Hae
Aino Mäkelä

Raakakakku fitnesstyyliin

Onko mitään parempaa kuin herkutella hyvällä omallatunnolla? 😉 Raakakakut ei sinällään oo uus juttu, mutta itse pääsin tutustumaan niihin vasta hiljattain. Täydellisiä makunautintoja ilman tyhjiä kaloreita – ei sokeria, höttöhiilareita tai suonia tukkivaa rasvaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKoska kaikkihan on paljon siistimpää fitness-etuliitteellä, niin läntätään nyt se tänne leivontapuolelle ja mun ensimmäisen raakakakkureseptin kylkeen 😉 Hahha! Mutta mikä tekee mun raakakakusta fitness-nimikkeen arvoisen? No tietty se proteiini ja tässä tapauksessa myös kookosöljy. Molemmat erittäin hyviä kavereita kovaa treenaaville ja lihasmassaa lisää haluaville 😀

Ja hei! Jos pähkinäallergia vaivaa, niin tää kakku on sitten ku sulle tehty – tiikeripähkinät ei nimittäin ole pähkinöitä, vaikka nimi niin antaakin olettaa 😉 Niistä saa kivan rouskuvan pohjan täyteläisen pehmeälle kakulle.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPOHJA
2dl tiikeripähkinöitä
2,5dl kuivattuja taateleita
1tl kaakaojauhetta

Liota tiikeripähkinöitä yön yli vedessä. Hienonna liotetut tiikeripähkinät ja kuivatut taatelit erikseen sauvasekoittimella. Yhdistä massat ja lisää kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele vuoan pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERATÄYTE
1 avokado
1/2 banaani
2rkl kookosöljyä
0,5dl suklaa-riisiproteiinijauhetta
2rkl suklaapakkausta
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2rkl kookosnektaria

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Soseuta avokado ja puolikas banaani sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää suklaa-riisiproteiinijauhe, suklaapakkaus ja tumma kaakaojauhe taikinaan ja sekoita. Makeuta kookosnektarilla ja viimeistele sulaneella kookosöljyllä. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi – omani oli yön yli.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOsu ja uppos! En ois uskonut, että mun neitsytmatka raakakkujen maailmaan olisi ollut näin onnistunut. Testiryhmällekkin maistui eikä kukaan ainakaan vielä ole henkeään menettänyt, joten voin siis onnitella itseäni 😀

Huomenna testiin lähteekin sitten aivan erilainen raakakakku tän suklaaunelman vastapainoksi! Palaillaan sitten sen tiimoilta, jos se onnistuu yhtä hyvin kuin edeltäjänsä 😉

Ihanaa viikonloppua!

<3 Aino

10 kommenttia

 1. Tea H kirjoitti:

  Oi nam! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Eli tämähän on siis gluteeniton ja maidoton?:)

  Just laitoin jääkaappiin jähmettyy raakasuklaat sydänmuotteihin, päästään mun vanhempien kaa maistelee niitä 😉

  Ihanaa viikonloppua!:)

  • Aino kirjoitti:

   KYLLÄ! 🙂 Kannattaa ehdottomasti kokeilla, superhyvää <3 Ihanaa viikonloppua sullekkin ja kivoja herkkuhetkiä raakasuklaan parissa, hihhi!

 2. Noora kirjoitti:

  Näyttääpäs hyvältä, pitäis varmaan itekin jossain välissä ottaa operaatioksi raakakakkujen teko.

 3. Leilapetteri kirjoitti:

  Onko mitään parempaa kuin herkutella hyvällä omallatunnolla vaikka mummon taivaallisilla tuplatäytejättikorvapuustilla ja suklaakermajuustokakulla, mutta kohtuudella ja silloin tällöin.

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Mulla on kans tallessa yks hyvä raakakakun ohje jonka vois testata vaik ens viikolla 🙂 ite suosin näitä perinteisiä sokeri-voi-höttöhiilari leipomuksia mut kiva kokeilla välillä jotain terveellistäkin!

  Ainoa huono puoli noissa raakaleivonnaisissa usein on, että ne ei pähkinöiden liottamisen vuoksi ole kovin nopeita tehdä mut terveellisyys kuitenkin vie voiton 😉

  • Aino kirjoitti:

   Joo ja ohjetta sit jakoon kans, kiitos! 😀 Kovin spontaanisti ei kyllä tosiaan raakakakkua voi tehdä, mutta muuten onneksi valmistus on nopea homma – kunhan vaan tosiaan muistaa laittaa ne pähkinät liukenemaan, hahha!

 5. aurapursi kirjoitti:

  Hei kaunis, oli kiva nähdä eilen! 🙂

  Kakkunen näyttää ihanalta ja jopa melko iisiltä tehdä! Kiva että reseptissä ei ole niin montaa epämääräistä ainetta, vaan kaikki on semmosia mitä on kotona jo valmiina yleensä.

  Iloa viikkoosi 🙂

  -Aura

  • Aino kirjoitti:

   Kuin myös! 😀 Ja toivottavasti törmäillään taas 🙂
   Ihanaa viikkoa myös sulle <3 Ja toivottavasti kakku maistuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.