vaihtuu päivittäin sillä jos ihan rehellisiä ollaan niin meillä on mahdollisuus tehdä viikon jokaisesta päivästä se kaikista paras mahdollinen 😉 

Mikä siitä tavallisesta päivästä sitten tekee niin täydellisen? Tuttujen ja tuntemattomien kanssa jaetut hymyt, kaikki ystävälliset sanat ja yllättävätkin kohteliaisuudet, ilahduttavat viestit ystäviltä, nauruntäyteiset hetket ja lämpimät halaukset, kiitollisuuden tunne, auttaminen ja avun saaminen, tunteiden mukaan heittäytyminen – hyvän biisin tahtiin tanssiminen keskellä kaupunkia.. kaikki pienet asiat, joilla voi värittää jokaisesta hetkestä aivan omanlaisensa.

Päivää piristäviä, simppeleitä juttuja:

Unohtuneen herkku-välipalan comeback: selleriä+maapähkinävoita 😀 Kuulostaa randomilta mutta kokeilkaa ja ihastukaa – se on ihan uskomattoman hyvää vaikkei heti ensimmäisenä ehkä uskois, hehheh!Aamulenkki pitkästä aikaa ja korvissa nostalgiset soittolistat vuosien takaa. Onko mitään ihanampaa, kun juosta pitkin Töölönlahtea antaen musiikin viedä sut takaisin hassunhauskoihin teinivuosiin ja kaikkiin niihin ihaniin muistoihin? 😀 Juuri tänään se oli ehdottomasti paras tapa aloittaa aamu.Laiskan päivän pelastus – punainen huulipuna ja uudet superhienot aurinkolasit Cheap Mondaylta <3 Auringonpaiste ja kirkkaanväriset housut! Kirkkaat värit ja asusteet kyllä piristää oikeasti päivää kuin päivää – samoin luonteeltaan säihkyvät ihmiset <3 Sain myös viettää päivääni ihanan pirtsakassa seurassa palaveeraten jännistä jutuista koskien tulevaisuutta – yleensä en tykkää suunnitella huomista pidemmälle, mutta näistä jutuista jaksaa kyllä innostua toden teolla, hihhii!Loistava salitreeni ja sen jälkeinen raukea mutta ahh-niin-onnellinen fiilis – varsinkin, kun ensin ei huvittanut millään nousta sängystä ylös 😉 Uusi keksintö keittiössä! Kun on loistava fiilis ja hyvä flow päällä niin sitä inspiroituu ihan yllättävistäkin asioista ja silloin yleensä juuri syntyy sitä taidetta, hahha 😉 Mitä tapahtuu jos jääkaapissa on punajuurikeittoa, mutta ei oo yhtään keittofiilis? Ihanan meheviä ja pehmeitä punajuurilettuja, joiden kylkeen jäiset mustikat sulaa ihanasti.

PUNAJUURILETUT
(maidoton, gluteeniton)

kaksi valkuaista
kaksi ruokalusikallista punajuurisosetta
0,5dl kaurahiutaleita
ruokalusikallinen pellavansiemeniä

Erottele valkuaiset kulhoon ja riko niiden rakenne. Sekoita joukkoon punajuurisose, kaurahiutaleet sekä pellavansiemenet. Sulata panulla kookosöljyä ja paista miedolla lämmöllä lettuja tasaisesti molemmin puolin, jotta ne saavat kauniin rapean pinnan. 

Yksinkertaisia pieniä juttuja, joiden avulla tavallisestakin voi tehdä itselleen täydellistä 😀 Mikä sun päivästä teki tänään loistavan? Ja miettikääpä, että vielä on aikaa tehdä vaikka mitä kivaa tällekkin torstaille! Mä ainakin lähden superfoodieni kanssa parantamaan yhden flunssan uhrin – siitä jos jostakin tulee aidosti hyvä mieli.

<3 Aino

12 kommenttia

 1. Maiju kirjoitti:

  Mäkään en tykkää suunnitella yleensä asioita kauhean pitkälle.

 2. Essi kirjoitti:

  Miten iisi toi ohje!! KÄÄK… Syönköhän mä enää muuta. Vielä pinaattia kaveriksi ja soijajogurtista kastike

  Viime viime päivät on ollut ihan hirveitä, on osunut omalle kohdalle samaan aikaan liikaa niitä asioita, mitä ei ikinä haluais tapahtuvan..

  Mutta tänään on ollut eka pieni hymypäivä. Puol ysi oli jo niiiin kirkasta ja mun olkkari oli täynnä valoa. PLUS maailman suurin huojennus on kun hammaslääkäri kertoi tarkastuksessa ettei oo mitään paikattavaa.

  Mä saaan niin paljon sun blogista hyvää fiilistä. Te ootte ton Annan (Anna mun treenaa) kans vähän samanlaisia, tosi piristäviä. 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo punajuuriletut on siitä tosi käteviä, kun niistä voi tehdä joko suolaista tai makeaa. Just pinaattia sekaan niin avót! Pitääpä itsekkin kokeilla 😉

   Ihana kuulla, että eilen oli jo parempi päivä! Niin sitä vaan saa pienistä asioista revittyä iloa irti tympeidenkin juttujen keskellä. Tai just varsinkin silloin:)

   Kiitos Essi ja ihana kuulla, että fiilis tarttuu! <3 Samaa hyvää fiilistä mäkin saan sun juttuja lukiessani – niin helppo samaistua aina, hihhhi.

 3. Kati kirjoitti:

  Mä olen tästä sun blogista löytänyt kaikkia ihania raakaleivonnaisia, suklaita jne jne.. mitä on ihan pakko päästä kokemaan MUTTA tuo selleri maapähkinävoilla meinas lyödä jalat alta.. Sä et voi olla tosissas, ethän..? 😀 😀

  • Aino kirjoitti:

   ;D olen ehdottoman tosissani!! Se on ihan tosihyvää! Siis niinko ihan oikeasti 😀 Maistatin jopa mun kämppikselläkin ja sekin tykkäs. Ja se on ihan ”normaali” ruokatavoiltaan ja -maultaan, hahha 😀

 4. Laura K. kirjoitti:

  Tässä päivässä on vaikka mitä hyvää :). Kolmen päivän viikonloppu alkoi, siskon kanssa tehty yli tunnin pituinen lenkki sekä syöty rutkasti hyvää ruokaa :). Ihania kuvia muuten tämä postaus täynnä! Kunpa tulisi jo kesä ja olisi enemmän noita aurinkoisia päiviä!

  • Aino kirjoitti:

   Voi Laura kuinka ihanalta kuulostaa! <3 Ja kyllähän se kesä sieltä vaan kovaa vauhtia tulee, ihanaaa!

 5. outi kirjoitti:

  Eilen illalla juuri kirjoittelin postauksen eilisistä fiilistelyistäni, päivällinen merenrannassa, ihkupihkut kevätkynnet ja lihashuoltoa…
  Auringonpaiste josta on nyt parina päivänä saanut nauttia tuo vaan huimasti lisää energiaa päivään eikä voi olla hymyilemättä 🙂 Mun mielestä on ihanaa kun ihmiset jakaa hyvää fiilistään, koska se tarttuu! <3

  http://outinfitness.fitfashion.fi/2014/03/06/paivallinen-merenrannassa-ihkupihkut-kevatkynnet-ja-kehonhuoltoa-murjontaa/

  • Aino kirjoitti:

   Nimenomaan – se mihin keskityt, se lisääntyy!<3 Mitäs sitä synkistelemään, kun oikeasti on paljon ihania asioitakin josta olla iloinen. Ihana kirjotus sullakin, Outi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.