Hae
Aino Mäkelä

Nokkosnäkkäri

Nyt on kesä ja ulkona vihertää, aurinko paistaa ja ilma on raikas – mikäs sen ihanampaa kuin samoilla metsässä ja poimia sieltä luonnon omia antimia omaan käyttöönsä! Sen lisäksi, että mieli lepää kauniissa luonnossa, saat myös samalla tehdä hyvää itsellesi poimimalla käyttöösi luonnon parhaat superfoodit puhtaimmassa muodossaan. Siitä ei enää lähi- ja luomuruoka parane!

Nokkonen on ehkä yksi helpoimmista tunnistettavista ja poimittavista. Kyseinen puistikossa vaaniva pistelijä onkin erittäin vitamiini sekä hivenainepitoinen. Vaikka ulkoisesti se onnistuukin yllättäessän ärsyttämään kutinalla ja kirvelyllä, niin sisäisesti käytettynä se muun muassa tehostaa verenkiertoa, lisää vastustuskykyä ja vähentää turvotusta vaikuttaen positiivisesti myös ruoansulatukseen ja suolitoon minkä vuoksi tykkäänkin sitä itse käyttää.OLYMPUS DIGITAL CAMERATänä vuonna en itse ole päässyt luontoon nokkosmetsälle ja jouduinkin turvautumaan valmiiksi kuivattuun nokkoseen, mutta parempi sekin entä olla ilman! Sunnuntaina loihdinkin iltani iloksi itselleni mitä herkullisinta nokkosnäkkäriä, joka huumaavalla tuoksullaan ja herkullisella maullaan sai mut tuhoamaan koko pellillisen lähes kerralla, hihhi.

NOKKOSNÄKKÄRI
5dl haluamiasi siemeniä 
1dl kuivattua nokkosta
1tl kalaharin suolaa
4 kananmiunaa
4rkl oliiviöljyä

Riko kananmunat kulhossa. Sekoita joukkoon sauvasekoittimella/blenderillä hienonnetut siemenet (itse jätin aika karkeaksi, sillä tykkään että leivässä on purupintaa) sekä kuivattu nokkonen. Mausta taikina suolalla ja viimeistele oliiviöljyllä. Levitä taikina tasaisesti uunipellille ja paista 150asteisessa uunissa 30minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa maistuu niiiiiin hyvälle pinaattisentofu-kasvispannun kyljessä <3

Menkäähän mahdollisuuksien mukaan ulos, nauttikaa luonnosta ja kerätkää sen parhaat antimet oman ruokapöytänne kruunuksi! Mä lupaan tehdä sen saman heti kunhan joku näyttää mulle pääkaupunkiseudun parhaat paikat siihen, hihhi.

<3 Aino

PSSST! Jos haluaa helpottaa hommaa entisestään, voi hommata RAW2U-verkkokaupasta valmiin omega-näkkärisekoituksen.

8 kommenttia

 1. fityoutoo kirjoitti:

  No oi vitsit! Menee ehdottomasti kokeiluun!

 2. Ida Jemina kirjoitti:

  Kiitos reseptistä! Juuri tällaiset terveelliset ja etenkin helpot reseptit on aina tervetulleita! 🙂 näitä vois vaikka viedä muille tuliaisina mökille!

  • Aino kirjoitti:

   Kiva kuulla! Nää on kyllä oikeesti ihan älyttömän hyviä ja menee niin makean kuin suolaisenki kanssa, tosi hyvä tuliainen siis 🙂

 3. Aino kirjoitti:

  Kuulostaa täydelliseltä! Vielä kun löytäs tota kuivattua nokkosta jostain 😀 Ehkä kokeilen ensin ilman 😉

  • Aino kirjoitti:

   Juu – näkkäri toimii loistavasti myös ilman nokkostaki! Siihen saa lisää ”twistiä” käyttämällä eri mausteita ja yrttejä tai maustettuja öljyjä. NAM 🙂

 4. outi kirjoitti:

  Tää menee kokeiluun kunhan saan tehtyä Cocovi ostokseni 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.