Hae
Aino Mäkelä

Uusi Vuosi tulee, oletko valmis?

Joulun jälkeen vuosi luonnollisesti vaihtuu uuteen. Tammikuu onkin yleensä monelle se aika vuodesta, kun halutaan tehdä elämässä muutos kohti parempaa, yleensä kohti terveellisempää ja energisempää arkea 🙂 Ja sehän se vasta mahtavaa onkin!

Elämäntapamuutoksen aloittamiseen ei tarvitse kuin tehdä päätös ja tarpeeksi halua ryhtyä toimeen, uskoa itseensä ja rohkeutta tehdä asiat omalla tavallaan. Palavaa intohimoa tulla parhaaksi mahdolliseksi versioksi itsestään 😀

Mä itse tein viime vuonna loistavan lupauksen, jonka noudattamisessa oon onnistunut lähes täydellisesti 😉 Onnistuminen motivoi yrittämään aina vaan uusia, hurjempia juttuja! Aiotteko te tehdä Uuden Vuoden lupauksia? Mahdollisesti jotain terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä? Kertokaa mullekkin, saatan innostua ja haastaa itseni mukaan! 😀 Kannattaa muistaa, että Roomaakaan ei rakennettu päivässä 😉 Elämäntapamuutoksissa maltti on valttia ja oma järki on hyvä pitää mukana alusta asti sekä omaa kroppaa on opittava kuuntelemaan ja kunnioittamaan. Kaikkea ei kannata lähteä omissa elämäntavoissaan muuttamaan kerralla, vaan edetä askel kerrallaan ja ennenkuin huomaatkaan on niistä pienistä puroista kasvanut suuri virta! 

Jos et ole aiemmin harrastanut liikuntaa ollenkaan ja haluat ottaa sen osaksi elämääsi, lisää sitä vähitellen arkeesi ensin pieninä annoksina ja sen jälkeen hiljalleen lisäillen. Ruokavaliostakin kannattaa ensin korvata huonoimmat vaihtoehdot terveellisempiin ja kiinnittää huomiota ateriaväleihin. Pyrkikää tekemään muutoksia, jotka teidän on helppo toteuttaa ja joista tulee luonnollinen osa teidän arkeanne – niin, että kyseessä ei ole mikään kuukauden tehokuuri vaan pysyvä muutos, joka takaa pysyviä muutoksia ja hyvää oloa 🙂 OLYMPUS DIGITAL CAMERAElämäntapamuutoksissa on oleellista löytää tasapaino elämään, sillä yleensähän me halutaan muuttaa asioita joihin me ei olla tyytyväisiä 😀 Itseltään ei kannata vaatia liikoja tai olla kohtuuttoman ankara, koska sellainen käytös harvoin johtaa muuhun kuin stressaamiseen ja pahaan mieleen. Elämästä tulee nauttia ja tehdä asioita joita haluaa! Kun tavoitteet on kirkkaana mielessä niin niiden eteen työskenteleminenkin tuntuu paljon kivemmalta, eikö vaan? 😉

Ne sortumiset ja kompastumiset matkan varrella ei tarkoita, että olisi epäonnistunut. Elämässä opitaan uutta virheitä tekemällä ja hei, olishan se ihan tylsää jos kaikki menis aina ihan täydellisesti 😀 Tärkeintä on se asenne millä niihin notkahduksiin suhtautuu – nouseeko ylös rinta rottingilla ja oppii virheistään vai lannistuuko ja uppoutuu sohvanpohjalle sipsipussin kanssa – se on ihan jokaisesta itsestään kiinni!

Kohtuullisuuden opettelu on ollu mulle itselleni sellainen ”ahaa-elämys” näiden vuosien varrella. Se että elän terveellisesti ja pidän itsestäni huolta ei tarkoita sitä, että en koskaan saisi syödä epäterveellistä ruokaa, jäädä sohvalle makaamaan lenkin sijasta tai juoda paria lasillista viiniä. Minähän saan tehdä juuri niitä asioita, joita haluan! Ero on vaan siinä, että harvemmin mä haluan 😉 Mutta silloin kun niin käy niin sallin sen itselleni puhtaalla omalla tunnolla. OLYMPUS DIGITAL CAMERAÄlkää siis stressatko ja tehkö asioista liian vaikeita itsellenne. Stressi lihottaa, rumentaa ja aiheuttaa syöpää, joten suosittelen ennemmin ottamaan rennon asenteen mitä lupauksia ikinä lähdettekään Uuden Vuoden kunniaksi toteuttamaan 😉 Suunnitelmallisuus on kaiken A ja O, kun elämässä lähdetään jotain tavoittelemaan ja järkevää suunnitelmaa noudattamalla stressaaminenkin tuntuu turhalta. Mutta suunnitelmia tärkeämpää on se oma halu toimia ja ne teot sekä valinnat, joita päivittäin tekee 🙂 

Kun mietit Uuden Vuoden lupaustasi mieti – miksi teen tämän lupauksen? Teenkö tämän itselleni vai siksi, koska muut toivoisivat minun tekevän näin? Siksi että muiden ihmisten käsitys minusta muuttuisi? 

