Hae
Aino Mäkelä

Kolme syytä hymyyn

”Vain sellaisia ihmisiä rakastetaan ja kunnioitetaan joka rakastaa ja kunnioittaa itseään. Älkää koskaan yrittäkö miellyttää kaikkia, koska silloin te menetätte heidän kunnioituksensa.”

”Toivon voivani hämmästellä jopa kaikkein yksinkertaisempia tekoja, kuten sitä että juttelen ventovieraan ihmisen kanssa, jopa kaikkein tavallisempia tuntemuksia, kuten sitä että tunnen hiekan pyyhkäisevän kasvojani.”

”Liittykää niihin jotka laulavat, kertovat tarnioita ja nauttivat elämästä ja joiden silmät loistavat ilosta, sillä ilo on tarttuvaa ja löytää ratkaisun sieltäkin, missä järki näkee ainoastaan selityksen virheeseen.
Liitykää niihin jotka antavat rakkauden valon loistaa esteettä, ilman moitteita tai kiitoksia, niin ettei sitä estä pelko tulla väärin ymmärretyksi.
Nouskaa joka aamu riippumatta siitä miltä teistä tuntuu ja valmistautukaa säteilemään omaa valoanne.
Kaikki jotka eivät ole sokeita näkevät sen loiston ja ihastuvat näkemäänsä.”

Paulo Coelho on viisas mies. Siihen ei taida olla kellään mitään vastaan sanomista? Kyseiset lainaukset on kirjasta nimeltä Accran kirjoitukset, jota luen aina jos vähänkin on mieli maassa. Sivu toisensa jälkeen se saa elämän tuntumaan paljon ihanammalta ja maailman tuntumaan paremmalta paikalta keskittyen juuri niihin yksinkertaisimpiin ja kauniimpiin asioihin elämässä.

Toivottavasti noiden sanojen voima toimii teihin yhtä voimakkaasti kuin muhunkin. Viikon jokaisena päivänä, ihan maanantaista asti, onkin hyvä keskittyä niihin kivoihin juttuihin negatiivisten sijaan. Haastankin jokaisen kertomaan kolme asiaa, jotka on tänään saanut sut hymyilemään 😀 Omaan listaan kuuluu ehdottomasti ystävällinen ohikulkija joka piteli mulle porttikongin ovea auki, ystävän aidosti onnellisuutta huokuva facebook-päivitys ja täydellisesti onnistunut aamiaismunakas.

Ainiin – kiitos toiselle erittäin viisaalle miehelle, omalle isille, joka aikoinaan mulle kyseisen Coelhon kirjan lahjaksi antoi.

Keskitytään jatkossakin niiihin kivoihin juttuihin, eikös vaan?
<3 Aino

9 kommenttia

 1. elisa kirjoitti:

  Päivä on vasta aluillaan mutta nyt on hymyilyttänyt jo ajatus iltapäivän lenkistä hyvässä seurassa, se että löysin kolme kypsää cantaloupe melonia kaupasta, ja viesti isältäni:)
  http://www.karhusportscience.com

 2. Katj kirjoitti:

  Mun ehdottomasti tän päivän top3:

  1. heräsin pitkästäaikaa pirteänä ja ennen herätyskelloa
  2. uusi saliohjelma
  3. aamupuuro – eihän sitä parempaa ruokaa ookkaan!

  <3

 3. Laura kirjoitti:

  Mun tämän päivän kolme kohokohtaa ovat olleet jo tähän mennessä seuraavanlaisia:

  – aamun aloituksena toiminut lautasellinen kaurapuuroa raejuuston, banaanin ja veljen poimimien mustikoiden kera. Nams!
  – aamuinen matka Ouluun lämpimässä autossa isän viedessä mut etelään lähtevälle bussille. Oli ihanaa istua sisällä, katsella sadepisaroita auton tuulilasissa ja jutella isän kans vähän kaikesta 🙂
  – tehokkaasti käytetty bussimatka kouluprojektihommien parissa.

  Mitä kaikkea tästä päivästä vielä tuleekaan… 🙂 Ihanaa ja aurinkoista maanantaita!

 4. Katja kirjoitti:

  Kannettavan akku loppui kesken (tallentamattoman!) koulutehtävän kirjoituksen, mutta tiedosto oli tallentunut automaattisesti. Poikaystävä kävi ostamassa alakerran leipomosta porkkanaleipää. Ystävä laittoin Whatsapp-viestiä. Nämä kolme syytä hymyyn oli mukava keksiä, pitääpä ottaa tavaksi. 🙂

 5. Maare kirjoitti:

  Ihan huippu aamupala, kahvittelu hyvän ystävän kanssa pitkästä aikaa ja vapaaehtoistoiminnassa mukana oleminen, joka saa aina niin superhyvälle mielelle. 🙂

 6. Misorella kirjoitti:

  Tämän päivän hymytrio:
  1. Omaa aikaa lukea pitkästä aikaa blogeja
  2. Ruusukimppu keittiönpöydällä
  3. Yhdessä valmistettu ja hyvällä omallatunnolla syöty illallinen
  Iloa viikkoosi muru! 🙂

 7. iina kirjoitti:

  hih, ainakin tänään julkaistu hyvinvointihaasteen (johon osallistuin sun kehujen ansiosta!) ensimmäinen setti, herkullinen aamupala, nappiin mennyt testi, ihanat höppänät koulukaverit ja onnistunut jumppaohjaus! kolme ei riittäny vaan tuli viis ja varmasti löytys vieläkin useampia syitä hymyillä, kuten äsken kaapista bongaamani pussillinen kuivattuja luumuja, nam! 🙂 ihan parasta viikkoa sulle aino! <3

 8. Hanna kirjoitti:

  Nyt pistit ihan ajattelemaan. Harvinainen, mutta täydellinen räytymispäivä takana, mutta onhan ne kolme syytä löydyttävä.

  • Hanna kirjoitti:

   Nyt pistit ihan ajattelemaan. Harvinainen, mutta täydellinen räytymispäivä takana, mutta onhan ne kolme syytä löydyttävä.
   1: Koko yön ulkona ollut kissa tuli aamulla kotiin.
   2: Töissä toisen aito hymy.
   3: Aamulla lasten kuiva huumori.
   (Tulihan ne sieltä.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.