Raakakakku fitnesstyyliin
Onko mitään parempaa kuin herkutella hyvällä omallatunnolla? 😉 Raakakakut ei sinällään oo uus juttu, mutta itse pääsin tutustumaan niihin vasta hiljattain. Täydellisiä makunautintoja ilman tyhjiä kaloreita – ei sokeria, höttöhiilareita tai suonia tukkivaa rasvaa.
Koska kaikkihan on paljon siistimpää fitness-etuliitteellä, niin läntätään nyt se tänne leivontapuolelle ja mun ensimmäisen raakakakkureseptin kylkeen 😉 Hahha! Mutta mikä tekee mun raakakakusta fitness-nimikkeen arvoisen? No tietty se proteiini ja tässä tapauksessa myös kookosöljy. Molemmat erittäin hyviä kavereita kovaa treenaaville ja lihasmassaa lisää haluaville 😀
Ja hei! Jos pähkinäallergia vaivaa, niin tää kakku on sitten ku sulle tehty – tiikeripähkinät ei nimittäin ole pähkinöitä, vaikka nimi niin antaakin olettaa 😉 Niistä saa kivan rouskuvan pohjan täyteläisen pehmeälle kakulle.
POHJA
2dl tiikeripähkinöitä
2,5dl kuivattuja taateleita
1tl kaakaojauhetta
Liota tiikeripähkinöitä yön yli vedessä. Hienonna liotetut tiikeripähkinät ja kuivatut taatelit erikseen sauvasekoittimella. Yhdistä massat ja lisää kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele vuoan pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
TÄYTE
1 avokado
1/2 banaani
2rkl kookosöljyä
0,5dl suklaa-riisiproteiinijauhetta
2rkl suklaapakkausta
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2rkl kookosnektaria
Sulata kookosöljy vesihauteessa. Soseuta avokado ja puolikas banaani sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää suklaa-riisiproteiinijauhe, suklaapakkaus ja tumma kaakaojauhe taikinaan ja sekoita. Makeuta kookosnektarilla ja viimeistele sulaneella kookosöljyllä. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi – omani oli yön yli.
Osu ja uppos! En ois uskonut, että mun neitsytmatka raakakkujen maailmaan olisi ollut näin onnistunut. Testiryhmällekkin maistui eikä kukaan ainakaan vielä ole henkeään menettänyt, joten voin siis onnitella itseäni 😀
Huomenna testiin lähteekin sitten aivan erilainen raakakakku tän suklaaunelman vastapainoksi! Palaillaan sitten sen tiimoilta, jos se onnistuu yhtä hyvin kuin edeltäjänsä 😉
Ihanaa viikonloppua!
<3 Aino
Oi nam! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Eli tämähän on siis gluteeniton ja maidoton?:)
Just laitoin jääkaappiin jähmettyy raakasuklaat sydänmuotteihin, päästään mun vanhempien kaa maistelee niitä 😉
Ihanaa viikonloppua!:)
KYLLÄ! 🙂 Kannattaa ehdottomasti kokeilla, superhyvää <3 Ihanaa viikonloppua sullekkin ja kivoja herkkuhetkiä raakasuklaan parissa, hihhi!
Näyttääpäs hyvältä, pitäis varmaan itekin jossain välissä ottaa operaatioksi raakakakkujen teko.
Suosittelen lämpimästi!:)
Onko mitään parempaa kuin herkutella hyvällä omallatunnolla vaikka mummon taivaallisilla tuplatäytejättikorvapuustilla ja suklaakermajuustokakulla, mutta kohtuudella ja silloin tällöin.
Sekin on kyllä aivan oikein!
Mulla on kans tallessa yks hyvä raakakakun ohje jonka vois testata vaik ens viikolla 🙂 ite suosin näitä perinteisiä sokeri-voi-höttöhiilari leipomuksia mut kiva kokeilla välillä jotain terveellistäkin!
Ainoa huono puoli noissa raakaleivonnaisissa usein on, että ne ei pähkinöiden liottamisen vuoksi ole kovin nopeita tehdä mut terveellisyys kuitenkin vie voiton 😉
Joo ja ohjetta sit jakoon kans, kiitos! 😀 Kovin spontaanisti ei kyllä tosiaan raakakakkua voi tehdä, mutta muuten onneksi valmistus on nopea homma – kunhan vaan tosiaan muistaa laittaa ne pähkinät liukenemaan, hahha!
Hei kaunis, oli kiva nähdä eilen! 🙂
Kakkunen näyttää ihanalta ja jopa melko iisiltä tehdä! Kiva että reseptissä ei ole niin montaa epämääräistä ainetta, vaan kaikki on semmosia mitä on kotona jo valmiina yleensä.
Iloa viikkoosi 🙂
-Aura
Kuin myös! 😀 Ja toivottavasti törmäillään taas 🙂
Ihanaa viikkoa myös sulle <3 Ja toivottavasti kakku maistuu!