Tee lupaus itsellesi. Lupaus, jolla on sulle itsellesi merkitystä ja sellainen, jonka oikeasti haluat saavuttaa – niin, että vuoden päästä uutta lupausta miettiessäsi voit olla ylpeä itsestäsi ja aiemmasta lupauksestasi!

Ihanaa alkavaa viikkoa ja viimeisiä vuoden 2013 päiviä! Mä odotan jo innolla tulevaa vuotta, mutta aion kyllä ottaa kaiken ilon irti näistä viimeisistäkin joita nykyistä on vielä jäljellä 😉 Hihhi.

<3 Aino

6 kommenttia

 1. Janina kirjoitti:

  Hyviä pointteja! Mä oon miettinyt muutaman viikon aikana, että jos vaihtaisi lupaukset tavoitteisiin – auttaiskohan se loppupeleissä niiden saavuttamisia? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Mä oon itseasiassa miettinyt vähän samaa pmalla kohdalla! Ei mulla oikein oo mitään luvattavaa enkä halua olla mitenkään ehdoton minkään suhteen, joten tavoitteet varmasti toimis paremmin:)

   Kiitos ideasta, muru!

 2. siiri kirjoitti:

  oot vaan niin ihana ja aina oikeessa !<3

  en oo ikinä, never ever tehnyt uudenvuodenlupauksia 😀 enkä tee nyttenkään, mutta tavotteita kyllä asetan 😉 vuonna 2014 mulle kasvaa iso ja vahva takapuoli (koska mun reidet ottaa kyllä kiinni kaiken ruuan ja treenin mutta peppu se laahaa kehityksessä perässä…) ja lisäksi aion oikeen kunnolla keskittyä kehonhuoltoon ! hierontaa ehdottomasti enemmän, mikälisikäli löytäisin täältä lontoosta osaavan ja mulle sopivan urheiluhierojan – suomessa mulla onkin jo maailman paras hieroja ystävä, mutta ikävä kyllä tää välimatka on vähän liian pitkä viikottaiseen hierontaan :p loppuvuodesta alkaakin sitten se itelleen niin tärkeä, haastava ja toivon mukaan onnistunut matka kohti unelmaa ja tavotteita – luvassa siis työntäyteinen vuosi monella osa-alueella. can't wait ! ja ainiin koulustakin pitäis tossa keväällä valmistua 😀

 3. Aino kirjoitti:

  Oot ihan höppänä <3 Mutta huipulta kuulostaa sun tavotteet! Ja just sellasilta, että tiiän kyllä sun ne saavuttavan ja loistavan niiden kanssa ihan takuulla 😉 Ja tuota hierojaa kyllä suosittelen ihan täysillä, ite kävin tossa syksyllä kahden viikon välein hierojalla ja ahh… olihan se sen arvosta! Nyt taas heti huomaa, että on paikat ihan erillai jumissa kun ei oo kuukauteen tullu käytyä..

 4. Kaisu kirjoitti:

  Just kirjoittelin oman haasteen ja tavoitteet blogiin 😉 käy kurkkaan, lähe haasteeseen mukaan!? Mä en tee lupauksia vaan tavoitteita joita kohden mennään. Aluksi kaksi tavoitetta sit katsotaan jos lisätään 🙂
  Viime vuonna lupasin pitää parempaa huolta itsestäni ja siinä onnistuin 110% jos vertaa edelliseen vuoteen. Tuo lupaus on ikuisesti voimassa! Perjantaina hierojalle hoitaan lihaksia 😉
  Oikein ihanaa vuoden vaihdetta sinulle!

  • Aino kirjoitti:

   Hihhii tuota sokerihaastetta oon miettiny itekkin! Mutta tosin en muutenkaan syö oikein sokeria, niin tuntuis vähän hassulta.. 😛 Jotain vastaavaa kyllä ehottomasti kehitän! Kuten myös tuo sun leuanvetotavoite – samoja on suunnitelmissa itellä 😉
   Ja hei, sitä samaa myös sulle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.